De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 4 mei 2017

Geplaatst: 4-5-2017

Beste Lezers ,

Na een drukke periode met oa de renovatie van ons duivenlokaal is hier weer wat nieuws vanaf een druk Ameland .
Het seizoen zit al weer goed op de rol en ondanks dat ik wat teveel jaarlingen ben verspeeld stemt het begin mij tevreden .De vliegers zitten nu op weduwschap en de duivinnen hou ik in de avond met de vlag en de ballon een uur in de lucht , want de trek naar het hok is erg groot . Bij de weduwnaars is er een gevecht om een bak en dit probeer ik wel in goeie banen te leiden daar ze straks weer op nest moeten .
De kweek van de vliegers is prima verlopen en de jongen zijn super opgekomen  , wat beaamt werd door verschillende liefhebbers die hier wat vandaan hebben .Voor me zelf zitten er nu 40 jongen , waarvan er 10 van het vasteland komen . Er wordt jaarlijks geruild met mijn maat Wieger Ten Caat en er zijn tevens 4 geruild met Menno Broekhoff uit Katwijk . Met Auke Rekker uit Berlikum doe ik dit jaar samenkweek en op dit moment heb ik een doffer en een duivin te leen .

De doffer is een klz Zwart Goud en de duivin (zie foto) is van het Ernest soort en is al moeder van de 2de nat Albi . Ze is gekoppeld aan Youri en er gaan 2 jongen naar Auke en 2 blijven er hier .


De kwekers hebben al 2 ronden groot gebracht en heb ik daarna allemaal om gekoppeld wat wonderbaarlijk goed verlopen is .

Medisch gezien heb ik na morgen de vliegploeg schoon zoals dat tegenwoordig heet en hoop ik dat ze klaar zijn voor de lange vluchten .

Ik wil dit jaar alle overnachtingen mee doen en de 3 ZLU vluchten van de SMN .
Jammer genoeg kunnen we niet meer inkorven in Drachten voor de ZLU en moet ik  naar Urk , maar als Kerkrade weer gloort ben je die lange reis naar Urk zo vergeten (-:   !

Heb nog een mooie anekdote voor de liefhebbers en wel de volgende .
Afgelopen zondag liep er een jaarling bij mij binnen en daar ik alle aanvliegers opgeef zo ook deze kwam ik bij de liefhebber Flip Steketee uit Yerseke terecht voorwaar geen onbekende . Flip vroeg mij de duif op te voeren en zo mogelijk met noorden wind los te laten . Vanmorgen heb ik hem gelost om 6.30 en de duif was vanmiddag thuis bij Flip , die mij direct heel opgewonden belde daar deze duif nog nooit van huis was geweest . Dit zijn toch de mooie dingen die wij als liefhebbers ook meemaken .
Binnenkort wil ik van iedere  lange vlucht even een verslag maken en ik hoop dat deze beter verlopen dan in 2016 .Vanaf Ameland wens ik iedereen die aan de marathonvluchten deelneemt succes toe .

  Gr. Simon IJnsen

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.