De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Gebroeders Brugemann snelste werkgebied Barcelona 2008

Geplaatst: 14-8-2008

Vrijdag 4 juli werden er ca. 21.000 duiven gelost in Barcelona waarvan 7.043 uit Nederland. Hieronder bevonden zich 21 duiven van de gekende gebroeders Jos en Peter Brugemann uit Assendelft.

                                    

Zoals inmiddels algemeen bekend zijn deze gebroeders reeds vele jaren specialist op deze koninginnevlucht en speelden de laatste 15 jaar altijd bij de eerste honderd nationaal!!!!! Waaronder de kopprijzen: 2e -5e -8e- en 10e.

Dit jaar was het de doffer “Serkan”( van edelbloed) op een jong van 12 dagen die zich ( als 11e getekende) melde op zaterdagmorgen om 10.10.48 uur. Met een snelheid van 1162 m.p.m.  was dit goed voor de 2e prijs nationaal wat de naam Brugemann opnieuw in de schijnwerpers plaatste. Met deze klassering hadden de gebr., die geen lid zijn van Marathon Noord, wel de snelste van het werkgebied en daarom reden voor een bezoekje.

De gebroeders spelen al sinds hun jeugd met duiven, de laatste jaren echter niet meer voor kampioenschappen, zodat er meer tijd overblijft voor gezin en vakantie.

Namens Marathon Noord mocht ondergetekende de felicitaties en de bijbehorende bloemen overhandigen aan Peter Brugemann daar broer Jos met vakantie was.

Rob Koeman

Doordat de gebroeders druk waren in de kaashandel was het moeilijk een afspraak te maken wat ook de reden is voor deze late publicatie.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.