De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie Seelen uit Borne, winnaar Herman van der Velden trofee.

Geplaatst: 12-10-2016

Combinatie Seelen uit Borne, winnaar Herman van der Velden trofee.

In 2011 werd voor het eerst de Herman van der Velden trofee vervlogen. Deze prijs vernoemd naar medeoprichter, gouden speld drager en inmiddels al 43 jaar bestuurslid zijnde Herman van der Velden. De winnaar is degene die de meeste punten behaalt met zijn eerste duif in de uitslagen van SMN op de vluchten St.Vincent en Barcelona. Het winnen van deze trofee is alles behalve een gemakkelijke opgave. De combinatie Seelen lukte het om op St.Vincent hun 1e getekende de 13-1731722 te klasseren op plek 12 bij SMN. Op Barcelona was het hun 2e getekende de 13-1731738 die als 17e eindigde in onze competitie. Daarmee werden ze glorieus winnaar van de Herman van der Velden trofee.

De liefhebbers hun systeem en soort duiven
Combinatie Seelen bestaande uit vader Piet (82) en zonen Hans (50) en Robert (48) vormen gedrieën de combinatie. Van vroeger uit is vader Piet mee opgegroeid tussen de duiven en Hans en Robert weten ook niet beter. Al jaren strijden ze mee voor de kampioenschappen en dit niet alleen op de overnachtfond. Hier wordt namelijk het hele programma gespeeld, waarbij de nadruk ligt op de eendaagse en overnachtfond. In kring II van afdeling 9 pakken ze dit jaar ook de titel Keizer Fond een samengesteld kampioenschap bestaande uit de eendaagse- overnachtfond en jonge duiven vluchten. Dit om de kracht van het hok Seelen aan te geven. Bij Marathon Noord waren ze in 2005 reeds winnaar van het Criterium der Azen op de middaglossing. En in 2006 werden ze 3e op de middaglossing. Kortom al jaren sterk presterend. Dit doet men overigens uitsluitend op nest. 
De duiven krijgen altijd volle bak, een mengeling van Koopman All-in One en Sport Light Galaxy. Men is ervan overtuigd dat door het volle bak systeem de duiven beter trainen. Dit gaat dan ook al vanaf het begin van het seizoen goed. Gaat de vlag op het hok trainen de duiven met gemak 75 minuten. In de hokken ligt vanaf dit seizoen bonenstro en dat is prima bevallen. Voor de overnacht heeft men de beschikking over 40 oude en 20 jaarlingen. De overnachtduiven komen o.a. via A.Pas (kweekcentrum) van Wilfried Stiel en Hans van de Veer. Verder zijn ze erg succesvol met de duiven van M.Vinkenborg uit Volendam en Mark van den Berg uit Ijsselmuiden.  

St.Vincent-Barcelona
Ondanks de voorbereiding, men dacht dat de duiven te weinig km’s hadden gevlogen bleek dit voor de 4 ingekorfde duiven op St.Vincent geen enkel probleem en was de vorm aanwezig. Met 3 prijzen bij de eerste 85 nationaal in sector III kenden ze een fantastische uitslag: 15e, 34e en 85e tegen 3278 duiven. Hun 2e duif  is de 13-1731722 welke als 1e getekende voor Marathon Noord de punten pakt. De vader van deze duivin is de 08-1358167 van M.Vinkenborg uit Volendam waar al meerdere goede duiven uit zijn voortgekomen. De moeder is de 09-1756701 die zelf al de 5e nationaal St.Vincent vloog in 2012. Goed bloed verloochent zich niet.
Op Barcelona met 3 duiven mee draaien ze hun 2e getekende de 13-1731738 om 15.57.46 op een afstand van ruim 1258 km. In het sterke NIC Borne waar er slechts 43 duiven mee waren op deze klassieker was het ‘slechts’ de 6e melding (achter 5 duiven van Jelle Jellema). Maar in de ZLU uitslag was het een keurige 80e plaats. Deze nestdoffer is als jaarling niet mee geweest op de overnacht/ZLU. In 2015 miste hij zijn prijs op Limoges en Narbonne maar kwam wel altijd opmerkelijk fris thuis. Nu in 2016 laat hij dan op Barcelona zien uit het goede hout gesneden te zijn. Hetgeen ook weer niet vreemd is als we kijken naar zijn stamboom en de betere lijnen tegen komen van Mark van den Berg, Verweij-de Haan, Vertelman en Hans van de Veer. 

Tot Slot 
In het NIC Borne worden vele vroege prijzen gevlogen op de meerdaagse en ZLU vluchten. De liefhebbers hebben het gezellig met elkaar en men gunt elkaar het succes. Men stimuleert elkaar tot grootse prestaties. Met name Hans is hier erg trots op. Waar Piet, Hans en Robert ook trots op kunnen zijn is het veroveren van de Herman van der Velden trofee bij Marathon Noord. Het zoveelste succes daar aan de Morseltdijk in Borne. Nogmaals proficiat. Het was samen met Jaco gezellig melken bij jullie. Tot op het podium in Doetinchem.

Auteur
Mike Freriks

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 14 juli 2020
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juli 2020
Lossing St.Vincent gepland
zondag 26 juli 2020
Inkorven Barcelona
vrijdag 31 juli 2020
Lossing Barcelona gepland
maandag 3 augustus 2020
Inkorven Perpignan
dinsdag 4 augustus 2020
Inkorven Dax
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Dax gepland
vrijdag 7 augustus 2020
Lossing Perpignan gepland
maandag 10 augustus 2020
Inkorven Narbonne
dinsdag 11 augustus 2020
Inkorven Bergerac
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Bergerac gepland
vrijdag 14 augustus 2020
Lossing Narbonne gepland