De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 20-01-2016, een tussendoortje

Geplaatst: 20-1-2017

Show of the Year

Het is volgend weekend weer het weekend van The Show of the year, georganiseerd door de Engelse duivenbond de RPRA en hun lijfblad de British Homing World. 

Als u er nooit geweest bent, dan wordt het echt tijd om te gaan. Het is in Blackpool in The Winter Gardens wellicht bekend van het darten. 

Wij denken dat onze voorjaarsbeurs groot is, of de Duitse show in Kassel, maar dit is de overtreffende trap. De plattegrond van de Winter Gardens is voor de bezoeker echt een must. Deze beslaat 5 pagina's in de speciale editie van BHW. je kan verdwalen in de Winter Gardens.

Daarnaast worden in heel veel hotels in Blackpool en andere zalen van de Winter Gardens verkopingen gehouden. De schattingen lopen uiteen, maar men denkt dat er in dit weekend ongeveer 25.000 duiven van eigenaar veranderen. Er zijn er die hun eigen verkopingen organiseren zoals Louella en anderen. Maar er zijn ook gewoon veilinghuizen die verkopingen houden. Soms zelfs in 1 zaal twee verkopingen te gelijker tijd. Of gewoon 5 op een dag. 

Daarnaast is er in de BallRoom een enorme tentoonstelling waar je alle duivenrassen ter wereld kan bewonderen. Dus van de King duiven, totaan Hollandse kroppers, tuimelaars en dergelijke.

Op deze link kunt u de twee uitgaven vinden van BHW waarin vele verkopingen en aanbiedingen staan. 

http://www.rpra.org/free-bhw-and-blackpool-special/

Taxis hebben een gouden tijd, iedereen raced van hotel naar de Winter Gardens, naar een volgend hotel en dan weer terug. 

Je vliegt op Manchester of Liverpool en dan met de taxi. En Blackpool is een oude Britse badplaats uit midden vorige eeuw. Veel vergane glorie en verouderd, maar echt Brits. 

Ik had een goede gids en een leuke groep van 6 personen om de dagen door te komen. Vrijdag heen en zondag terug. Koop je een duif, dan zijn er altijd Nederlandse standhouders die deze duif mee terug kunnen nemen. Keuze genoeg!  Toen ik er kwam had Louella de grootste stand met alleen maar duivenverkoop. Alle duiven stonden in verlichte en afgeloten kooien. Bij belangstelling werd de kooi geopend, kon je de duif bekijken en eventueel kopen. Bij koop kreeg je de stamboom mee en de kooi werd onmiddelijk weer gevuld met een volgende. Ongeveer 10 personeelsleden renden de hele dag alleen maar rond om de duiven te verkopen en kooien te vullen. Nu heeft men gekozen voor 2 grote verkopingen.

's Avonds kan je je ook prima vermaken in de vele pubs en restaurants. Er waren vaders in onze groep die zich verbaasden over de kledingkeuze van het uigaande publiek. 

Waarom hierheen gaan? Dezelfde reden om naar Kassel te gaan, je ziet weer eens wat anders. Dus andere hokkenbouwers, anderen type hokken, andere accesoires en vooral een ander type mens. 

De Engelse pond was voor het aankondigen van de Brexit gunstig voor de Engelsen om hier hun inkopen te doen, nu is dat minder gunstig en zullen ze meer in eigen land blijven en daar hun inkopen doen. Voor ons is het nu goedkoper om naar Engeland te gaan. 

Vraag eens in uw kenissenkring of er iemand wel eens geweest is en of ze wellicht eens willen gaan..Is weer eens een ander uitje dan naar de Voorjaarsbeurs of de Fugare.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.