De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 17-11-2016

Geplaatst: 17-11-2016


Hallo allemaal.
 
Het is best een poosje geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar dat komt omdat het in de persoonlijke sfeer nog al druk is in deze tijd. Op het werk gebeurt er van alles waar niet op gerekend is, en om deze tijd komt ook mijn hobby met het schaatsen als jeugdtrainer en coach weer volop om de hoek kijken.
 
Maar goed, we gaan het nu weer even over de duiven hebben. Het gaat geweldig met de duiven.
De oude duiven hebben nog een paar oude pennen staan maar zijn zo goed als klaar met de dekrui.
Ze trekken zo langzamerhand hun zondagse pak weer aan, en het is een genot om ze weer steeds mooier te zien worden.
 
De jongen zijn, op een enkele na, zo goed als klaar met de rui.
Er zijn er nog een paar die nog een pennetje hebben staan, maar in de komende weken zullen ze deze laatste pen ook wel gooien. Ik heb nog wat late jongen gekweekt van de beste vliegers (Voor onze grote vriend in India) van dit jaar, en deze zijn nog volop bezig met de dek rui,maar aan de pennen rui zullen ze wel niet meer beginnen.
Als je ziet hoe mooi de duiven zijn die bijna klaar zijn met de rui, dan begrijp je meteen waarom liefhebbers die nu nog moeten selecteren zoveel moeite hebben. Ze zijn allemaal zo prachtig en zitten er ook zo strak bij dat het heel moeilijk word om de beste eruit te halen.
 
De jongen die zo goed als klaar zijn beginnen ook weer te trainen als gekken.
Dit is eigenlijk niet gek, want ze komen nu niet elke dag meer los. Als ik s ’morgens naar mijn werk ga is het nog donker, en als ik weer op huis aan kom is het ook bijna al weer donker dus gaat het hok ook niet meer open.
Alleen als mijn vrouw in de gelegenheid is om ze los te laten gaan ze in de middag nog even los.
Veder moeten we het van het weekend hebben, en dus gebeurd het dat ze dan de hele zaterdagmiddag lekker open hok hebben.
 
Dan doe ik mijn best voor ze en zet een lekker bad voor ze op de schuur.
Nou dan moet je ze eens zien.
Ze gaan heerlijk in een grote plas naast het bad liggen en laten het bad zelf voor wat het is.
Ze trekken toch hun eigen plan, ondanks dat je het probeert te sturen.
 
Ook in het hok probeer ik ze een beetje bezig te houden in deze stille tijd. Ik schroef zo nu en dan een paar mais kolven aan de kant. In het begin kijken ze er een beetje raar naar, maar als je er een paar mais korrels af pelt en laat vallen gaan ze er vanzelf aan beginnen.
Ze zijn er soms uren mee zoet om er wat af te krijgen, maar als het dan weer een keer lukt zijn er meteen weer een paar die het ook gaan proberen. Heerlijk om even de tijd te nemen om ze zo bezig te zien met zo iets eenvoudigs als een mais kolf.
 

Dan nu nog even iets over de rest van de verzorging.

Er word nu wat meer tijd aan andere zaken als duiven besteed, dus het hok word nu maar 5 keer in de week schoon gemaakt. Dit is helemaal geen probleem, want het hok is zeker niet over bevolkt.
Alle tussen deuren staan gewoon open en alle duiven zitten gewoon bij elkaar. Jong, oud, vliegers en kwekers ze vliegen gewoon met z’n allen tegelijk uit en krijgen allemaal hetzelfde voer en water.
 
Over voer en water gesproken.
Het voer word langzamerhand steeds meer gerst.Ik zit nu op ongeveer 40 % en zal als de rui op zijn eind loopt tot ongeveer 70 % gaan. Wel blijf ik elke dag na het voeren een half busje ( van de borrel knakworstjes ) snoepzaad bij voeren. In de waterbak zit ten nu 5 teentjes knoflook en een stuk ui, en deze word elke dag gewoon met de planten gieter bijgevuld.
 
Volgend weekend zijn weer de nationale dagen in Houten.
Ik ga deze beurs op zondag bezoeken, en hoop daar weer veel bekende tegen te komen.
Misschien kan ik nog gebruik maken van wat beurs aanbiedingen, en zie ik nog nieuwe dingen waar ik van denk dat ik ze kan gebruiken.
 
Dan wil ik het nog even hebben over de feestmiddag/avond van De Marathon Noord.
Deze was weer in Doetinchem en dat is voor hier 2 uur met de auto. Dat zou dus voor ons 4 uur rijden op een dag zijn, en daar worden wij hier niet vrolijk van. Ik heb dus besloten om alleen nog richting Doetinchem  af te reizen als ik ook wat verdiend heb. Ik denk dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Dus denk niet dat ik geen waardering heb voor de kampioenen, maar ik vind het gewoon veel te gek om 4 uur in de auto te zitten voor een overigens prachtig feestje. Het zou fijn zijn als het toch nog een keer ging lukken om het wat centraler te vieren.
 
Zo hier ga ik het voor deze keer weer bij laten. Jammer dat ik het stukje wat negatief moet eindigen, maar ik beloof dat het de volgende keer goed maak.
Groeten uit Oude Wetering.
 
JOHN.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 31 mei 2020
Einde inschrijving Marathon Noord