De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Margreet Koeman-Kok snelste in het werkgebied op Barcelona

Geplaatst: 16-7-2010

Voorafgaand aan de vluchten worden bespiegelingen gemaakt over het verloop van de komende vlucht en het gebied waar de mogelijke winnaars wonen.
De historie heeft geleerd dat bij de ochtendlossingen liefhebbers in het westen van het land goede kans maken op een vroege duif.
Uit het feit dat de winnaar op Barcelona bij Marathon Noord Martin Jacobs uit Bennekom is zou men kunnen concluderen dat die regel deze keer doorbroken is.
Als de uitslag goed wordt bekeken blijkt echter dat er twee SMN deelnemers voor de winnaar uit Bennekom zitten.
Als eerste is dat Margreet Koeman-Kok en als tweede Cees van de Laan uit Castricum.
Margreet had echter niet voor de ochtendlossingen ingetekend en Cees had niet een eerste of tweede getekende.
Omdat de deelnemer met de hoogste snelheid ook wordt gehuldigd werd afgereisd naar Wormerveer naar een voor ons bekende SMN deelnemer.
Margreet is getrouwd met Renee, een broer van SMN bestuurder Rob Koeman, dus gingen we dit keer bij “bekenden” op bezoek.
Het bestuur vond dit een mooie gelegenheid om Margreet en Renee in het figuurlijke zonnetje te zetten want Renee draagt al enige tijd zijn steentje bij tijdens de afsluitende feestmiddagen van Marathon Noord.
Margreet en Renee hadden 3 duiven mee waaronder de 05-1220678 een mooie niet al te grote rode doffer. Naast de eitjes van 12 dagen had deze topper sinds een paar dagen naast zijn eigen broedhok ook zijn oude broedhok om te verdedigen en was daardoor mogelijk extra gemotiveerd.

De winnende doffer

Zijn aankomst om 17:45:07 leverde een 45e plaats in de nationale uitslag op.
Aan vaderszijde stamt deze duif af van duiven van Cees v.d. Laan en komen we v.d. Wegen, Braakhuis en Texier bloed tegen. Aan moederszijde stamt de duif af van Ben Alferink en is het van Geel en Theelen bloed rijkelijk vertegenwoordigd.

Margreet en Renee van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en geniet hiervan.

Margreet Koeman-Kok krijgt de felicitaties voor de vroege duif op Barcelona.
Vlnr. Rob Koeman (bestuurslid SMN), Margreet, Renee Koeman en Hans Wolfsen (Vrz SMN)


Heimen Huisman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.