De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Nanne Nijboer snelste werkgebied St. Vincent 2008

Geplaatst: 19-6-2008

Nanne Nijboer Steenwijk heeft snelste duif St. Vincent in het werkgebied van Marathon Noord.

Zaterdag 14 juni was het dan zover en werd de overnachtfondklassieker vanuit St. Vincent gehouden. Een vlucht waar de specialisten op deze discipline het hele jaar naar uit kijken. Helaas werden op de losplaats ruim 100 duiven uit de manden gehaald, wat voor een aantal liefhebbers een vervelende herinnering aan deze vlucht opleverde. Afgezien van deze gebeurtenis waren er verder geen obstakels en konden de duiven op tijd worden gelost. Gelukkig werd het verloop ook niet “ontsiert” door nachtelijke aankomsten en konden we spreken van een echte overnachtfond vlucht.

Na de lossing begint het rekenen, speculeren en wachten. Zo ook bij Nanne en Petra Nijboer in Steenwijk (1155km) die 16 nestduiven mee hadden. De verwachting van Nanne was dat je in de loop van de morgen zou moeten draaien om een vroege duif te hebben. Desondanks waren de Nijboertjes vroeg uit de veren want ja je weet maar nooit. Toen om 9:05u. Kleine Essie zich meldde wist Nanne dat het een vroege kon zijn. Kleine Essie, een nestduivin op een jong van 3 dagen, is vernoemt naar kleindochter Esmee.

Dit duivinnetje dat de op één na snelste van Nederland is, wint ook de 1e in sector 4 en de 1e Internationaal. In het werkgebied van de Marathon Noord, waarvan Nanne dit jaar voor het eerst lid is, was dit de snelste duif maar niet de winnaar omdat dit duivinnetje als 5e  getekende de mand in ging.
Het feest was er niet minder om. Toen wij namens de Stichting de felicitaties kwamen overbrengen waren we, gezien de overweldigende hoeveelheid bloemen, niet de eersten. Nanne en Petra genoten volop van deze overwinning waarvan iedere fondliefhebber droomt.

Op de foto worden namens de Stichting Marathon Noord de bloemen aan Nanne en Petra uitgereikt door onze contactpersoon Gerrit Vedder.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.