De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Prettige Kerstdagen en een gezond 2024!!

Geplaatst: 24-12-2023

Heeft u al het kerstgevoel?

Op dit moment leven we in een complexe wereld die volop aan het veranderen is. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatverandering. Onze duiven hebben hier mee te maken, maar wij als duivenliefhebbers worden er ook mee geconfronteerd.
Overal is er wel iets aan de hand in de wereld. Het is toch vreselijk dat het dreigingsniveau in Nederland verhoogd is naar het op een-na-hoogste niveau?
Kunnen wij dan een fijn kerstgevoel hebben? Ik heb daar mijn twijfels over.

Wij als postduivenliefhebbers maken ons druk over een vliegprogramma of een ander agendapunt tijdens een NPO vergadering. Als je het bovenstaande in ogenschouw neemt dan denk je toch: waar maak ik mij druk om? Je kunt het als individu toch niet veranderen. Ook in de duivensport moet je samen tot een oplossing zien te komen, al hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn. Je kunt een compromis sluiten, waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Zoals eerder aangegeven had ik mijn twijfels of ik het kerstgevoel wel zou krijgen, maar afgelopen week heb ik het toch gekregen. Dat kwam door een fantastisch, swingend, gospelkoor “G-Roots” die een kerstshow gaven in de Wormerveerse Vermaning. Wat een grandioos optreden was dit! Verder heeft ook een krantenartikel in het Noord-Hollands dagblad mij het kerstgevoel gegeven. Het artikel ging over vrijwilligers/mantelzorgers, die zich inzetten voor de samenleving op welke manier dan ook.

Gelukkig zijn er in de duivensport ook veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende werkzaamheden in wat voor vorm dan ook.
Bij Marathon Noord hebben wij ook een hechte groep mensen die zich o.a. inzetten voor het organiseren van onze competitie. Daar ben ik als voorzitter erg trots op en dankbaar voor.

Zoals u waarschijnlijk weet bestaat Marathon Noord in 2024 50 jaar.
Dit laten we natuurlijk niet zo maar voorbij gaan. Op passende wijze gaan we dit met u vieren. De deelnemers van Marathon Noord hebben via de mail of op de site van Marathon Noord al diverse informatie gekregen omtrent de activiteiten die wij hebben gepland in 2024.

Op 1 januari kunt u zich weer inschrijven voor onze mooie competitie.
Maar voordat het zover is wens ik u en uw naasten mooie en gezellige feestdagen toe.
En voor 2024 alvast een voorspoedig, gezond en vooral mooi vliegseizoen toegewenst.

Voorzitter,
René Koeman

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >