De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Kerst en nieuwjaarsgroet

Geplaatst: 20-12-2016

Beste Sportvrienden

Het einde van 2016 is alweer in zicht. Wat gaat een jaar toch snel voorbij. Over een paar dagen is het kerst. Deze dagen zijn geschikt om terug te kijken wat er in 2016 allemaal gepasseerd is. Bij mij komen dan een aantal zaken meteen op mijn netvlies. De vreselijke aanslagen in Parijs en Brussel blijven mij altijd bij. Ook de vluchtelingen problematiek en de bombardementen in Aleppo zijn toch vreselijke gebeurtenissen. Wij mogen dan blij zijn dat we in Nederland wonen, al zijn daar ook zaken die mij tegen staan. De economie trekt weer aan wordt er gezegd, maar als ik zie hoeveel mensen nog een voedselpakket moeten ophalen bij de voedselbank dan heb ik toch mijn bedenkingen. Ik wil absoluut niet negatief overkomen want we leven in een land waar alles toch relatief goed geregeld is.

We mogen dan toch blij zijn dat we onze hobby kunnen uitoefenen. Natuurlijk gaat het ene jaar beter dan het andere jaar en zijn er dit jaar weer behoorlijk wat duiven achtergebleven. Maar gelukkig zijn er voldoende liefhebbers die nog veel plezier beleven aan de duivensport. Tijdens onze feestmiddag in oktober, heb ik het genoegen gehad om met diverse enthousiaste liefhebbers over onze hobby te praten. De zaal was bovendien vol en het enthousiasme groot. In een goede ambiance konden we hierdoor de diverse liefhebbers huldigen, die als vluchtwinnaar of kampioen naar voren zijn gekomen. Terugkijkend op deze geslaagde feestmiddag geeft mij dat een meer dan goed gevoel.

De duivensport is ook bezig te veranderen. Kijk naar het nieuwe NPO bestuur. Ik neem mijn petje af voor de mensen die een bestuurlijke functie vervullen in wat voor organisatie dan ook. Vanaf de zijlijn roepen dat het niet goed gaat en zelf niet met concrete punten komen, daar zijn er genoeg van. Opbouwende kritiek daar hebben we wat aan want daar kunnen we verder mee, al kun je het toch niet iedereen naar zijn zin maken.
Aan mijn kerstboodschap komt nu een einde. Heel even vooruitkijkend naar 2017. De inschrijving voor Marathon Noord start, zoals u van ons gewend bent, weer op 1 januari. Op ons programma voor de middaglossing staan de klassiekers van weleer: St.Vincent, Dax en Bergerac. Voor de ochtendlossing blijven de oude vertrouwde vluchten t.w. Barcelona, Marseille en Perpignan tellen.

Ik wens u namens Marathon Noord prettige kerstdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2017. Koester de fijne herinneringen van 2016, en wees daar zuinig op.

Namens Stichting Marathon Noord
René Koeman
 
 
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.