De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 08-07-2016

Geplaatst: 8-7-2016

We moeten het weer nemen zoals het is, maar een keer stabiel weer zou wel leuk zijn. Maar een opsomming van mijn weekberichten van week 20 t/m 28.

week 21-22

De jaarlingen hebben Morlincourt goed verteerd. Ik was nog onderweg toen de eerste reeds aantikte. Dik 1700 mpm maakte deze jaarling. Ik had alleen 4 duivinnen niet mee omdat deze moesten leggen. De ouden zijn lekker met de kar naar Roosendaal geweest. Deze week zouden de ouden naar Chateaudun gaan, maar ja ik speel in Afdeling 6.... en voordat ik weer kwaad wordt.. heb ik het er niet meer over. Dus gingen de ouden naar Asse/Zelik en daar kwamen ze super van terug. Binnen een kwartier op 1 na alle ouden weer terug op het honk. Ze vielen werkelijk het hok aan. De jaarlingen thuis gehouden. Hierna op zondag de eieren weggehaald bij de koppels welke naar St.Vincent kunnen gaan. Deze worden dan op eieren van een dag of 10 ingekorfd. Als ze niet naar St.Vincent gaan, gaan ze de week erop naar Agen.
De volgende vlucht is as donderdag Pont St Maxence. Ik denk erover om in ieder geval de jaarlingen te spelen en zo veel mogelijk de ouden. Er zullen vast duivinnen zijn die moeten gaan leggen en deze houd ik dan thuis.
Op maandag het vlieghok helemaal schoongemaakt. De roosters eruit en alles helemaal weer glad gemaakt. Zilverzand terug op de vloer en de roosters er weer overheen. Het is altijd een klusje, maar ik ben weer blij dat het gebeurd is. Dit was al weer een hele tijd geleden. De groene bak weer vol en wordt vandaag weer geleegd.

Bij de kwekers ligt nu nog 1 koppel welke voor mijzelf is. Deze jongen van het omgekoppelde koppel wil ik graag nog hebben. Van de andere koppels komt regelmatig een advertentie op Facebook en duivenmarktplaats. Voor een klein prijsje een mooi koppel jongen.

Dan heb ik ook de jongen allemaal bekeken, gedruppeld tegen luis/worm, kleuren genoteerd en de pennenstand bekeken. Een 6 tal een ringetje gegeven omdat deze nog geen pennetje gegooid hebben. Zie ik dat ze goed meetrainen, dan zal ik het ringetje weer verwijderen. Dan kan ik bij het pakken van de jongen mijzelf niet vergissen. Ik heb er twee verwijderd. Deze twee zitten er nu een dikke 2 weken en lopen maar te piepen en te bedelen en voelden slecht aan. Deze zijn helaas bijgehaald maar konden blijkbaar het klimaat op mijn hok niet aan.
Aanstaande vrijdag krijgen de jongen de paramixo/pokken enting in Kockengen en dan zijn ze er wat mij betreft klaar voor. Nog even wachten met opleren en dan in 3-4 stappen naar de eerste vlucht met de vereniging.

Deze week de laatste mogelijkheid voor het inschrijven voor de Marathon Noord !

week 23-24

Alle duiven naar Pont Snt Maxence geweest. De inkorving verschoven naar vrijdag en zondag los. Maar dan wel in Menen/Moeskroen. 222 km voor mij. 4 duivinnen niet mee omdat deze moesten leggen. Dus ouden en jaarlingen mee, ook die naar ST.Vincent moeten. Duiven kwamen prima. 'savonds om 22.13 de laatste, welke trouwens de volgende ochtend dood in het hok lag. Ik neem aan dat ze zout water gedronken heeft. Nog 4 onderweg, maar dat zijn de eerste verliezen dit jaar en de rest kwam prima. 1 doffer heeft mijn Pa opgehaald donderdag in Kollum. Deze was bij een particulier op de tuintafel gaan zitten en vond dat prima. De man heeft de duif gepakt, gebracht naar een liefhebber in Kollum en daar heeft mijn Pa de duif opgehaald. Een beetje scherp, maar verder actief. Deze zit nu in de schuur, met een geelpil, beute Herstelpil en voer plus water. In het weekend mag hij zijn buurvrouw het hof maken.

Voor ST.Vincent heb ik er 4. 2 van 2013 allebei Cahors hebben gehad. 2 van 2014 die hun overnacht debuut gaan maken. Niet ideaal, maar twee duiven inkorven vind ik ook niets. Deze twee hebben dagfondvluchten gehad vorig jaar.

De jongen heb ik geënt bij Göbel in Kockengen en worden de komende weken opgeleerd.

Voor de kwekers heb ik een nieuwe ster aangekocht. Deze duivin had ik gezien en kon haar niet uit het hoofd krijgen. Een mooie rooie...

Een kort weekbericht dit keer.

week 25-28

Erg druk geweest de afgelopen weken. Dus moest het weekstuk steeds achter aansluiten. Maar nu heb ik een gaatje gevonden.

ST.Vincent: 4 duiven mee, 1 duivin net aan in de prijzen in het NIC. Twee doffers komen twee weken later redelijk fris terug. Niet ergens binnen gezeten. De blauwe van 2013 was aan zijn 3e vlucht bezig en heeft nog geen papier geraakt en de rode was aan zijn eerste opdracht. ZIjn duivin en nestzus was de eerste en ook zij was aan haar eerste opdracht.
Het was een zware vlucht met redelijk wat regen onderweg.
n hetzelfde weekend 9 duiven mee op Pnt St Maxence. 1 late doffer van 2014 weg. Dus weer een doffer. Er zitten wat duivinnen los of hebben los gezeten totdat hun doffers weer terug waren.

De week erna Bordeaux middaglossing. Ik had twee keuzes. Of alle 5 naar de middaglossing of er een aantal een ochtendlossing geven. Dus heb ik ze gesplitst. 2 naar Bordeaux NPO en 1 duif netaan in de prijzen. De doffer van het koppel is nog onderweg.
Agen ZLU werd pas gelost op zondagmorgen en na de prijzen komen er 2 in 3 minuten na elkaar thuis. Het is een koppel, maar de duivin had in de klei gezeten en de doffer was helemaal schoon. Heel veel regen gehad onderweg en ze hadden hun eerste opdracht.
Ook in dat weekend 6 naar Le Mans dagfond ingekorfd. Alle 6 weer retour. 2x IJnsen voorop en nog punten ook!
Vorige week nog 6 ouden naar Pnt St Maxence gehad welke een zware vlucht hadden. Wederom 2 duiven ingeleverd. Een doffer waarvan de duivin wel retour kwam en een losse duivin.
Gisteren ingekorfd voor Chateauroux. 9 stuks. 2 doffers, 7 duivinnen waarvan 3 losse duivinnen. Ik kan deze wel thuis houden, maar ik moet ook informatie verzamelen van deze duivinnen. Thuiskomen is het devies.
Tussendoor heb ik de duiven nog mee naar het werk gehad en 1 voor 1 gelost. 1x na Le Mans en 2x voor Chateauroux.
Dus even geen duiven mee naar Albi, doet wel zeer, maar de duiven die mee zouden kunnen hebben echt net gelegd of net niet. Wat niet kan kan niet. Dus op Cahors Ochtendlossing heb ik er weer een paar.
De duiven trainden erg goed, dus we gaan het morgen zien hoe 8,5 tot 9 uur vliegen gaat. Deze kunnen na retourkomen nog een overnacht krijgen.

De jongen zijn 3x weggeweest, 2x 10 km 1x 25 km. Alle drie de keren kwamen ze niet 1 voor 1 terug. Dus steeds in het koppel of in kleine koppeltjes. Ze trainden prima. Dus ingekorfd voor Minderhout. Voor de eerste keer in de wagen en nog 8 jongen achter. Jammer, maar als ze het niet kunnen, dan niet.
Deze gaan volgende week weer mee. Vanavond geen tijd om in te korven, dus ergens in de week een lapje en dan naar Asse/Zelik. Eerst maar even kijken welke er wel zijn en welke niet.

Bij de kwekers zijn de meeste jongen opgehaald. Er liggen nog twee koppels. De rode duivin is gekoppeld aan Vale Bob, er liggen eieren en volgens mij zijn ze bevrucht.

Voor Marathon Noord de site weer up to date gebracht na St.Vincent en Barcelona en net voor Albi. Dus op dat front zijn we ook weer bij.

OOk leuke referenties gekregen deze weken. Jack Spaansen pakt een rechtstreekse van Gent op Bordeaux NPO, Menno Broekhoff uit Katwijk aan Zee een halve van Gent vroeg op Barcelona! Ook weer een telefoontje van iemand die ook heel tevreden was en weer opzoek is naar nieuw materiaal.

Drukke weken, maar wel leuke weken.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 31 mei 2020
Einde inschrijving Marathon Noord