De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

C. Niesten Beverwijk winnaar Barcelona Marathon Noord 2006

Geplaatst: 26-1-2007

Steeds meer Nederlandse vakantiegangers weten Barcelona te vinden en alle mooie en bekende plekken te ontdekken zoals Sagrada Familia, ParcGuell en de Ramblas en niet te vergeten de Tapas restaurants. Hier maakt men kennis met de lekkere Spaanse wijnen waardoor deze steeds meer waardering krijgen. In 2006 hebben 6 % meer toeristen de weg of door de lucht naar Spanje weten te vinden. Dit is 5 % meer dan in 2005.
Als wij ook denken aan de successen van de plaatselijke voetbalclub die met Hollandse inbreng van Rijkaard en TenCate het afgelopen seizoen de champions league hebben gewonnen. Mogen we dan zeggen dat Barcelona een plaats is met een oranje tintje?

In 2006 succes voor Nederlandse Postduivenliefhebbers vanuit Barcelona.
Met een dag vertraging door de weersomstandigheden zijn de duiven van het grootste internationale postduivenconcours met ca 25000 duiven in Barcelona gelost. De duiven kregen te maken met een kopwind tot in het zuiden van Frankrijk. Daar draaide de wind naar het Zuid Zuidwesten. Wel moesten de duiven toen enige regenbuien trotseren. Achteraf is gebleken dat de vroege duiven waarschijnlijk de westelijke route hebben gevolgd. De Nederlandse fondliefhebbers deelden dit jaar de lakens uit met een oa. een 1e plaats voor Gerard van Tuyl uit Hellouw en 10 liefhebbers bij de eerste 25.
In het werkgebied van Marathon Noord zitten maar liefst 8 duiven van 7 liefhebbers in het Westen bij de eerste tien. Met als winnaar C. Niesten uit Beverwijk. Een mooie prestatie leverde C. Blokdijk uit Hoorn met de 3e en 10e plaats.
De meest noordelijkste duif, aan de oostkant lag in Harderwijk van G. Hamstra en Zoon met een 5e plaats en in het Oosten was B Annink uit Almelo met een 9e plaats de hoogst geplaatste liefhebber. De liefhebbers uit het midden kwam er dit keer karig vanaf met een 12e plaats van T. Maarsen uit Amersfoort.

C. Niesten Beverwijk - Winnaar Barcelona Marathon Noord 2006

De 42 jarige Cees Niesten uit Beverwijk is de winnaar geworden van Barcelona 2006 Marathon Noord met zijn blauw bont duivinnetje de “512”van 2000. Met een snelheid van 1071 mtr per minuut had deze duivin ruim 10 meter voorsprong op de nr. 2 van D. de Ruiter uit Lutjebroek. Deze overwinning is een nieuw hoogtepunt van deze voor de duivensport relatief nog jonge liefhebber. Cees is zelfstandig ondernemer, van een schoonmaakbedrijf, getrouwd met Josien en heeft 2 kinderen een zoon van 20 en een dochter van 18 jaar die beide (nog)geen belangstelling hebben voor de hobby van hun vader. Als jonge jongen had Cees al postduiven maar toen de vrouwtjes op zijn pad kwamen werden de duiven voorlopig op een zijspoor gezet. In 1986 is Cees weer opnieuw van start gegaan met het houden van postduiven en dit tot nu toe met veel succes.


Rob Koeman feliciteerd namens SMN Cees en Josien Niesten

Het blauw bonte duivinnetje “512”van 2000 wint Barcelona
De winnares van Barcelona Marathon Noord 2006 is het blauw bonte duivinnetje met ringnummer 00-1816512. In de stamboom van de duif komen wij de bekende namen en soorten tegen van Sam de Jong x Cees Koks, v. Wanroy en Gebr. Saya via Willem Grapendaal, zie stamboom (pdf). De winnares heeft nog geen naam gekregen maar met 2 vrouwen in huis lijkt het ons niet zo moeilijk. Verder zouden wij dit kampioentje op een foto laten vastleggen voor later want zo’n toppertje kweek je niet elk jaar.
De winnares, als eerste getekende duif, heeft Cees Niesten niet zien aankomen. Maar dit doet natuurlijk niets af van de mooie prestatie van deze duivin, die op nest wordt gespeeld. Mogelijk zijn de 2 kale jongen de extra motivatie geweest om voor haar baas deze topprestatie te leveren. De “512”heeft inmiddels 10 prijzen gevlogen op de overnachtvluchten met oa. ook nog een 7e prijs op teletekst vanuit Mont de Marsan.
De winnares heeft dit seizoen alle vitesse-,midfond- en de eerste dagfondvlucht als training gehad. In de week voor inkorving is ze nog 2x in de vooravond weggebracht naar Leiderdorp, ca.45 km vanaf Beverwijk. Als jonge duif heeft de “512’het jonge duiven programma gevlogen. Op Barcelona had Cees 6 duiven ingekorfd en behaalde 2 prijzen.

