De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 06-02-2017

Geplaatst: 7-2-2017

Beste Lezers ,

De eerste maand van 2017 is al weer bijna ten einde en de laatste huldigingen van 2016 komen er weer aan . Zelf ben ik bijna nergens geweest , wat natuurlijk niet goed is , maar ik had me na het seizoen voorgenomen om eerst bij mijzelf alles op orde te krijgen aan het hok wat behoorlijk wat tijd heeft gekost .

Het hok is aan de buitenkant voorzien van Zweeds Rabat met daar achter DPF folie wat water tegenhoud maar wel ademt . De lucht kan van onder naar boven achter het hout langs wat de droogte ten goede komt . Achter de folie zit tempex en het hok is op dit moment veel droger dan de voorbije jaren .

Het dak van de ouden is nu ook onder de pannen voorzien van isolatiemateriaal met een hoog isolerende waarde .

Waar ik vorig jaar 1 groot  en 1 klein hok had heb ik nu 3 kleine hokken met 2x 9 en 1x 6 koppels .
Ieder hok heeft nu zijn eigen spoetnik en de tussendeuren zijn voorzien van schuiven , zodat ze altijd terug kunnen naar hun eigen bak mochten ze een keer de verkeerde spoetnik pakken .Per hok hebben de duiven een kleurring zodat ik altijd weet welke waar hoort .Het plafond geleid de vuile lucht nu naar een open strook onder de nok , welke ik kan afsluiten als de spoetnik open staat .

De voerbakken heb ik ook voorzien van een klep welke er voor zorgt dat er geen mest meer op het voer komt en tevens is het een voordeel om de duiven nu te pakken , want ze zien je hand niet komen .
Al met al is het een hele klus geweest en ik hoop dat het zich gaat uitbetalen .


De kwekers heb ik met de kerst gekoppeld en de eerste jongen zijn geringd en komen goed op in de open ren . Met mijn kweekmoedertje 969 doe ik samen kweek met de combinatie Rekker/Westra uit Berlikum en van hun heb ik hier nu een pracht van een doffer te leen ( zie stamboom) . Ze is van 2006 en heeft weer keurig 2 jonkies , voor ons beiden 1 waarvan die van mij gelijk op de kweek gaat .


De duiven komen hier nog iedere dag los en ik zal het afkloppen , maar ik ben nog niets kwijt .
Het voer bestaat nu uit bijna 70% gerst en 30% Mariman en een hand snoep etc. Waar ik op dit moment zeker om denk is dat ze genoeg grit en mineralen krijgen en 1x in de week wat groenvoer .
Het water is voorzien van wat teentjes knoflook , welke er straks wanneer ze gekoppeld worden eruit gaat .
Alle entingen hebben al weer plaatsgevonden dus kunnen we ze klaarmaken voor de koppelingen van 1 maart .
Komend weekend ga ik wat hokbezoeken afleggen aan Ultsje Jellema , Jelle Jellema , Harold Zwiers en de Combinatie Ten Caat-Kap uit Klazienaveen waar ik tevens overnacht ,iets waar ik naar uit kan kijken .

Gr. Vanaf Ameland

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.