De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Een hernieuwde kennismaking met Travipharma deel 1

Geplaatst: 20-1-2024

Wie of wat is Travipharma deel 1

Toen Arjan aan ons, van Travipharma, vroeg om een stuk voor Stichting Marathon Noord te schrijven voelden wij ons erg vereerd. We kennen Arjan nu al een lange tijd en hij beheert al jaren met passie deze website van SMN. Even voorstellen: wij zijn Travipharma. Wij produceren en verkopen natuurlijke supplementen en medicijnen voor volièrevogels, (post)duiven en pluimvee.

In dit artikel zullen we wat over onszelf vertellen, hoe het bedrijf jaren geleden is gestart en hoe het er nu uit ziet.

Travipharma is nu al geruime tijd een begrip in de internationale duivensport. Het is in de jaren 70 opgezet door de heer Eddy Traversari.

Samen met Ries Schalkwijk is het in 1977 doorontwikkeld. In 1988 heeft hij het stokje aan Gerard Schalkwijk overdragen. Gerard was al van kleins af aan fanatiek lid van de duivensport. Dit zit nou eenmaal in zijn bloed. Zo is de naam Schalkwijk al lange tijd terug te vinden in de uitslagen van de duivenvluchten. Ook zijn vader Ries, oom Ko, oom Anton en neef Raymond hebben de liefde voor de duivensport gevonden. Voor Gerard was het dan ook een prachtige stap om van zijn hobby zijn werk te kunnen maken. Jarenlang hebben Gerard en zijn vrouw Katiuska het bedrijf mogen runnen. Hier hebben zij enorm veel plezier in gehad.

 

We kunnen wel zeggen dat het is uitgegroeid tot een erg succesvol internationaal bedrijf. Met bijzondere herinneringen kijken zij terug op de 35 jaar waar zij eigenaar zijn geweest. Een hoogtepunt is toch wel de beurzen waar ook neef Raymond altijd bij heeft geholpen. Men kon hen overal wel vinden; van Engeland tot Saoedi Arabië maar natuurlijk ook op de voorjaarsbeurs in ons Houten. Het is hard werken zo’n beurs maar met het leuke team was het ook echt een feestje.

Na jarenlang met liefde aan het bedrijf te hebben gewerkt, hebben Gerard en Katiuska in 2022 het stokje overgedragen aan Sarmad en Marloes.

Een jong stel met al ervaring in het ontwikkelen van dierenproducten en exportwerkzaamheden. Hiermee is er nieuwe frisse blik op Travipharma gegeven. Veel veranderingen voor de bestaande klanten zijn er niet want eigenlijk is alles aan de buitenkant hetzelfde gebleven.

Onze visie, producten, webshop etc. blijven hetzelfde en zo ook grotendeels het team. Zo hebben Gerard en Katiuska nu een adviserende rol binnen het bedrijf en dochter Maxime blijft de marketing doen. Het is en blijft een familiebedrijf want dit uitgebreide team gaat met elkaar om als familie. Wel heeft Travipharma een nieuwe locatie, namelijk in Dronten! Ook heeft de verschuiving in het bedrijf als toevoeging gekregen dat wij nu een grotere focus hebben gekregen op pluimvee en onze klanten daarvoor in het Midden-Oosten.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >