De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord

Weblog Cees Selhorst 05-04-2016

Geplaatst: 5-4-2016

Einde van een drukke periode

Om het verenigingsleven aantrekkelijk te houden is het noodzakelijk dat er zo nu en dan eens wat moet veranderen. Zo ook in mijn eigen vereniging waar het eigenlijk al jaren armoe troef was. In vier jaar tijd ontvielen er ons in onze vereniging 6 liefhebbers, waarvan ook nog enkelen die nog niet eens aan hun pensioen toe waren. Dat was de reden waarom het verenigingsleven op een laag pitje kwam te staan. Zelfs de damesclub die in de winter elke maand een paar keer bijeenkwam om te fröbelen zag er geen heil meer in. Kortom het was hoog tijd om met nieuwe initiatieven te komen. De grootste schandpaal was mijn inziens ons eigen lokaal. Er was sinds de bouw ongeveer 30 jaar geleden niets meer aan gebeurd, toen donker en somber blijkbaar de trend was. Als initiatiefnemer en aanjager, voor mij een hele klus om te samen met vier andere senioren de handen uit de mouwen te steken. In 6 weken tijd hebben wij de gemetselde bar gesloopt, de tegelvloer aangeheeld, een nieuwe bar op een gunstiger plek getimmerd, het inkorfgedeelte heringericht en de installaties van elektra, gas, water en riolering aangepast. Uiteraard is alles ook nog eens in eigentijdse kleuren geschilderd. Wij zijn er echt trots op wat wij met dat kleine clubje hebben gepresteerd. Deze opknapbeurt hebben wij te samen met onze dames afgesloten met een gezellig chinees etentje in ons vernieuwde lokaal waar wij de komende winter ook nog een paar lezingen willen gaan organiseren. De eerste schijnt al geboekt te zijn. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn.

Niet alleen mijn duiven maar ook die van de andere werkers, zijn ondanks onze bouwactiviteiten niets te kort gekomen. Wij begonnen elke dag pas om ca. 11.00 uur nadat eerst de duiven verzorgt waren en na een gezamelijk bakkie koffie. Elke dag werkten wij dan door tot ca. 15.30 uur met tussen de middag onder het werk door een broodje.
Wat kan er in zo’n korte tijd dan veel gebeuren. Niet alleen het lokaal heeft een metamorfose ondergaan maar ook de onderlinge verstandhouding tussen de werkers en het respect van de andere leden heeft onze vereniging een zet de goede richting in gegeven.

Met 4 nieuwe leden erbij, waarvan 3 echte competitiespelers zie ik de toekomst van onze vereniging een stuk positiever in. Er zal zeker door de nieuwe leden flink aan de bel getrokken gaan worden, want dat er tijdens de nazit van de jaarvergadering heftige uitspraken zijn gedaan, kunt u van mij gerust aannemen. Wij zijn er klaar voor, nu de duiven nog…….

Vorige week heb ik op maandag mijn aanhanger voor groot onderhoud naar Geraldy in Schmelz gebracht, heen en terug ruim 1.000 km. en op donderdag heb ik hem weer opgehaald. Uiteraard is mijn vrouw beide keren mee geweest want met een rustpauze in Schmelz van ca. 1 uur is 11 uur rijden ook voor mij een hele opgave. Tot mijn verbazing was de servicebeurt vrij van kosten, want wat er moest gebeuren zag Klaus Geraldy als garantie ondanks dat mijn aanhanger al 7 jaar oud was. Dat ik hem daarvoor een warme douche bedeel spreekt voor zich. Nu de aanhanger weer tiptop in orde is heb ik paaszaterdag de eerste africhting voor de vereniging naar Delft ca. 25 km. verzorgt. Ingekorfd werd er van 10.00 tot 11.00 uur onder het genot van een bak koffie met een dikke plak paasbrood. Na het inkorven kreeg elk  lid een paasbrood van één kilo met spijs mee voor thuis. Dat was weer eens wat anders dan die eieren van voorgaande jaren. Om 11.35 uur kwam ik in Delft aan en heb ik de duiven pas om 12.00 uur gelost om ze zo eerst de nodige stress te laten verwerken. Het vertrek was nog niet zoals in de zomer, maar wat wil je de eerste keer en net 10 graden celcius. Komend weekeinde lijkt het kwik meerdere dagen ruim boven de 15 graden uit te komen. Dat wordt dus dagelijks trainen, want volgens mij leren de duiven meer van dagelijks africhten dan één maal per week.   

Cees Selhorst

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 2 maart 2019
Voorjaarsbeurs 2019 Houten
Lees meer >
zondag 3 maart 2019
Voorjaarsbeurs 2019 Houten
Lees meer >