De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie Slotboom uit Utrecht wint de ”Herman van der Velden trofee 2014”

Geplaatst: 19-9-2014

Combinatie Slotboom  uit Utrecht wint de ”Herman van der Velden trofee 2014”
 
Als je op zowel St. Vincent als ook op Barcelona mee speelt in de competitie van Marathon Noord dan maak je kans om de Herman van der Velden bokaal te winnen. Natuurlijk moet je dan wel  een van de twee getekende duiven vroeg draaien.


Toen ik dit stukje ging schrijven had ik ook nog wel een andere koptekst kunnen bedenken: Bij Arend Slotboom kom je letterlijk en figuurlijk moeilijk weg.  Als Arend eenmaal op de praatstoel zit, dan raakt hij over zijn hobby nooit uitgesproken toch zegt hij in zijn clublokaal meer een luisteraar te zijn dan een prater? Toen Herman van der Velden en ondergetekende weg wilden rijden vanuit de Kovelaarstraat 39 bleek er maar een manier om weg te kunnen komen.  Dat was namelijk meer dan 100 meter achteruit rijden met aan beide kanten niet meer dan tien centimeter ruimte. In de 30 jaar dat ik mijn rijbewijs bezit heb ik dit nog niet eerder hoeven doen en het viel niet mee kan ik u vertellen. Maar het is me uiteindelijk, met ik moet toegeven de nodige zweetdruppels, toch schadevrij gelukt.


De combinatie Slotboom bestaat  uit Arend en zijn zonen Tycho en Iwan , Arend is een  veertiger die  werkt in Lelystad en is hoofd van een expeditiebedrijf. Men speelt zowel op nest als op dubbel weduwschap en ze schromen niet om de duiven veel en vaak in te korven.  Ze hebben veel  last van de stootvogel bij huis, dus Arend zegt dat als ze in de mand zitten ze minder risico lopen om hun gevleugelde vrienden kwijt te raken. 2014 was voor de combinatie een prima jaar met drie teletekst vermeldingen  op Barcelona, Periqueux en Bergerac. Ze hebben een zelf getimmerd hok van een meter of twaalf waar in de loop der jaren al flink aan gesleuteld is om de hokken beter te krijgen. Het hok bestaat uit twee afdelingen voor de jonge garde en drie afdelingen voor de overjarige duiven.  Achter op het platte dak had hij over een lengte van vijf meter een hoog stuk gaas bevestigd om de aanvliegroute van de rovers moeilijker te maken.


Kijk je naar de twee duiven die voor de hoofdprijs zorgden dan is dat op St.Vincent de kras weduwnaar  Nl 2010-1455477, klein van stuk maar was dit jaar wel goed voor drie prijzen op  Brive, St.Vincent en Cahors. Het soort komt voor de helft van Klaas Krom x zijn eigen oude aarden lijnen. De 477 was op St.Vincent hun 2e getekende en staat als 14e in de uitslag van Marathon Noord.

Op Barcelona draait men hun 1e getekende rode nestduivin de  Nl 2011-1520088 BOMvroeg  om 5.35 uur . Deze duivin is inmiddels niet meer op het hok aanwezig, ze mag elders voor nageslacht gaan zorgen. Dat Arend haar van de hand heeft gedaan heeft alles te maken met de vervelende roofvogel. Elk jaar staat de teller wel weer op een twintigtal duiven die hij bij huis kwijt raakt.  De rode 088 vond Arend overigens  s ’morgens op de klep en hij weet niet precies hoe laat ze is gearriveerd. Heeft Arend dan geen elektronisch constateer systeem ? Jawel hoor maar doordat  ze de laatste vlucht voor Barcelona thuis was gekomen zonder chip , heeft Arend haar voor Barcelona niet opnieuw gechipt. Maar met een  5e Nationaal en een 3e Internationaal bij de duivinnen spelen ze toch absolute kop. De 088 werd gespeeld op kleine jongen van een dag of vier. In het pedigree van deze topper komen we van de Wegen –van Wanrooy- Theelen tegen.  In onze competitie was ze na Hein van Gurp en Jelle Jellema de 3e duif van Barcelona .

Met een 14e St.Vincent en een 3e op Barcelona pakt de combinatie Slotboom de prachtige “Herman van der Velden” bokaal en mogen ze op het podium verschijnen bij Marathon Noord. Overigens eindigen ze dit jaar bij Marathon Noord  als 4e in het Criterium der Azen bij de middaglossing. De juiste duiven bovenaan zetten  is wel een ding wat Arend  goed beheerst.  s ’Avonds als Arend  naar bed gaat, passeert de dag en zet hij het duivenspul op een rijtje. Daarna weet hij altijd wel welke boven aan de poulelijst moeten komen te staan.


De uurtjes vlogen voorbij en het was er goed vertoeven bij de Fam. Slotboom. Nogmaals proficiat, mede namens Herman bedankt voor jullie gastvrijheid en graag tot 25 Oktober in Hooglanderveen.


Patrick Sticker.
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 31 mei 2022
Einde inschrijving Marathon Noord
dinsdag 14 juni 2022
Inkorven St. Vincent
vrijdag 17 juni 2022
Lossing St.Vincent gepland
zondag 3 juli 2022
Inkorven Barcelona
dinsdag 5 juli 2022
Inkorven Cahors
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Cahors gepland
vrijdag 8 juli 2022
Lossing Barcelona gepland
maandag 18 juli 2022
Inkorven Marseille
vrijdag 22 juli 2022
Lossing Marseille gepland
dinsdag 26 juli 2022
Inkorven Bergerac
vrijdag 29 juli 2022
Lossing Bergerac gepland
maandag 1 augustus 2022
Inkorven Perpignan
vrijdag 5 augustus 2022
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 22 oktober 2022
Feestmiddag en kampioenen huldiging