De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Even voorstellen: Waarnemend voorzitter René Koeman

Geplaatst: 23-4-2017

Wij van Marathon Noord willen graag onze waarnemend voorzitter aan U voorstellen. Voor velen is het een bekend gezicht, maar voor diegene die René nog niet zo goed kennen willen wij een kort voorstelinterview aanbieden.

Dus hierbij stellen wij aan u voor: René Koeman uit Wormerveer.

René Koeman in het kort… Wie wat waar?
René Koeman is bijna jarig (mei) en wordt dan 65 jaar. Heeft gewerkt als Technisch coördinator bij Wine Excel (grootste wijnbottelerij van Nederland). Getrouwd met Margreet en hebben 1 zoon en een schoondochter.

Hoe ben je bij Marathon Noord gekomen?
Ik ben bij Marathon-Noord gekomen door mijn broer Rob Koeman (Goudenspeld drager)

Heb jij en Margreet nog andere functies buiten Marathon Noord en wellicht de duivensport?
Buiten Marathon Noord zijn wij ook nog actief. Ik ben actief bij voetbalclub Fortuna Wormerveer (spelen 1e klasse KNVB zondag). Daar zet ik mij in voor commerciële zaken, ook ben ik commissaris van de supportersvereniging. Margreet is ruim 40 jaar voorzitter van WTG (Wormerveerse Toneel Gezelschappen), is vrijwilligster bij een verzorgingshuis in Wormerveer, doet diverse activiteiten voor voetbalclub Fortuna Wormerveer, heeft zitting in het 4 en 5 mei comité in Wormerveer ( zij is kort geleden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau).
 
Heb je naast de duivensport nog andere hobbies?
Naast de duivensport hebben we nog diverse hobby’s. René wandelt veel, Fitness (conditie training), fietsen en vissen. Margreet toneel, tennis en fietsen. Ook gaan we graag naar theater.

Wat is het doel van jou als waarnemend voorzitter van Marathon Noord?
Als waarnemend voorzitter wil ik samen met mijn mede bestuursleden, de organisatie binnen SMN zo goed mogelijk laten verlopen. Dus dat houdt ook in dat we samen ook op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter. In de loop der jaren dat ik actief ben in verschillende verenigingen / organisaties, staat voor mij vast dat je het samen moet doen. Anders heeft het geen kans van slagen in wat voor organisatie je ook zit.

Mooiste resultaten met de duiven?
Wat de mooiste resultaten zijn tot nu toe in de duivensport. De Barcelonavluchten zijn toch wel heel speciaal (al spelen wij hoofdzakelijk de middaglossingen). In 2010 (3 mee) regende het verschrikkelijk in NH. Wij dachten er komt nooit een duif thuis vandaag van Barcelona. En dan zit er opeens één duif in de spoetnik (je bent dan wel even van slag) 1e in FCNH en 44e ZLU, 2015 (3 mee) 12e FCNH, 43e ZLU en 2016 (3 mee) 3e FCNH, 19e ZLU. Maar ook van Montpellier (2011 3e FCNH) s ’morgens om 05.19 uur klokken geeft een kick.

René heeft een hekel aan?
Aan mensen die alleen maar roepen dat het niet goed gaat, maar zelf nooit iets gedaan hebben in een vereniging of organisatie.

Interesse in andere zaken.
Bijna alle sporten vinden we interessant o.a. voetbal Fortuna Wormerveer, Ajax etc. Behalve vechtsporten.

En dan nog even kort door de bocht:

Beste sportman: Sven Kramer, Max Verstappen, Sjinkie Knegt.
Krant: Noord Hollands Dagblad
Laatst gelezen boek: De Wegen naar Ontvoogding (Staf Schoeters)
Tijdschrift (en) : Het Spoor
Favoriete tv programma: natuurdocumentaires en sportprogramma’s.
Presentator: Rick Nieman, Jeroen Pauw en Mart Smeets.
Favoriete muziek: Van alles wat !!.
Favoriete zanger / zangeres: Whitney Houston, Adele.
Vakantie(s) per jaar: 2 á 3 x
Favoriete land: Nederland (Terschelling), Madeira, Griekenland, Oostenrijk (wintersport) etc.
Favoriete plaats: Bergen NH, Schoorl aan Zee strandpaviljoen paal 29
Favoriete eten: Vis en Italiaans
Favoriete restaurant: Schippersrijk (Uitgeest) en La Forchetta (Wormerveer)
Meeste bewondering: Voor mensen die werken in de zorg. En  alle vrijwilligers die zich inzetten voor een organisatie of vereniging.
Mooiste vrouw:  Margreet ☺
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.