Diverse zaken en geheimen van de winnaar.
In de winter overwinteren zo’n 70 duiven op het 8 meter tuinhok met een zadeldak die op het Zuid Westen staat gericht. In het plafond zitten schuiven om de temperatuur te regelen. Maar er dient gezegd te worden dat hier niet zoveel gebruik van wordt gemaakt. Het duivenbestand bestaat uit 15 koppels 2 jarige en oudere duiven en 15 koppels jaarlingen en is opgebouwd uit de rassen/soorten van Gerard van Zelderen , Sam de Jong en Cees Koks.
Nadat Cees in 2004 kampioen was geworden van Noord en Zuid Holland op de middaglossingen met nestspel meende hij dat het makkelijker zou zijn om totaal weduwschap te vliegen. Dit bleek in 2005 geen succes te zijn en het bracht Cees alleen maar meer werk en minder successen. Daar zat de kleine zelfstandige niet op te wachten en dus wordt in 2006 alles weer op nest gespeeld met het bekende resultaat. Er bevolken slechts 4 kweekkoppels het hok, maar met Gerard van Zelderen wordt aan samen kweek gedaan. Cees vindt trouwens dat de duiven van van Zelderen te weinig waardering krijgen in Nederland. Diverse hokken in vooral Noord Holland behalen prachtige resultaten met de duiven van de sympathieke broers.
Er zijn dit jaar 35 winterjongen gekweekt die op de jonge duivenvluchten worden opgeleerd. Brengt dit niet veel extra werk met zich mee? Verder heeft Cees nog 20 late jongen voor de natour.

Medische informatie en voerschema van Cees Niesten.
Naast de verplichte inentingen brengt Cees voor het seizoen ook een bezoek aan dierenarts Hans v.d. Sluis om zijn duiven te laten nakijken. Voor dat de overnachtvluchten beginnen wordt nogmaals een bezoek gebracht en de adviezen en raadgevingen worden opgevolgd.
Wat het voeren betreft deed Cees in eerste instantie nogal geheimzinnig. Maar het blijkt dat er in Beverwijk Mariman wordt gevoerd. In de winter krijgen de duiven 2 derde gerst en 1 derde wintermengeling. De winnares kreeg in de week voor het inkorven extra snoepzaad en ook een beetje tovo bijgevoerd.

Zo maar wat vragen aan de winnaar.
Naast het werk en de duiven heeft Cees nog een hobby: dat is zich 3 à 4 keer per jaar samen met Josien een weekje laten verwennen in Turkije uiteraard voor of na het duivenseizoen.
De 5 teletekst vermeldingen zijn de leuke dingen van de duivensport, want daar doen wij het toch allemaal voor. Cees wilde wel graag vermeld zien dat dit resultaat behaald is door hoofdzakelijk de v. Wanroy duiven van C. Koks 3 x met zuivere en 2x 50 % x 50 % Sam de Jong. Een persoon die een voorbeeld is in de duivensport is Nico Volkers, dit wat betreft de manier van duiven houden en natuurlijk door hem geleverde prestaties.
Na de overwinning heeft Cees veel leuke reacties gehad van bekenden en clubgenoten, maar vindt toch de afgunst in de duivensport erg vervelend en storend.
De winnaar is sinds 1998 deelnemer aan de Marathon Noord competitie die hij de eerlijkste en leukste vindt in de Nederlandse duivensport.

Barcelona 2006 had voor de Nederlandse duivensport een oranje tintje. Een vlucht waarop Cees Niesten de concurrentie op een hoopje veegde.

Wij feliciteren Cees met de overwinning en wensen de familie Niesten al het goeds toe.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.