De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Gerrit Vedder, winnaar Bergerac Marathon Noord 2007

Geplaatst: 17-9-2007

Wico Krumpelman en ondergetekende, Herman van der Velden, bezochten op vrijdag 14 septenber het noordelijk gelegen hok van Gerrit Vedder in Steenwijk waar om 02.22.00 uur zijn  eerst getekende van Bergerac op de klep viel.. Winnaar Bergerac Marathon-Noord...

De Nachtvlieger "De Korsse Boss":

 • 2003
  Ruffec 51e  3285 d
  Ruffec 611e 3715 d
 • 2004
  Ruffec 53e 3963 d
  Brive 30e 2720 d
  Ruffec 13e 5075 d
 • 2005
  Ruffec 168e 3554 d
 • 2006
  Limoges 980e 4740 d
 • 2007
  Limoges 199e 5239 d
  Periqueux 68e 2861 d
 • Bergerac 39e 4980 d

Wat moet ik hier nog verder van vertellen, ja een ding zeker, ik heb die duif in de hand gehad en was ontroerd door de fluwele zachtheid van die doffer en ik dacht stiekum, dat, als ik weer op de wereld kwam, graag zijn vliegende partner zou willen zijn.

Gerrit Vedder vliegt alleen met 27 weduwnaars, waarvan er nu nog 25 op het hok aanwezig zijn. Een hok van 14 meter, geperst tussen twee tuintjes en een biljartvereniging, een nauwe doorgang naar het hok waar Gerrit staat te springen als er een duif komt, dit tot ergernis van vader, die volgens mij alle touwtjes in handen heeft.

Maar wat te denken van moeder Vedder, een rustige dame die in het saeizoen als meldpost fungeert en nu alles moet doorgeven via de computer. Dat valt haar nu wat zwaar, hele uren besteedt zij aan de duivensport, ik vind dat altijd ondergewaardeerde persoonlijkheden, daar kunnen vele bobo’s nog wel een puntje aan zuigen.

Gerrit werkt in een vier-ploegen-dienst als operator en eenieder die daar weet van heeft , begrijpt hoe moeilijk dat is, voor gezin maar ook voor de duivensport. Maar er wordt een hele grote invulling gegeven door Pa en Ma.
Daarom is het zo fantastisch dat ik met Wico Krumpelman deze heerlijke duiven-familie mocht bezoeken, spelend met 27 weduwnaars, puur geselecteerd maar geweldig inzetbaar, dat blijkt uit de uitslagen.

Vader houdt het hok bij en nu met erwten-stro. Er worden ongeveer 60/80 jonge duiven gekweekt en opgeleerd, maar dat is ook alles.
Ze zeggen tegen die kleintjes: "Mooi thuis komen en rustig, volgend jaar beginnen we pas."

Ik weet niet of Gerrit Vedder zijn Rode Bertus (De 366) vernoemd heeft naar de schrijver-dichter Bertus Aafjes, die de beroemde voetreis naar Rome beschreef, maar ik kan mij voorstellen dat zijn doffer dat op zijn sloffen gehaald had, zie maar naar deze uitslagen.

De Rode Bertus, 17 maal gezet, 17 prijzen, waarvan 8 x bij de eerste 100 NATIONAAL!!!

In de laatste 30 jaar ben ik bij vele winnaars van Marathon-Noord  geweest en heb vele hokken bezocht en ben altijd verbaast geweest over de inzet van de kleine liefhebber en hun resultaten.
Dat heeft mij altijd de inspiratie gegeven om door te gaan in de formule van Marathon Noord..
Die formule is:  spelen met twee duiven en ja, dat houden we zo.

Met dank aan alle deelnemers Marathon-Noord.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.