De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Jos Siebum snelste werkgebied Bordeaux 2008.

Geplaatst: 16-8-2008

Om eigenaar van de snelste duiven op Bordeaux 2008 in het werkgebied van Marathon Noord te feliciteren moesten we naar Weiteveen, een plaatsje dicht bij Emmen. Weiteveen, het moderne Hollywood, is een klein plaatsje dat volgens de gegevens op internet ruim 1500 inwoners telt. “Hollywood” zult u denken, maar dat was omdat zoals Jos ons vertelde “Hier zijn filmopnamen gemaakt van de film ‘Spion van Oranje’ met acteur Paul de Leeuw”.
Wat ons, op zoek naar het adres van Jos, verder opviel toen we door het plaatsje reden, was dat er alle faciliteiten te vinden zijn die je ook in een grotere plaats verwacht.
Aangekomen in de omgeving waar Jos (48) met zijn echtgenote Hilma woont, konden we aan de hand de duivenhokken bepalen waar we precies moesten zijn.
Later bleek echter dat het niet alleen de duivenhokken van Jos waren, maar deels van de buurman, zijn schoonvader.


Jos wordt namens SMN gefeliciteerd door
Wim van Dorrestein 

Voor we het verhaal van Jos onder het genot van koffie hoorden werd eerst de hokaccommodatie bezocht en konden de foto’s gemaakt worden. Er staat ongeveer 30 mtr. hok waarin tijdens de winter ongeveer 150 duiven zitten die voornamelijk op totaal weduwschap worden gespeeld. Jos is niet iemand die elke dag de hokken krabt en ook het hok zelf kon wel een verfje gebruiken zoals hij zelf zei. “Maar als ik het mooier maak gaat het misschien wel slechter met de duiven en volgens mij is het ook niet echt nodig” aldus Jos.
Tijdens ons bezoek was het een warme dag en daarom werd in plaats van de gebruikelijke bos bloemen, die een paar uur in de auto zou moeten liggen, een drankpakketje meegenomen.
Op zaterdagmorgen was Jos al vroeg bij zijn hokken en toen hij na wat rommelen in het hok, buiten wat hoorde en ging kijken vond hij zijn eerste van Bordeaux (1027Km). Het constateersysteem had de duif nog niet gepakt dus zorgde Jos dat dit om 5.52u. alsnog gebeurde. Nauwelijks bijgekomen van de verbazing over deze vroege aankomst viel om 6.03u. zijn tweede duif. 

“Ik had de duiven pas rond acht uur verwacht” zei Jos, “want ik had uitslagen van een eerdere Bordeaux opgezocht toen waren de duiven om 13.00u. gelost, dus na wat rekenen dacht ik “als je om 8.00u. een duif hebt zit je vroeg”.
Om 7.50u. kwam de derde duif van de 17 die Jos mee had. Deze 3 duiven waren goed voor de 1e, 2e en 6e in sector 4 en de eerste twee internationaal. “Echt bijzonder” vindt Jos die van mening is dat het voor liefhebbers in het noorden moeilijk is kopprijzen te vliegen door de overvlucht.

Hoewel deze overwinning natuurlijk uitzonderlijk is heeft Jos laten zien te kunnen pieken want in 2000 werd o.a. een 1e gespeeld op Limoges in sector 4 en in 2002 werd de eerste en derde op Ruffec gespeeld in afd.10. In 2005 had Jos de 1e Internationale Asduif Noord Meerdaagse Fond en een 4e WHZB en een 7e Best of the Best. In 2006 had hij een 4e en een 7e op Perigieux en een 7e op Limoges in afd. 10 en in 2007 de 5e op Limoges afd. 10. Dit jaar had hij verder nog een 6e op Montauban regio Noord/Zuid.
De jongen worden uitsluitend opgeleerd op de natoer. Een groot probleem zijn ook hier de roofvogels die dit jaar al 45 duiven van Jos te pakken hadden.
Jos is iemand die plezier heeft met de duiven maar ook de relativiteit er van benadrukt. “Als ik mee doe wil ik winnen maar er zijn belangrijker dingen in het leven dan duiven” zoals hij zegt.
In de stambomen van de eerste drie duiven komen we namen tegen van Gebr. van Doorn uit Someren, Gebr. Kuypers, en wijlen Robert Buysse.
Over grote mannen uit zijn buurt zoals: Harm Vredeveld en Gerard Koopman spreekt Jos met veel ontzag want zoals hij zegt “Wat zij telkens weten te presteren maakt je stil”. Maar Jos zegt ook “wat eigenlijk misschien nog wel meer respect zou moeten afdwingen zijn al die liefhebbers die week in week uit trouw hun duifjes inkorven ongeacht de prestatie, want zij maken immers de duivensport voor ons allemaal mogelijk”.

                
Jos met zijn winnaar van Bordeaux

Jaren was Jos lid van Marathon Noord maar dit jaar niet, enerzijds omdat hij wat nalatig was met betalen van het inschrijfgeld maar ook omdat het de afgelopen jaren niet zo liep. “Mijn eigen schuld” zoals hij zei en des te leuker dat we er nu toch waren om hem te feliciteren.

We moesten vanuit Soest een flinke reis maken om Jos te bezoeken maar vonden het dik de moeite waard. Ook Jos en Hilma wisten ons bezoek zeer te waarderen en willen langs deze weg graag een ieder bedanken voor de overweldigende belangstelling.

We ervoeren Jos als een prettige persoonlijkheid die weet waar hij mee bezig is. Als je bijna alle duivenbladen leest en bij de toppers duiven haalt doe je er alles aan om zelf ook een topper te worden. 
We wensen Jos en zijn vrouw Hilma in de toekomst alle gezondheid, geluk en succes.
 
Namens Marathon Noord werden de gelukwensen en een attentie overgebracht door Wim van Dorrestein.

Heimen Huisman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.