De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Herman Brinkman uit Tuk winnaar Barcelona 2007 Marathon Noord

Geplaatst: 31-8-2007

Grote overwinnaar Barcelona 2007 HERMAN BRINKMAN uit Tuk.

Deze liefhebber aan U voorstellen is natuurlijk een open deur intrappen. Wat deze man in de loop der jaren allemaal gewonnen heeft, is niet op één blad te schrijven, daarom begin ik er ook maar niet aan.
Maar wat nog belangrijker is, is dat diverse goedvliegende hokken dit te danken hebben aan de inbreng van deze Brinkmanduiven.
Herman Brinkman is 57 jaar en van beroep leraar Duits. Speelt het klassieke weduwschap en is dit jaar begonnen met 45 stuks. Speciaal voor dit seizoen heeft hij 4 nestkoppels geprepareerd voor Barcelona en dat is hem goed bevallen. Vooral zijn duivin H02-4229622, die om 12.11 uur de ruim 1306 kilometer erop had zitten, heeft het prima gedaan.
Op Limoges was zij ook de eerste van 310 duiven. Niet voor niets stond zij dan ook als eerste getekende op Barcelona. Nationaal werd het de 33e prijs tegen 7520 medestrijders en dan op die afstand. Klasse!! Van de 12 gezette duiven speelden zich er 5 van in de prijzen terwijl in de Fondunie 2000 er 7 van prijs vlogen.

Natuurlijk hebben Rob Koeman en ondergetekende bij ons bezoek het nog met deze steelman gehad over de nieuw opgerichte Noorderlijke Unie. Hij was er zeker van dat dit voor de Marathon Noord geen concurrent zou worden, eerder dat er, als Mont de Marsan zou vervangen worden voor Bordeaux, meer noorderlingen zich zouden aansluiten bij onze competitie. Nu stond de tweede vlucht na St. Vincent niet op hun programma, dat was Ruffec en moesten de deelnemers of in Zwolle of in Putten gaan inkorven en was het voor hun geen sectorvlucht, alleen Marathon Noord. Wellicht dat dan onze naam toch nog de goede wordt, dus ook voor onze NOORDERLIJKE liefhebbers.

Wij waren te gast bij een gedreven liefhebber die bij onze binnenkomst weer eens een dode duif had gevonden die gepakt was door de roofvogel. “Hij had nog prijs op Bergerac”, waren zijn teleurgestelde woorden.

Ria en Herman, bedankt voor de leuke ontvangst.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.