De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord

Weblog Arjan van Gent 14-03-2016

Geplaatst: 14-3-2016

week 6-8
 
Ik heb dus mijn Unikon Champ bij onze vereniging opgehaald. Alles prima verzorgd door de heren Kroon en Kroon. Cor heeft geregeld dat alle klokken naar Hedel gingen en Marcel heeft de duiven die erin stonden er weer ingezet.
 
Gedurende het druilige weekend heb ik een proefopstelling gemaakt. Dus een antenne en de klok aangesloten.
Een android telefoon voorzien van de Unikon App. De telefoon gekoppeld aan de Champ. Ingelogd op http://web.unikon.eu waar ik inmiddels al een login op heb.
 
De klok synchroniseerde met Unikon-Web en ik kon dus zien dat de nieuwe software op de klok aanwezig was. Ook zie je dat de klok informatie uitwisselt met de telefoon want dat geeft het display aan.
Ik heb een ring gepakt welke in de klok staat en wat proef constateringen gedaan. Dat werkte dus niet, totdat ik een vlucht aangemaakt had in Unikon-Web. Toen werd de ring geconstateerd en doorgegeven. Ook werd de constatering razendsnel doorgegeven via Email.
 
De SMS functie werkt dus nog niet. Die werkt schijnbaar alleen met een wedvlucht. Ik heb wat vragen gesteld aan Nico de Heus via Facebook, maar daar werd niet op gereageerd. Dan maar via de website. Daar werd na een dag op gereageerd.
 
Nico de Heus zou gaan vragen of de SMS functie ook voor de oefenvluchten actief gemaakt gaat worden. Verder worden de vluchten die ingekorfd zijn gesynchroniseerd richting Unikon-Web en dus worden de duiven als alles goed is per vlucht gemeld.
 
Voordelen zie ik nog niet, want mijn oude SMS systeem met een goedkoop telefoontje en een prepaid SMS kaartje werkte prima. Nu moet ik dus een Android telefoontje kopen (gelukkig had mijn vaste computer leverancier nog een aantal leuke modellen en kon ik mijn vrouw overtuigen om een nieuw toestel te nemen... www.computerstunt.nl). Er moet een Wifi verbinding bij je hok zijn... en anders moet je dus een internet abonnement afsluiten of wederom een duurdere pre-paid oplossing bedenken omdat er internet aanwezig moet zijn.
 
Verder verwacht ik zelf dat er in de toekomst vast betaald moet gaan worden voor de service van Unikon-Web. Voordelen zijn er ook... je kan nu automatisch melden bij diverse meldcentra.
 
Dat was dus het Unikon verhaal. Met Marathon Noord hebben wij een bijeenkomst gehad met alle medewerkers. Gezellig, informatief en gelijk foto's gemaakt van alle bestuursleden.
 
Bij de duiven begint de eerste ronde bij de kwekers speenklaar te worden. Dus het wordt tijd dat de vliegduiven gekoppeld gaan worden, want dan komt er ruimte in het jonge duivenhok om de jongen te plaatsen. Dus deze week ga ik de twee hokken vliegers (elk 9 koppels) koppelen. Ik ga dit doen met enkele dagen verschil zodat ik wat meer overzicht heb met het uitwennen van de koppels.
 
De verkoop van de Marathon middag komt op www.toppigeons.nl vanaf 27 februari. Deze loopt tot 12 maart 1900 uur. 8 mooie bonnen. Een aantal mooie laten van 2015 en een aantal jongen van 2016.
 
Vrijdag vergadering op de vereniging. belangrijkste onderwerp: de afdelingsvergadering. Er zijn weer een aantal verenigingen die de duim behoorlijk hebben leeggezogen. Wat een onzin wordt er weer voorgesteld. Vooral het voorstel van de Zaandamse vereniging. De eerste 3 jonge duivenvluchten en de eerste 2 natoervluchten worden gescheiden gelost volgens het vliegprogramma. Waarom deze verandering weet ik niet, maar het was altijd eerst alleen de eerste 2 of 3 jonge duivenvluchten. Die natoer is er weer bijgeslopen. Nu willen ze niet meer met A en B los (de kust) want dat is ongunstig. Ze willen dan maar ingedeeld worden bij F (Amsterdam). Hiermee blazen ze dus het ZCC samenspel op, iets waar de opstellers van deze onzin altijd een voorvechters voor zijn geweest. Dat ze het vergaderbesluit willen hadhaven om met CDEF los te gaan prima, maar dt soort kolder is gewoon Jiskefet humor.
 
Dan zijn er een aantal voorstellen die gelukkig zijn ingehaald door de actualiteit, want afdeling 12 is niet meer onder ons.
 
En ik denk dat er eerder een discussie moet komen over het gebruik van de website van de afdeling. Of eerder het NIET gebruiken van de website van afdeling. Hier wordt totaal niet gemeld en de site is ook erg slecht samengesteld. De bouw hiervan heeft ene hoop geld gekost maar ik ben wel eens benieuwd of de site wordt gebruikt, wat deze per jaar kost en of men van plan is dit nog eens te gaan gebruiken.
 
Volgend weekend naar de voorjaarsbeurs. Weer wat voorraden aanvullen en even her en der babbelen. Ik heb al een grote slag geslagen op de najaarsbeurs dus ik hoef niet zoveel te hebben.
 
het is een heel epistel geworden... maar toch .. tot de volgende week.
 
week 9 en 10
 
Nog even teruggrijpen op de Afdelingsvergadering. Een vereniging uit de Oostelijke punt van de afdeling had een voorstel ingediend over de verenigingen die nu bij Afdeling 5 zitten maar in Afdeling 12 zaten. Deze wilden ze er niet bij hebben want dat maakte de afstandverschillen binnen de afdeling alleen maar langer.  Huuuh... het wordt tijd dat ze de kaart er even bijhalen... want het zuidelijkste hok zit zuidelijker dan de verenigingen die aansluiting zochten.... Over Humor gesproken.... Wellicht is het een idee om de afdelingsvergadering door een Stand-up comedian te laten voorzitten. Lijkt mij wel leuk. Vooral het onderdeel verenigingsvoorstellen is voer voor dit soort types. Allemaal mensen die in hun eigen straatje denken en vooral aan zich zelf. Zelf denken ze het ei van Columbus te hebben gevonden, maar elk jaar zijn het dezelfde types en ze hebben niet door dat er veel mensen erom lachen en een hekel krijgen aan deze personen.
 
Op eigen hok zijn de vliegers gekoppeld. De eerste ronde jongen moest gespeend worden dus moesten de vliegers gekoppeld worden. In principe vrije koppeling en dan een aantal koppels die uitgehuwelijkt worden. Dus dat duurt altijd een aantal dagen voordat alles een plaats heeft en dat alles weer los zit. Eigenwijsjes heb je er altijd bij, maar dat trekt meestal wel bij. Toch had weer een aantal verrassingsdoffers en twee duivinnen die in elkaar gehakt werden. Dit had ik nog nooit gehad.. maar nu wel.
 
Ook ben ik begonnen met het loslaten. Dit kan net aan het einde van de dag. Dan heb ik een uurtje voordat het donker wordt. Elke dag opletten of alles goed gaat en alles weer naar het goede hok gaat. Want beide hokken zijn bijna hetzelfde. Eerst alles broeden en dan gaat de tussendeur open.
 
Afgelopen weekend naar de beurs geweest. Ik was er voor half negen om de beamer en powerpoint presentatie op te zetten voor de Stichting Marathon Noord. Na een 3 tal uurtjes weer met pa richting huis gegaan en zondagmiddag alles weer opgehaald. Het was weer enorm druk en weer een aantal nieuwe leden erbij. Nog geen lid.. schrijf in voor de mooiste competitie van Nederland.
 
Verder las ik dat de Unikon klokken weer een update nodig hebben. Volgens mij kan die gewoon op de vereniging worden uitgevoerd, dus dat zal we goed komen.
 
Bij de kwekers heb ik een koppel uit elkaar gehaald. De duivin die bij Stefan Gobel is geweest om het ei te laten verwijderen heeft nog steeds niet gelegd, dus die heb ik weggehaald. Er wordt nog nagedacht over een oplossing, want van die doffer wil ik jongen.
 
Ook deze week nog even een retourtje Gronau gedaan om bij karel Pierik twee bonnen van duivenmarktplaats te verzilveren. 3 prachtige jongen meegekregen. Eens kijken wat ze gaan doen deze Jellema types. Ik denk dat daar kwaliteit genoeg zit in Gronau.
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 30 juni 2019
Inkorven Barcelona
vrijdag 5 juli 2019
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 9 juli 2019
Inkorven Dax
vrijdag 12 juli 2019
Lossing Dax gepland
maandag 15 juli 2019
Inkorven Marseille
vrijdag 19 juli 2019
Lossing Marseille gepland
maandag 29 juli 2019
Inkorven Perpignan
dinsdag 30 juli 2019
Inkorven Bergerac
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Perpignan gepland
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Bergerac gepland