De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie Hartog en Zn winnaar Carcassonne Marathon Noord 2006

Geplaatst: 26-1-2007

Oorspronkelijk stond er Marseille op het programma, maar de organisator van deze vlucht had besloten door de nog heersende problemen met de vogelgriep in het Rhone gebied om te kiezen voor Carcassonne als lossingplaats wat circa 250 kilometer westelijker dan Marseille ligt en waar geen problemen waren.
Na een dag uitstel wegens regen en onweer op de vlieglijn kon er pas op zondag gelost worden. Het is een zware onder tropische hitte vervlogen vlucht geworden. Op de dag van lossing bereikte geen van de deelnemende duiven van Marathon Noord het hok. In geheel Nederland slechts 3 duiven, maar wel de snelste van het internationale concours bij de bekende liefhebbers Gebr. Saya uit Maastricht.
De combinatie Hartog uit Laren NH is winnaar geworden van Carcassonne 2006 Marathon Noord die hun duif maandagmorgen constateerden.
De 2e duif lag in Harderwijk bij G. Hamstra en Zoon en de 3e prijs was voor J. Neppelenbroek uit Raalte.
De verdeling van de eerste 10 prijzen was als volgt op deze vlucht: de winnaar in het Midden en dan 1 in het Noorden, 3 in het Oosten en 5 in het Westen van het werkgebied van Marathon Noord.

Combinatie Hartog en Zn winnaars: Carcassonne Marathon Noord 2006

Deze combinatie, uit het mooie Gooise plaatsje Laren, bestaat uit Jan Hartog en Kees Hoofd. De voorkeur van de combinatie gaat uit naar de overnachtvluchten. Er wordt in Laren nest spel gespeeld . De mannen hebben een fraaie accommodatie van ca. 20 mtr. tot hun beschikking die onderverdeeld is in 8 afdelingen. Het dak van het hok is gewoon bedekt met pannen maar het speciale hieraan is de verluchting, deze wordt geregeld door de zgn. kippennok( zie foto’s). De hokken zijn kurkdroog, mede door een dik pak laag erwtenstro. Er worden in de winter ca. 100 duiven overgehouden, waarvan een 10 koppels kwekers. Voor hun eigen hobby worden ca. 80 jongen gekweekt, die op jonge duiven vluchten worden ingespeeld gewoon op het schapje zonder poespas.

Carcassonne 2006 is gewonnen door ”De Kilometervreter”, een topduivin van de Combinatie Hartog uit Laren N.H.
Wij hebben nu genoeg geschreven over de combinatie laten we het nu maar gauw hebben over een topduivin waarvan er maar weinige zijn in Nederland.
De duivin 02-1385988 van de Combinatie Hartog is de winnares geworden van de loodzware vlucht vanuit Carcassonne 2006 van Marathon Noord. Deze duif heeft de naam gekregen van ”De Kilometervreter” en dat is niet verwonderlijk als je ziet wat dit duivinnetje al heeft gevlogen in haar nog jonge leven, wij komen hier later op terug in deze reportage. Op maandagmorgen hadden de mannen in Laren hun duiven als gewoonlijk los om te trainen toen ze opeens hun favoriete duif tussen de koppel zagen lopen. Dat was schrikken, maar gelukkig was ze gemotiveerd genoeg om direct naar binnen te lopen om geconstateerd te worden. Ze speelt naast de 1e prijs van Marathon Noord ook binnen de eerste 35 nationaal. Nadat de duivin dit jaar al een 6e prijs in de fondclub Gooi en Eemland had gevlogen op kleine jongen ging ze nu op verkleinde jongen als eerste getekende duif mee naar Zuid Frankrijk met het bekende resultaat.

Als 2 jarige vloog en klasseerde deze topduivin zich op Brive, St. Vincent, Barcelona en Marseille en komt zo aan haar naam ”De Kilometervreter”. En dat dit een topduivin is bewees ze in 2005 nogmaals door een 12e van Barcelona een vroege prijs van Marseille en een 4e prijs van Perpignan te vliegen in de Fondclub Gooi en Eemland. Door deze resulaten werd ze ook 1e duifkampioen morgenlossingen in zowel de fondclub als van Marathon Noord. De combinatie had 7 duiven mee naar Carcassonne en behaalde 5 mooie prijzen.

Voer en medische begeleiding.
Hier zijn de mannen uit Laren heel duidelijk in. Doe gewoon, met andere woorden niets bijzonders. Ze volgen geen systeem van een dierenarts. Alleen in de week voor inkorven wordt wat extra voer gegeven aan de duiven die meegaan.

De vader van Jan is sinds de oprichting van de Marathon Noord deelnemer geweest aan de competitie en ook nu is de combinatie hierover erg te spreken. De gezelligheid in de vereniging en natuurlijk vroege prijzen winnen zijn de leuke zaken van hun hobby. Vervelend is dan ook als er een keer wat later wordt geconstateerd. Maar ook dat hoort bij de duivensport.

Wij feliciteren Jan en Kees nogmaals met deze mooie overwinning en wensen ze en hun familie veel gezondheid en succes voor de toekomst.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


No results found.