De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Joop Venus snelste werkgebied Montauban 2008

Geplaatst: 17-7-2008

Op vrijdagmiddag 4 juli om 13.00u. werden de duiven de gelost voor de nationale en internationale wedvlucht vanuit Montauban (924km). De omstandigheden waren goed want de duiven hadden geen last van grote weerobstakels en er blies een kalme ZO wind. In Utrecht bij Joop Venus (57) werden voor deze wedvlucht 6 duiven ingekorfd, waaronder het 2 jarige nestduivinnetje (06-1975087) dat luistert naar de naam Josefien. Veertien dagen voor Montauban was de doffer van deze duivin achtergebleven. Joop had toen een klein jonkie ondergeschoven wat direct geaccepteerd werd en voor motivatie zorgde. Dat de motivatie groot was bleek op zaterdagmorgen toen in alle vroegte, nog voor het aflopen van de neutralisatietijd, om 5.19.55u. Josefien als een speer uit het schemer kwam. “Ze leek wel een weduwnaar maar ik speel alleen op het nest” lachte Joop.

Deze tijd, met een snelheid van 1556 mpm, was goed voor de eerste in sector 3, internationaal en de snelste in het werkgebied Marathon Noord.

Joop, die begin jaren 90 met duiven begon, behoort tot de kleinere liefhebbers want er overwinteren 18 koppels. In stambomen van de duiven die het hok van Joop bevolken komen we de volgende namen tegen: dokter van der Sluis, Poelstra & Znn, Herman Pouw en Cor de Heijde.

Joop is een echte liefhebber die vooral plezier beleeft aan de duiven en daar op een relaxte manier mee om gaat. Daarom laat hij nog wel eens een wedvlucht lopen vooral als ergens anders moet worden ingekorfd. Van het lidmaatschap van Marathon Noord was het nog niet gekomen maar dat is vanaf nu anders want we mochten Joop verwelkomen als het eerste nieuwe lid voor 2009.
Namens de stichting Marathon Noord bracht Wim van Dorrestein de felicitaties over en reikte de bloemen uit.

We wensen Joop samen met zijn vrouw en kinderen nog veel plezier en succes met de duiven en verder al het goede.

Heimen Huisman

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.