De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Gebr.Bierhof, Leuvenheim 2e kampioen Middaglossing Marathon Noord

Geplaatst: 15-8-2015

Gebr.Bierhof, Leuvenheim 2e kampioen Middaglossing Marathon Noord
 
Samen met Herman van der Velden toog ondergetekende op zaterdagmorgen richting de gebroeders Bierhof in Leuvenheim. Het rustieke dorpje, gelegen aan de IJssel, telt zo’n 700 inwoners en behoort tot de gemeente Brummen in de provincie Gelderland. Dit kleine dorp telt een aantal bekende duivensportliefhebbers waaronder dus de gebroeders Gerrit (66) en Hans (57) Bierhof. De reden van ons bezoek: het 2e kampioenschap middaglossing bij Marathon Noord (een competitie met de getekende duiven over de Sector vluchten St.Vincent - Bergerac en Cahors). Na hun eerdere successen in 1989 (3e)  en het behaalde 1e kampioenschap in 1990 nu dus wederom een podiumplek.

Het verleden moet je niet in blijven hangen zeggen ze altijd maar mag je zeker wel koesteren, want nog altijd bewaren ze een geweldige herinnering aan hun 1e en 2e nat. St.Vincent in 1995 tegen maar liefst 10.123 duiven. (Wat een aantal tegenover nu!) De overwinning destijds behaalde hun “Magic Hero”, een geweldenaar. Hij behaalde maar liefst 4x  de 1e prijs op de overnacht en werd destijds verkocht aan Hans en Evert-Jan Eijerkamp. Bovendien is het een nazaat van deze “Magic Hero” die ons brengt in het jaar 2015.


Namens SMN brengt Herman van der Velden de felicitaties over en overhandigt de bloemen aan Hans (l) en Gerrit (r).

Seizoen 2015

Na een aantal mindere jaren waarin men helaas amper mee gedaan heeft en er niet of nauwelijks jonge duiven werden overgehouden had Hans zich voorgenomen om er dit jaar echt voor te gaan. De oude duiven gingen wekelijks mee (ritme is belangrijk) en werden goed voorbereid op het overnachtseizoen 2015. Men vliegt overigens op totaal weduwschap maar het zijn hier de doffers die de muziek maken. Het lukt ze niet echt om met de duivinnen kop te spelen. Ooit, zegt Hans, gaan we op nest spelen. Dat is meer werk maar de overtuiging is er dat men dan ook de duivinnen kop kan pakken. Motivatie is alles, zegt Hans.

Voor de eerste overnachtingsvlucht vanaf St.Vincent was er 1 doffer die boven alle andere duiven uitstak. Hij vroeg erom om mee te mogen. De 10-1269875 blonk gewoon en voelde in de hand geweldig aan en viel echt op met zijn warme pootjes, aldus Hans. Dus maar mee als 1e getekende.

Het resultaat was echter toch boven alle verwachting 15e nationaal sector III tegen 3.932 duiven. En de 6e plek bij Marathon Noord. Prachtig, en dat voor een duif van 2010, amper mee geweest de vorige jaren. Maar ja zegt Hans dan, goed bloed verloochent zich niet. Want deze 875 is uit de lijn van de Magic Hero, duiven die het allemaal pas op latere leeftijd laten zien.

In de voorbereiding naar de 2e vlucht vanaf Bergerac zijn de duiven niet meer mee geweest op een enkel lapvluchtje (30km) na. Opnieuw wist de 875 zich echter vroeg te klasseren, met een 9e Sector III tegen 3865 duiven en een keurige 15e plek bij SMN. Bij de tussenstand om het kampioenschap stonden de Gebr.Bierhof na 2 vluchten zelfs bovenaan.

De voorbereidingen na de laatste vlucht verlopen goed. Hans is en blijft gedreven net als altijd en zoals gebruikelijk is hij ’s avonds 2,5 tot 3 uur druk met zijn duiven. Bij de inkorving voor de laatste vlucht vanaf Cahors is het uiteraard zijn 875 die weer bovenaan de lijst verschijnt.
Je weet natuurlijk dat de concurrentie moordend is zegt Hans. Cees had bovendien meerdere ijzers in het vuur. En wij hebben er helaas maar 1, en 3x vroeg draaien ….. het lukt bijna niet. En de rest van de duiven dan? Tja het zijn geen klungels maar op dit moment zijn ze niet goed genoeg. Of wat we hier ook wel zeggen, van een ezel kun je geen renpaard maken. Maar goed we hebben ons best weer gedaan en dan is het afwachten wat het gaat worden.


 
Uiteindelijk worden de duiven gelost in Cahors en begint het wachten. Het is dan Cees Nijdeken die om 10.07 uur draait en bij de eerste 20 meldingen in Sector III verschijnt. Potver…… hij zit ons voor. Maar het is zijn 3e getekende……. En die telt bij SMN niet. Nu moeten we toch wel snel draaien. En dan om 10.32.45 constateren ze hun 875. Niet vroeg maar toch. Het is echter Cees Nijdeken die ook op de meldlijst van de VNCC verschijnt met zijn “284” en dat is zijn 1e getekende. Ja, hij zit ons nu echt voor. Het kampioenschap gaan we waarschijnlijk niet reden, maar het zou toch mooi zijn als we bij de kampioenen behoren. En dat is daadwerkelijk het geval Hans en Gerrit. Een prachtige 2e plaats bij Marathon Noord. Nogmaals proficiat.

Tot slot
De gebroeders Bierhof laten met het behalen van het 2e kampioenschap middaglossing maar weer eens zien dat de competitie van Marathon Noord een eenvoudige en eerlijke competitie is met gelijke kansen voor iedere deelnemer. Door een kanjer van een duif mogen ze gaan genieten van hun huldiging bij zaal de Kruisberg in Doetinchem op 24 oktober a.s.

Auteur
Mike Freriks
 
 
 
 
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging