De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Wim Looijen snelste werkgebied Marseille 2008.

Geplaatst: 13-8-2008

Marseille (953 km) is één van de drie vluchten die Wim Looijen dit jaar speelde. “Één van de drie?” vroegen we ons af “was dat vooraf zo gepland?”. Maar nee Wim speelt 3 vluchten per jaar en kiest die vluchten die op dat moment het beste uitkomen. Reden daarvan is zijn werk waarvoor Wim vaak lang in het buitenland vertoeft. De duiven worden dan door zijn echtgenote verzorgd, “maar” zegt zij, “het is niet mijn hobby maar die van Wim” dus krijgen de duiven in zo’n periode de minimale verzorging.


Wim met zijn winnaares

Dus toen Marseille kwam werd alles wat mee kon ingekorfd omdat die vlucht goed uitkwam. Op Perigeux waren de duiven al gespeeld maar slecht gekomen en tot overmaat van ramp de klok vergeten uit te printen voor het openmaken. Maar daarover maakt Wim zich niet druk want “ik ben een echte hobbymelker” zoals hij zelf zegt.
Er gingen dus 17 duiven mee naar Marseille. Omdat de duiven pas op woensdag kwamen gaf dit problemen met het werk dus werd maar in het weekend doorgewerkt om dit te compenseren.

Op woensdagmorgen toen Wim het hok aan het schoonmaken was hoorde hij wat op de spoetnik en dacht dat het een mus of zo iets was want de duiven werden nog niet verwacht.
Toen hij toch maar even keek zag hij zijn duivin 05-1092603 die mee was naar Marseille. Na de duif geklokt te hebben en werd gemeld (08:15:16u.) was al duidelijk dat het een vroege was.
Later werd Wim meegedeeld dat hij waarschijnlijk de 8e nationaal speelde waarop hij zei: “Je gelooft zeker nog in spookjes”. Maar het werd wel degelijk de 8e nationaal voor zijn eerste en een 30e en 34e plaats voor de volgende twee duiven. Een bijzondere prestatie om in Elst zo’n vroege duif te hebben met een wind waar veel West aan zat.
Omdat de klok vol zat bleef het bij 8 prijzen. Opvallend was dat de eerste 7 duivinnen waren waarvan de eerste 3 op een jong van 14 dagen zaten.

Wim die dit jaar voor het eerst lid is van Marathon Noord doet alleen mee voor de middaglossingen omdat hij niet wist hoe het werkte. Daarom gaat de overwinning aan zijn neus voorbij hoewel hij wel de eerste en tweede getekende voorop kreeg.

Wim heeft o.a. duiven van de gebr. Frenken en hij heeft 10 jongen bij Pim Altenaar uit Soest gehaald waarvan hij er één overhield welke de stamdoffer van zijn duivenbestand werd en op 15 jarige leeftijd nog steeds bevrucht. De jongen worden wel afgericht maar niet gespeeld in het geboortejaar. Hierover is Wim niet helemaal tevreden dus wordt dit mogelijk veranderd.

We waren op bezoek bij een sympathieke duivenmelker die we nog veel plezier met de duiven wensen en waar weer bleek dat je met een eenvoudige aanpak toch plezier en succes kunt hebben.

Namens Marathon Noord werden de bloemen en felicitaties door Wim van Dorrestein overhandigd.

Heimen Huisman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.