De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Gerard Griffioen wint Duifkampioenschap 3 jaar middaglossing bij SMN.

Geplaatst: 10-8-2015

 

Gerard Griffioen  wint Duifkampioenschap 3 jaar middaglossing bij SMN.
 
Duifkampioen Middaglossing over de jaren 2013, 2014 en 2015. Je zal hem maar bezitten. Voor de eigenaar van deze witte raaf moeten we dit jaar naar Zevenhoven, of liever gezegd naar een klein buurtschap bij het idyllisch in het groene hart van de randstad gelegen Zevenhoven, namelijk Noordeinde. Hier aan De Dobbe op nummer 9 komen we bij Gerard Griffioen.
 
Hij is de eigenaar van een prachtig gebouwd en niet al te groot duivinnetje uit 2011 met het ringnummer 1771142. Zij is de hoofdvogel in dit verhaal.
 


Om de titel kampioensduif over 3 jaar te verdienen heeft zij in drie jaar tijd zeven keer in de prijzen moeten vliegen. Dit heeft zij steeds gedaan als nestduif en dan het liefst op een klein jonkie. Alleen dit jaar is zij een keer mee geweest op 7 dagen eitjes.
 
In 2013 ging het in het begin een beetje mis, want ze was eigenlijk een week te vroeg gekoppeld, en is toen in plaats van naar St.Vincent naar Agen/Bordeaux geweest.
Achteraf bleek dit nog niet zo een hele slechte vergissing te zijn, want ze presteerde het om op deze vlucht als 9e op teletekst te komen. 3 weken later werd ze op Cahors 56e bij Marathon Noord, en vervolgens ook nog 132e op Bergerac.
In 2014 op St.Vincent klasseerde ze zich als 105e op de uitslag en werd ze 3e op Cahors met wederom een teletekst vermelding. Tarbes ging vorig jaar niet door, dus werd het kampioenschap over twee vluchten vervlogen.
 
Dit jaar begon “The Promise” zoals ze nu door het leven gaat met een 42e St Vincent om daarna als 28e te worden afgevlagd op Bergerac. Als laatste vlucht stond Cahors op het programma en kwam ze zoals gewoonlijk weer hoentjes fris naar huis, en ook nog vroeg genoeg om de 79e van de Marathon Noord te worden. Met deze serie prima prijzen is The Promise kampioensduif over drie jaar middaglossingen geworden. Wat een genot om zo´n geweldige duif op je hok te hebben.
 
Het harde vliegen zit ook duidelijk in het bloed van dit duifje, want de vader is de “White Wing” met ringnummer 08-1575141. Voor degene die de kampioenen bij de Marathon Noord niet uit zijn hoofd kent, dit is de duif waarmee Gerard in 2010 Bordeaux won in de Marathon Noord. Later ontpopte deze doffer zich als een geweldige kweker en gaf al met drie verschillende duivinnen een teletekst duif.
 
Gerard is niet zo van de stambomen, maar hij weet wel te vertellen dat hij in het bezit van deze lijn is gekomen door een koppel jonkies te ruilen met Jan van Putten uit Den Bosch.

 


De duiven zijn hier gehuisvest op een schitterend hok van 11 meter en als je ziet hoe mooi het hok is dan verraad dat direct het beroep van Gerard. Hij verdient zijn brood als timmerman en dat hij zijn vak goed verstaat is aan het hok goed te zien. Op dit hok zijn gemiddeld 32 koppels vliegduiven gehuisvest en hij kweekt ieder jaar plus minus 40 jongen voor de aanvulling.
 
Gerard speelt zijn duiven hoofdzakelijk op nest en dan het liefst op kleine jonkies. Hij is  van mening dat de duivinnen dan beter doorkomen en vooral als de snelheid richting de 1000 mpm gaat.
 
Medisch gebeurt hier niet veel bijzonders. Alleen twee weken voor de eerste overnacht vlucht krijgen de duiven een volledige geelkuur en dat is als het goed gaat alles. Als het niet goed gaat word altijd eerst een goede duivenarts bezocht om te zien of, hoe en waar tegen er gehandeld moet worden. Verder gaat er soms wat vitamine in het water, en een keer in de week zit er Oregano in de waterbak. Verder gebeurt er hier niet veel bijzonders, maar de duiven voelen zich er wel bij gezien de prachtige prestaties.
 
Op de vraag wat hij het mooiste vond aan de duiven sport is zijn antwoord: De hele duiven sport. Als Gerard ’s-avonds moe thuis komt van zijn werk dan zijn de duiven een hele mooie uitlaat klep, en eenmaal op het hok met de duiven bezig is hij zo alle vermoeidheid kwijt.
Ook de sociale contacten op de vereniging bij het inkorven en het afslaan van de klokken is iets dat altijd moet blijven. Dit is er mede de oorzaak van dat Gerard tot voor dit jaar nog geen elektronisch klok systeem had. Dit jaar heeft hij het echter gekregen van zijn dochter die hem hiermee wilde bedanken voor zijn hulp.
 
Gerard namens alle deelnemers van Marathon Noord van harte gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap.
 
Auteur
John van Klink
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging