De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Interview met Tim Hage uit Woerden

Geplaatst: 11-3-2016

Tim Hage, Woerden
 
Net als vorig jaar hebben we in de aanloop naar het nieuwe Marathonseizoen een aantal kampioenen en vluchtwinnaars van 2015 een aantal vragen voorgelegd. Hierin geven ze hun visie over de duivensport, vertellen ze van wie ze iets kunnen leren, hoe ze terugkijken en vooruitzien en geven ze een klein kijkje in hun keuken.

Ook Tim Hage heeft aan ons verzoek voldaan. Tim won met Tinkerbell Cahors bij Marathon Noord. Dus hieronder de antwoorden op onze vragen. Veel leesplezier gewenst!

Waar heb je het meeste van genoten het afgelopen seizoen?
De aankomst van TINKER BELL toen ze de 1e Nationaal Sector 2 van Cahors speelde.

Waar heb je het minste van genoten het afgelopen seizoen?
2 zaken; de perikelen rondom afd 5 en 12 en het feit dat Cahors ochtendlossing opeens een middaglossing werd….

Wat heeft je verbaasd het afgelopen seizoen?
Hoe slecht mensen uitslagen kunnen lezen om te kunnen bepalen wie echt hard presteert met de duiven.

Zijn er deze winter veranderingen gedaan of ga je dit nog doen aan het hok, verluchting en waarom?
Neen, alleen is het mogelijk gemaakt om beter te kunnen anticiperen om extreem warm weer door de ramen aan de voorzijde verder te kunnen openen

Wat is de doelstelling voor het aankomend seizoen?
Plezier beleven aan de duivensport en de duiven veel spelen om verder door te kunnen selecteren voor de toekomst

Wat is het ultieme doel om ooit te behalen met de duiven?
Een eigen stam opbouwen waar andere liefhebbers top mee presteren.

Bij wie zou je een weekje in de keuken willen kijken qua verzorging en beleving van de duivensport?  
Dat zijn er voor mij teveel om er 1 te kunnen noemen   

Zijn er nog aankopen gedaan tijdens of na het vorig seizoen?
Neen

Ga je de voorbereiding naar het fondseizoen hetzelfde doen?
Zo nee, wat ga je anders doen? Dezelfde voorbereiding

Ga je de voorbereiding naar een specifieke vlucht anders doen in het komende seizoen?
Zo nee, wat zijn de aanpassingen? Neen, geen bijzondere plannen op dit moment

Durf je het aan om een favoriete duif te benoemen voor komend seizoen en waarom denk je dat deze duif gaat presteren?
Ik ben zeer nieuwsgierig en verwachtingsvol gestemd inzake de prestaties van mijn 2 jarige duiven. Dit zeker in verhouding tot wat de 3-jarigen gaan doen (zie opmerking onderaan) 1 specifieke duif zou ik niet zo kunnen noemen.

Welke prijs zou je bij SMN volgend jaar willen winnen?  
Als ik mij weer een paar keer in de top zou weten te klasseren zou ik weer tevreden zijn. I.g.v het winnen van een vlucht prefereer ik St. Vincent middaglossing of Marseille ochtendlossing

Op welke vluchten ( onder welke omstandigheden) denk je het beste te presteren en waarom?  
Bij de ZLU vluchten wanneer er ’s avonds duiven kunnen worden geconstateerd en bij de middaglossing wanneer het concours zwaar is. In beide gevallen met mooi duivenweer en kopwind…. Zeker niet als het regent op de vlieglijn.

Naar de prestaties van welke liefhebber ben je benieuwd in het komende seizoen en waarom?
Frank Hage, omdat hij pas net (2jaar) voor zichzelf begonnen is en omdat hij mij zeer dierbaar is gun ik hem een paar prachtige momenten. Natuurlijk probeer ik dit positief te beinvloeden door hem van goede duiven en tips te voorzien….

Heb je last van roofvogels? Zo ja, hoe ga je ermee om?
Jammer genoeg wel. In de winterperiode nauwelijks of niet los laten en de duiven niet te lang buiten laten is mijn systeem. Ook op onregelmatige tijden tewerk gaan als hij of zij weer heeft aangevallen pas ik toe.

Puur natuur of regelmatig een kuur met antibiotica om de duiven gezond te houden?  
Zoveel mogelijk puur natuur met ondersteunende producten zoals Endosan, Probac 1000 en Darba compleet.. Wanneer er iets ontdekt wordt dan wordt er weldegelijk antibiotica gegeven. Maandelijks wordt het hok uitgerookt met koudijs droogontsmetter.

Je mag 3 zaken veranderen in de duivensport wat ga je veranderen?
1. Er komt 1 organisatie die zorgdraagt voor 1 vluchtprogramma voor heel Nederland. Het systeem met de kiesmannen etc etc verdwijnt volledig en de ZLU en de NPO zijn er niet meer in hun huidige vorm, maar zijn samen. Er bestaat naast een Marathon Noord ook een Marathon Zuid waar alleen  de 2 getekende duiven tellen.  
2. Nationaal Orleans Jonge duiven komt terug
3 Er bestaan alleen nog maar kampioenschappen die gekoppeld zijn aan het aantal ingekorfde duiven.(fondspiegelsysteem)
Is er een favoriete soort duif en waarom?
Ik prefereer absoluut de ZLU-duif die bij machte is om ’s avonds na ca 15 uur vliegen op de klep te vallen Eerlijker kan het mijns inziens niet. Voor mij is dat duivensport pur sang

Heb je suggesties wat we bij Marathon Noord kunnen verbeteren/veranderen of juist niet moeten veranderen?
Het huidige concept moet gehandhaaft blijven. Er is duidelijkheid inzake welke vluchten en met welke duiven er mee wordt gedaan!  Mijn mening is ook dat de kampioenen en de vluchtwinnaars de aandacht krijgen die men verdiend. Dit doen jullie als team perfect.
Ga zo door zou ik zeggen.

Welke spelsoort heeft je voorkeur en waarom?
Ik geniet van een zware middaglossing met echt duivenweer en vind een aankomst van een duif rond 22.00 uur op de dag van lossing van een ZLU vlucht kicken.
Nachtelijke aankomsten en daardoor veelal oneerlijke uitslagen zijn niet mijn ding. Net als duiven opwachten in de regen……….

Heb je nog wat toe te voegen?
In 2015 heb ik 3 topvliegduiven van resp 2009/2010/2011 in het kweekhok gedaan. Dit waren duiven waarvoor je ging zitten met een grote zekerheid dat zij zich in de kop van de uitslag zouden klasseren. Omdat juist uit deze duiven jaarlingen kwamen die eerste prijzen wonnen (zelfs 1e Nationaal) heb ik dat gedaan met het oog op de toekomst.
Natuurlijk verwacht je dan dat je in de breedte een stapje terug moet doen qua prestaties. Vooral mijn 2 jarige duiven hebben in 2015 super gepresteerd. Vandaar dat ik zo benieuwd ben naar de nieuwe 2-jarige vogels en de 3 jarige die het afgelopen seizoen het mooie weer maakten…….

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 4 maart 2023
27e Voorjaarsbeurs 2023
Lees meer >
zondag 5 maart 2023
27e Voorjaarsbeurs 2023
Lees meer >