De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord

Weblog update Simon Ijnsen 15-05-2016

Geplaatst: 15-5-2016

Beste Lezers ,
De eerste overnachtvlucht ,voor ons Limoges , nadert al weer met rasse schreden en de voorbereiding hiervoor is al weer in volle gang en verloopt zeer naar wens. Op dit moment zijn de geslachten nog gescheiden . Ze hebben eerst een ronde jongen groot gebracht en hebben de eerste vluchten op verkapt en volledig weduwschap afgewerkt .

Deze vluchten zijn prima verlopen met iedere week mijn portie aan prijsduiven .Afgelopen zaterdag hadden we Heusden/Zolder 267 km met zuidoosten wind , wat voor de meesten een pittig vluchtje werd .Zelf draai ik zelfs de 9de in de club en 17 in de prijzen van de 44 , dus het was echt fondweer denk ik dan maar .
Komende week donderdag koppel ik de hele ploeg en is het spel helemaal op de wagen . De afgelopen 14 dagen hebben ze een wormpil en een geelkuur gehad en op dit moment worden ze behandelt voor de koppen . Vorig jaar zijn de koppen me ontkomen met als gevolg veel verliezen , dus om dit voor te zijn deze kuur . Doordat dit tot nu toe de enige medicatie is die ze kregen slaat het ook goed aan is mijn veronderstelling.

Het hok waar nu de weduwnaars zitten is afgelopen winter voorzien van lichtplaten welke ik kan afsluiten met kleppen ( zie foto) en nadat ik deze afgelopen weekend verwijderd heb en er warmte op het hok is gekomen waren de doffers gisteren de duivinnen dik de baas qua prijspercentage . De duivinnen zitten nu in een klein hokje en om te voorkomen dat ze aanlopen kan ik ze in een dichte ren zetten met een lattenbodem waar onze katten en hond onder door kunnen lopen ( zie foto) .


Het voer wordt langzaam aan wat zwaarder en het zakje HE 4000 is weer besteld en dit is voor mij het moment dat het echt begint te kriebelen .
Even naar buiten geweest om de laatste doffer binnen te laten en op dit moment moeten er nog 3 duivinnen komen .
 
Iedereen succes op de eerste overnachtingen en tot het volgende verslag na Limoges vanaf een zomers Ameland .

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 30 juni 2019
Inkorven Barcelona
vrijdag 5 juli 2019
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 9 juli 2019
Inkorven Dax
vrijdag 12 juli 2019
Lossing Dax gepland
maandag 15 juli 2019
Inkorven Marseille
vrijdag 19 juli 2019
Lossing Marseille gepland
maandag 29 juli 2019
Inkorven Perpignan
dinsdag 30 juli 2019
Inkorven Bergerac
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Perpignan gepland
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Bergerac gepland