De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie van Tilburg uit Nieuw-Vennep winnen Barcelona 2023 bij SMN.

Geplaatst: 12-7-2023

Combinatie van Tilburg uit Nieuw-Vennep winnen Barcelona 2023 bij SMN.

De Combinatie is voor velen onbekend, maar voor de echte volgers van Marathon Noord niet. In 2020 werden zij kampioen Ochtendlossing. Jaar na jaar pakken ze hard op de ochtendlossingen. Aan de westkant van Nederland, op een behoorlijke afstand. In 2020 waren René en uw verslaggever al onder de indruk van de duiven, dat is met het bezoek deze keer wederom bevestigd.

De Combinatie, hoe en wat
De combinatie bestaat uit vader Richard (54 jaar) en zoon Wesley (25 jaar). Ze wonen in één van de vele wijken in Nieuw-Vennep en hebben een hok van ongeveer 9 meter lang.
De duiven worden ingespeeld op weduwschap en daarna gekoppeld naar een specifieke vlucht.
Sinds 2020 is er qua spel weinig veranderd. Het in 2020 gestarte nestspel wordt nu nog steeds gespeeld. Ervoor werd er weduwschap gespeeld. De duiven trainen inmiddels prima bij huis en daarom worden de duiven minder en vooral korter bij gedracht. Na de overstap in 2020 trainden de nestduiven nog niet zo goed en vonden zij het nodig om deze zeer regelmatig een kilometer of 30-40 weg te brengen en dat meerdere malen per week.  Ze vonden dit veel werk om steeds de duiven te pakken EN door de drukte op de weg worden ze gewoon nu op max 15-20 km gedracht. En ze gaan pas drachten als de training bij huis minder wordt, maar dat is dit seizoen bijna nog niet het geval geweest. Het lijkt erop dat de duiven zich hebben aangepast aan het nestspel.
De stam van de combinatie is gevormd door duiven van Dirk Pennings en Jan Schreurs. Ook is men zeer goed geslaagd met een kweker van Vincent Vork. Allemaal duiven uit de eigen omgeving. Deze stam heeft zich inmiddels bewezen en levert nu reeds meerdere generaties geweldige duiven op,

In 2023 kwamen de duiven al erg goed op de ZLU vluchten. Pau werd begonnen met de 11, 71,144 nationaal met 4 van de 10 in de prijzen. Agen ZLU jaarlingen werd er begonnen met een 74e nationaal., Agen Ouden met de 308e nationaal. Er werd dus uitgekeken naar Barcelona met als doel binnen de 1e 200 nationaal te spelen.
Wanneer de duiven thuiskomen van een vlucht, worden ze opgesloten in hun broedhok met eten en drinken. Na ongeveer een uur krijgen ze een geelpil. Wanneer de mest weer ok is, mogen ze weer vrij op het hok.
De mannen zijn enorm gedreven en doen er veel voor. Wesley in de morgen, Richard en Wesley in de avond.

Barcelona
Op Barcelona werden 9 duiven ingekorfd. 6 duiven zullen prijs spelen in het concours van de ZLU. De winnares is een 3-jarige dochter van Immortal, Miss Immortal. Deze doffer was de beste jaarling in 2018 op de ZU vluchten in heel Europa en 2e WHZB/TBOTB duif. Hij vloog oa de 10e nationaal Narbonne en de 15e nationaal Agen JL. Het mooie is dat deze doffer nu al meerdere zeer bruikbare duiven heeft gegeven en ook al in de 3e generatie goed door vererfd. Immortal is een 100% Dirk Pennings duif. Moeder van Miss Immortal is een duivin van Jan Schreurs en komt uit een doffer van Leo Kouters x een duivin van Dirk Pennings, een 100% Nico Volkens.
De winnares is ingekorfd op verse eieren en een jong van ongeveer 14 dagen, wat enkele malen verkleind is. Zij had reeds knappe prijzen behaald op Marseille, Narbonne en Agen en was Europees gezien de 71e jaarling op de Pipa ranking.
Tijdens het wachten op Barcelona werden er een paar late jongen losgelaten om wat te kijken te hebben en plots plofte daar Miss Immortal tussen! 08.49 werd ze geconstateerd en deze was goed voor een 1e Marathon Noord en een 10e nationaal. Toen onze voorzitter René de combinatie belde, reageerden zij verrast..  
De combinatie was op de zondagmorgen nog super blij met de prestatie. De duiven kwamen prima van Barcelona met een enorme uitschieter.

Tot Slot
Dat deze combinatie tot de top behoort op de ZLU vluchten is ons wel duidelijk. Een goede stam duiven, waar ook anderen reeds al van gaan profiteren. Na het Ochtendlossingskampioenschap in 2020 is men doorgegaan op de ingeslagen weg. Nestspel en veel spelen! Op een hok van ongeveer 9 meter lang zijn de plaatsen duur en dat is te merken aan deze kolonie.
Men is niet bang om bijvoorbeeld tijdens het seizoen het erwtenstro eruit te halen, de vloer schoon te maken en het stro weer terug erin te leggen. Men kijkt, overlegt, beslist en handelt hiernaar.
René en ik zijn al op vele hokken geweest, maar waren wederom onder de indruk.
Mannen, tot in Oktober voor de huldiging!

Auteur
Arjan van Gent

 

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >