De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Voorstellen van ons nieuwe bestuurslid Pieter Vreeling

Geplaatst: 7-6-2017

Wij willen graag ons nieuwe bestuurslid voorstellen. Dit doen we aan de hand van een paar vragen.

Wie wat waar?

Ik ben Pieter Vreeling geboren in Drachten en op mijn 9e verhuist naar Bodegraven en waar ik nu nog steeds woonachtig ben. Ik ben 55 jaar, getrouwd en heb 2 volwassen kinderen. Ik ben werkzaam als directievoerder bij het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam.  In Drachten ben ik door Simon Kuipers, die bij mij in de straat woonde, ergens rond 1966 met de duivensport in aanraking gekomen. Van hem kreeg ik ook mijn eerste duiven. In 1978 ben ik lid geworden van PV de Snelvlucht gevestigd in Bodegraven. Samen met Bert Timmer, nu wonend in Tiel, heb ik toen 3 jaar in combinatie gevlogen. Na mijn diensttijd ben in combinatie gaan vliegen met mijn broer Wiebren, die nu de helpende hand is bij Willem de Bruijn. Vanaf 2002 heb ik duiven op mijn nieuwe adres en ben ik overgegaan op het overnachtspel. Mijn eerste fondduiven heb verkregen van Bert Timmer en Paul vd Boogaard

Hoe ben je bij Marathon Noord gekomen?

Ik ben door Paul vd Boogaard in aanraking gekomen bij Marathon Noord

Heb jij nog andere functies buiten Marathon Noord en wellicht de duivensport?

Op 25 jarige leeftijd ben ik plaats gaan nemen in het bestuur en werd 2 jaar later penningmeester van PV de Snelvlucht. Op mijn 31e werd ik voorzitter. Deze functie heb ik 10 jaar vervuld. Hierna ben ik als bestuurlid verder gegaan en zit er nu nog steeds in.

Heb je naast de duivensport nog andere hobby’s?

Mijn verdere hobby’s zijn joggen, tuinieren en reizen.

Mooiste resultaten met de duiven?

Samen met mijn broer, in de afdeling 5 de eerste prijs te winnen op NPO-ringenrace Montargis-Lorris. Op de overnacht won ik in 2007 St. Vincent de 7e prijs Sector 2 en de 5e prijs van Montauban. In 2013 7e nationaal Tarbes. In 2014 werd ik achter C en G Koopman, 2e in de nationale competitie WHZB/TBOTB.
 

Pieter, bedankt voor het beantwoorden van de vragen en we hopen je voor een lange tijd als bestuurder binnen onze organisatie te hebben.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.