De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Winnaar St.Vincent bij Marathon Noord Gerrit van Vilsteren

Geplaatst: 2-7-2015

 G.J. van Vilsteren winnaar St. Vincent bij SMN  “Ik doe het niet half gebakken”
Gerrit van Vilsteren uit Zwolle behaalt een prachtige overwinning bij Marathon Noord op St.Vincent met zijn 2e getekende  duivin  10-1166950. Gerrit is natuurlijk al jaren een van de betere fondspelers uit het noorden van het land. Talloze kampioenschappen sleepte hij door de jaren heen bij elkaar. Maar een overwinning bij Marathon Noord  behalen dat had hij toch niet durven dromen. Precies een week na zijn overwinning zit een nog altijd apetrotse Gerrit  nagenietend van zijn overwinning zijn verhaal te doen.

De winnende duivin
De winnende duivin “950” ging op 12 dagen broeden de mand in na een gedegen voorbereiding van meer dan 2000 km.  

De winnares van St.Vincent bij SMN

Vanaf de 2e vlucht zijn de oude vliegduiven wekelijks mee geweest.  En tussendoor soms ook nog op woensdag naar Heteren.  2 weken voor St.Vincent zijn ze echter ingehouden  want volgens Gerrit moeten er uitgeruste duiven mee.  De “950” liet vorig jaar al zien dat ze kop kon spelen met  een 75e Periqueux tegen 3112 duiven en een 26e Cahors tegen 3941 duivin. Nu  op St.Vincent  een 3e in Sector III tegen 3786 duiven en de 1e bij Marathon Noord.
Met meerdere zusjes van de “950”die ook al bij de eerste 50 nationaal vlogen is Gerrit dus in het bezit van een geweldig kweekkoppel.  De doffer van dit koppel komt van Ties van Turnhout uit Raamsdonksveer. De vader komt uit een zoon van de Raket x de Parel van wijlen Cas v.d. Graaff . De moeder komt van Louis de Heijde  (Inteelt Klamper Cor de Heijde).  De duivin van het kweekkoppel is gekocht op de totale verkoop van wijlen Ton Bollebakker (uit dochter Prinses).  Met een dergelijk kweekkoppel en daarnaast zeer goede vliegers, voornamelijk afkomstig uit de allerbeste lijnen van H&J Eijerkamp op je kweekhokken is hier een sterke basis aanwezig.

De verzorging van de duiven
Gerrit is ‘s-morgens tegen 06.00-06.15 +/- 20 minuten bezig in de hokken.  Het dagelijkse ritueel van krabben en voeren begint dan voor de eerste keer ( 4x per dag worden de vliegduiven voorzien van voer) alvorens hij om 07.00 uur op zijn werk (kartografisch ontwerper bij de provincie Overijssel) begint. Loslaten doet hij ze ’s-morgens nog niet dit gebeurt pas in de middag tegen 16.00-16.15 uur afhankelijk van hoe laat hij thuis is van zijn werk.


Gerrit voor zijn vlieghok met de winnares.

In het begin van het vliegseizoen komt de vishengel met zak erbij om de duiven aan het vliegen te krijgen maar dit is na verloop van tijd niet meer nodig. De duiven trainen dan makkelijk  1 – 1,5 uur of soms nog langer.  Overigens zal het zelden voorkomen dat de duiven niet trainen, volgens Gerrit is het belangrijk dat de duiven elke dag trainen, want goed trainen is goed eten!! In het vliegseizoen krijgen de duiven Havens supersport en als bijproducten een mengeling allerhande, grit, roodsteen,P40, eivoer, piksteen en snoepzaad. Een kleine week voor de inkorving van de “echte” vluchten krijgen de duiven ter aanvulling vetrijk voer.

Knoflook en (medische) voorbereiding
Vanaf eind September (na de selectie) t/m eind Mei krijgen de duiven knoflookbolletjes in het water . Dit is meer uit gemakzucht ontstaan, het water hoeft Gerrit dan niet elke dag te verversen maar kan hij dan gewoon bijvullen. Dat de duiven dit niet echt lekker vinden blijkt wel uit het feit dat zodra de duiven een bad krijgen met grondwater (2x per week) ze  eerst gaan drinken alvorens ze gaan baden. Ook bij het inkorven gaan zijn duiven steevast snel drinken van het schone water.  1 week voor  St.Vincent is Gerrit gestopt met de knoflook in het water!!! De duiven voor St.Vincent hebben toen een geelpil gekregen en een paar dagen orni-mix , tevens zijn de hokken uitgerookt met een koudijs tablet.
Volgend jaar heeft Gerrit 50 jaar duiven, 35 jaar lang heeft hij op weduwschap gespeeld, ook totaal weduwschap. Maar dat gaat hij nooit meer doen het  is allemaal veel te veel werk. Sinds hij in 2007 is overgestapt op het nestspel  (systeem Arjan Beens)  is de verzorging alleen maar makkelijker geworden. Het geeft hem zelf meer rust  en de prestati es zijn er in ieder geval niet minder om geworden, in tegendeel zelfs.
Gerrit nogmaals gefeliciteerd met de overwinning bij Marathon Noord en tot een volgende keer !!!
Auteur Mike Freriks
 
Top 10 Marathon Noord St.Vincent:
1. G.J. van Vilsteren, Zwolle. 2. Jaap Mazee, Ens. 3. Hans Keller, Amersfoort. 4-10 T.Koele & Zn, Wezep . 5. Rijnsburger-Wolff, Amsterdam. 6. Gebr.Bierhof, Leuvenheim. 7. John Aretz, Steggerda. 8. W & B Wagteveld, Tjalleberd. 9. Dirk Altenaar, Giesbeek. 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.