De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 30 mei 2017

Geplaatst: 30-5-2017

Er zijn weer een aantal weken voorbij met, om het mild te zeggen, wat wisselend weer. De foto is genomen tijdens een plensbui... De duiven staan op rit. Denk verder aan het inschrijven voor onze mooie competitie. Het wordt nu echt tijd!!!  U heeft nog een week !!

week 16-18

In deze weken zijn de vliegduiven 3x met de kar naar Roosendaal geweest. Warm weer 22 graden, koud weer Noordwesten wind 11 graden en een keer half bewolkt Oostenwind kracht 5 en 14 graden. De eerste africhting van afdeling 5 en 6 werd afgelast dus reed de kar nog een keer. Dit programma wordt opgeschoven dus Duffel, Asse-Zellik en 3x Roye is nog steeds in takt. Ook zag ik dat er op zaterdag in Soest ingekorfd kan worden.. dat is dus wellicht ook nog een optie verder weg.

Bij de kwekers zijn de eerste jongen van de tweede ronde reeds gespeend. De Veldhuisjes hebben ook hun tweede ronde jongen.

Bij de vliegers gaan de eerste jongen deze week weg en dan de week erop de rest naar de éénhoksrace. Dan gaan we alles plannen voor de eerste marathonvluchten. 
Qua training staan ze met de vlag op een 60 minuten plus. Is het koud en regenachtig verkort ik de training. 
Van de laatste Roosendaal kwamen de duiven prima. Ik was niet thuis bij aankomst maar ik kwam later thuis en toen hadden zich er al 10 gemeld. De andere 18 hebben zich redelijk vlot gemeld. Ondanks de harde oostenwind kwamen de duiven goed.

Het aantal jongen is explosief gestegen. Twee opgehaald bij Menno, twee bij Karel en 4 bij Ad. Bij alle drie weer leuke gesprekken en 3 totaal verschillende visies op vluchten en verzorging.

As zaterdag nog een ritje Friesland en dan zijn bijna alle bonnen verzilverd.

Verder nog vergadering gehad van de Marathon Noord en de resultaten daarvan zullen binnenkort gemeld worden in de nieuwsbrieven en op de site. het is mooi om te zien dat de competitie leeft.

En dan gisteren het sluitstuk van een drama maar dan nu met een goed einde. Kees uit Andijk is vrij gesproken door de beroepscommissie. Eindelijk. Wat de aanklager en het NPO bestuur nooit hadden moeten doen had men gedaan en ook de vooringenomen Tucht en geschillencommissie wilde niet inzien dat het gewoon kolder was. Maar gelukkig is het nu klaar en ik hoop dat een aantal bestuursleden en andere NPO functionarissen een andere hobby kunnen gaan zoeken. Een bestuurslid wat Naam en toenaam van een vermeend dopingverstrekker meldt zonder enig vooronderzoek en veroordeling, een medisch deskundige die helemaal niet deskundig is en dan een ticht en geschillencommissie die zich laat soefleren en manipuleren. 
Ik ben blij dat de groep rondom Andijkse Kees volhardend en doortastend is. 

Week 19-22

De oude duiven zijn naar Asse-Zelik geweest met een priam verloop.De week erna naar de warme Roye (30 graden en Zo wind). De duiven kwamen traag, en dan vooral de jaarlingen. De eerste dag 14 vd 28, de tweede dag er 7 bij en vroeg in de morgen van dag drie nog 1. Dus de schade was redelijk.. 6 jaarlingen weg. 2 opgevangen in België en ik hoop deze in de loop van de week weer terug te zien. Vorige week alleen de eerste 14 plus een thuisblijfster ingekorfd op Roye en deze kwamen geweldig. 11 in een half uur en alles thuis even na achten. Bij terugkomst waren de nesten leeg. De hele ploeg moet op eieren komen voor de grote vluchten. vanavond gaan dus in ieder geval alle doffers de mand in en ik hoop ook nog de duivinnen die nog geen twee keer Roye gezien hebben.
Na de warme Roye had ik al een geelkuur gepland dus die hebben ze gehad. Na de Roye van afgelopen week hebben ze een ornithosekuurtje gehad. Ik hoop dat ze daar nu in ieder geval vrij van zijn. Tevens heb ik het donkere windbreekgaas weggehaald bij de vliegers en de ramen bijna gesloten. Ze krijgen nu dus meer licht, eens kijken wat dat brengt.
De jaarlingen wil ik in gaan korven voor Vierzon met de afdeling.. (wel eng de eerste keer met de vereniging mee.. kijken of ik nog weet hoe het moet..)en de ouden hebben in principe genoeg kilometers gemaakt en wil ik een beetje aan de gang houden met wat lapjes op korte afstand.
Als ze alle vluchten tot nu hebben gehad dan hebben ze reeds 1300 km gemaakt en met die van morgen dus 1700 km bijna. 

Bij de kwekers liggen nu de jongen van een gekregen koppel eieren van Ben en An uit de 412. Verder gaat de kweek daar bijna op slot. 

De jongen beginnen gegroepeerd te trainen. Eerst een beetje voorzichtig, maar nu iets gestructureerder. Ik ben een maand later en dat zie ik nu. Alle jongen heb ik nagekeken afgelopen week. Dus alles in de mand, druppeltje gegegeven tegen luizen en notities gemaakt. 1 jong verwijderd die iets verkeerd gegeten had. Gelijk het hok helemaal gereinigd en de jongen na 2 uur mand weer teruggeplaatst. 

Verder zie ik dat de afschaffing van invliegduiven de doodsteek is voor de verenigingen. Zij missen inkomsten van de vluchten en bar. Wij als Marathonspelers hebben een prima alternatief gekregen/geregeld. En daar wordt gebruik van gemaakt. Er is nu reeds 3 keer gereden met heel veel duiven. En ook voor de jonge duiven hebben we 10 vluchten gekregen om lekker in te vliegen.
Ook hoor ik overal dat men inkorfd in Velddriel waar duizenden duiven worden ingezet. En dan lees je dat Afdeling 7 voor het verbod heeft gestemd en dan in de week erna een container heeft gekocht van de oude afdeling 12 voor de opleervluchten welke onder andere in Soest kan worden ingekorfd. 

Onze NPO is bezig de verenigingen kapot te maken in plaats van te beschermen. 
Afdelingsbestuurders zijn op zoek naar de duiven die gemist zijn tijdens de eerste vluchten van het seizoen. Want ja.. daar had men geen rekening mee gehouden. Ik schat dat men in onze afdeling per week 2 tot 3 duizend duiven mist in de containers. Dus een slechtere belading, dus weer duurdere mandenprijzen het volgende seizoen. Er wordt naarstig gezocht naar karretjes die rijden en de hoeveelheid duiven die daar inzitten. Ik gok dat er niet meer dan 499 duiven per karretje worden vervoerd. Binnen de regels en dus niets aan te doen. En dat allemaal voor de Olympiade ambities van ons NPO bestuur en een 20 tal liefhebbers over heel Nederland.  
Landelijk en Afdelingsbesturen en ook vooral de kiesmannen hebben e.e.a. verkeerd ingeschat en weten vooral niet wat hun achterban is. Er wordt louter gekeken naar eigen ambities en naar de ambities van handlangers en invloedrijke types. 

Hieronder nog even het opleerprogramma voor de jonge duiven. Hiervoor kan er alleen bij PV Zaanstreek-Noord worden ingekorfd. Eerste keer de entlijst meenemen. En ja.. er mogen ook oude duiven worden ingekorfd.

Vlucht                  Inkorven                          Lossing 
Meer                    dinsdag 4 juli                 woensdag 5 juli 
Asse Zellik         dinsdag 11 juli               woensdag 12 juli 
Quievrain           dinsdag 18 juli               woensdag 19 juli 
Quievrain           dinsdag 25 juli               woensdag 26 juli 
Roye                   dinsdag 1 augustus      woensdag 2 augustus 
Meer                   dinsdag 8 augustus      woensdag 9 augustus 
Meer                   dinsdag 15 augustus    woensdag 16 augustus 
Asse Zellik         dinsdag 22 augustus    woensdag 23 augustus 
Quievrain           dinsdag 29 augustus    woensdag 30 augustus 
Quievrain           dinsdag 5 september    woensdag 6 september
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.