De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Gebr. Spekking snelste Marathon Noord deelnemer op Cahors

Geplaatst: 12-9-2010

Oplettende deelnemers zullen een reportage gemist hebben en wel van de deelnemer met de snelste duif op Cahors die geen winnaar werd bij Marathon Noord.
Zij hebben het goed want door tijdgebrek werd wel de winnaar Marcel Jansen uit Ewijk aan u voorgesteld maar duurde het wat langer voor de eigenaren van de snelste duif bezocht kon worden.
Deze eigenaren zijn de gebr. Spekking uit Terborg die op Cahors 13 duiven mee hadden en als eerste de 11e getekende constateerden waarmee ze wel 2e in sector 3 werden maar niet voorkwamen in de uitslag van Stichting Marathon Noord.
Andre (43) en Frank  (44) spelen liefst het hele programma omdat ze wekelijks duiven thuis willen zien komen.’
Beide hebben al sinds 1979 duiven en kwamen daarmee in aanraking door collega’s van hun vader.
Zij beschikken over 24 meter hok met 10 afdelingen waarin ongeveer 120 duiven zijn ondergebracht. Op de korte vluchten wordt op weduwschap gespeeld en de overnachtduiven op het nest.
Tijdens het seizoen wordt zelf afgericht op zo’n 50 km. en wekelijks wordt met de afdeling Duffel gespeeld. Er worden handelsmengelingen van Mariman, Versele Laga en Garvo gevoerd aangevuld met vitamines en mineralen.
De duiven waarmee wordt gespeeld zijn afkomstig van de Gebr. Saya uit de “Abor” lijn, Jelle Jellema, Gebr. Bruggeman via Bram Walpot uit de kleindochter “Ohran”. Voor de midfond en eendaagse vluchten zijn duiven van de combinatie Alejandre gehaald. Ze benadrukken dat de duiven die zijn gehaald uit de beste lijnen komen en bij de liefhebbers waar ze zijn gehaald ook goed presteren.

De winnende duif (NL06-1904462) is een duivin die de naam "Stefanie" draagt en aan vaderskant afstamt van duiven van de Gebr. Saya en aan moederskant van J. Jellema.

Namens Marathon Noord werden de bloemen en felicitaties overgebracht door Gert te Pas en Herman van der Velden, beide bestuursleden van Marathon Noord.
 
Heimen Huisman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.