De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord

Weblog update Simon Ijnsen 17-02-2016

Geplaatst: 17-2-2016

Beste Lezers ,
Het seizoen nadert al weer met rasse schreden en de voorbereiding is hier dan ook al begonnen .
De kwekers hebben hun eerste ronde al groot en deze zijn super opgekomen ( 17 jongen van de 9 koppels) .Ze zijn nu weer gescheiden en worden weer samen met de vliegers op 1 maart gekoppeld zodat ik dan de eieren kan overleggen .
De vliegers hebben al hun entingen weer gehad ( paramyxo , parathyfus ,herpes en pokken ) en ze herstellen hier super van .De verdeling van de geslachten was keurig 28 om 28 volgens mij , maar na het oplopen van de temperatuur viste ik nog 2 doffers tussen de duivinnen uit . Afgelopen zondag heb ik ze even voor gekoppeld , omdat ze toch geënt werden en dit verliep super .Alle ouden koppel ik aan elkaar en  de jaarlingen krijgen een jaarling als partner . De duiven voor St Vincent ( en als dit goed gaat Barcelona 2017) krijgen een jaarling waar ik alleen de natour mee speel om ze in het vliegseizoen niet te kunnen verspelen .


Het hok heb ik alleen in het dak veranderd met een lichtplaat als vervanging van de onderste pan ( zie foto) . Binnen in het hok heb ik een luikje gemaakt welke ik op 1 maart sluit en op 1 mei weer open om de vorm in het begin wat te drukken( zie foto) .Dit luikje kan ik tevens sluiten mocht het extreem warm worden .


Het voer bestaat nu op dit moment uit 1 deel mariman , 1 deel All-in One en 2 delen zuivering .
Afgelopen weekend ben ik bij Ton van der Walle geweest waar een forumavond was over de genetica van postduiven volgens de zienswijze van Dave Shewmaker , reuze interessant en voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben .
               Gr. Simon

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 30 juni 2019
Inkorven Barcelona
vrijdag 5 juli 2019
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 9 juli 2019
Inkorven Dax
vrijdag 12 juli 2019
Lossing Dax gepland
maandag 15 juli 2019
Inkorven Marseille
vrijdag 19 juli 2019
Lossing Marseille gepland
maandag 29 juli 2019
Inkorven Perpignan
dinsdag 30 juli 2019
Inkorven Bergerac
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Perpignan gepland
vrijdag 2 augustus 2019
Lossing Bergerac gepland