De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen Hollum, Ameland

Geplaatst: 17-1-2023

Beste Lezers ,

Net terug van de opa en oma dag , iets waar je van droomt maar als de werkelijkheid daar is, is dat  het mooiste wat je kan overkomen op de vrijdag dat je vrij bent .Vrijdag vrij denken jullie nu , ja ben afgelopen november 60 jaar geworden en heb gelijk de regeling als ambtenaar aangegrepen om gebruik te maken van het generatiepact .Voor de duiven betekend dit dus dat ik vrijdag middags niet meer vrij hoef te nemen om in te korven , wat me de laatste 5 jaar heel wat uren heeft gekost .

Het is al weer een tijd geleden dat jullie wat gelezen hebben vanaf Ameland en ik werd dan ook terecht door de redacteur van de SMN op mijn vingers getikt (gelukkig hebben we geen deadline ).

De overnachtvluchten zijn hier redelijk verlopen met mooie uitschieters en teleurstellingen .We hadden in sector 4 steeds twee weekenden achter elkaar een vlucht en de drie keer dat we dat hadden was het eerste weekend goed en het tweede weekend minder , raadselachtig natuurlijk maar achteraf begrijpelijk . Voor het eerste weekend maakte ik de koppen schoon zoals ze zeggen en voor het weekend daarop niet wat mijn inziens niet nodig was .De werking van het koppenmiddel was de tweede week waarschijnlijk uitgewerkt , want anders kan ik het niet verklaren .

De jaarlingen welke bij mij gelijk aan de bak moeten hebben het geweldig gedaan op de overnachting met bijna allemaal 100% prijs van 1 of 2 keer zetten .De topper onder hen was de late van 21 , welke als laat jong van 2021 niet in de mand is geweest en in het voorjaar op de vitesse en midfond is opgeleerd. Op Ruffec ochtendlossing  912 km was het mijn 6de duif en op Agen dik 1000 km was het mijn eerste en 5de jaarling van heel Friesland . In het NIC Holwerd stijgen we ieder jaar wel een plaatsje en ik hoop volgend jaar deze trend door te zetten .

Met de jonge duiven pakte ik alle kampioenschappen met mijn overnachters en heb voor komend jaar een mooie ploeg jaarlingen van een 28 stuks .

Half augustus begonnen de jongen te kwakkelen met een oogziekte wat van duif op duif ging en nu nog steeds onder de oude duiven zijn weg gaat .Bij de jongen heb ik eerst gekuurd omdat deze nog de baan op moesten , maar dat hielp niet want ze kregen het allemaal . Ten einde raad heb ik een redelijk bekende liefhebber met veterinaire achtergrond geraadpleegd en hij adviseerde mij om er niets aan te doen en na drie weken zou de duif herstellen en dit klopte . Ze bouwen zo mooi weerstand op zei hij en dan krijgen ze het niet in het vliegseizoen .

De kwekers zitten hier al op eieren en door de samenkweek met de Gebroeders Keekstra en Rekker/Westra zijn er weer een paar mooie duivinnen gekomen uit de superlijnen van Jelle Jellema .
Ook gaan we weer wat duiven ruilen met Menno Broekhoff (had een superjaar ) ,Wieger Ten Caat en Johan Janssen wat altijd super is om te doen .

Het voer wat ik nu geef is de Jellema mengeling van Beyers wat we hier nu gelukkig ook op het eiland kunnen krijgen .Dit maakt alles wel eenvoudiger  wanneer iemand anders de duiven een keer moet doen wanneer we weg zijn . De drinkpot is het hele jaar voorzien van schoon water .Alle bijproducten heb ik de deur uit gedaan om alles eenvoudiger te maken en het geld geef ik liever uit aan een duurdere zak voer .

Vandaag heb ik de duiven hun parathyfus prik gegeven en nu nog 7 dagen kuren . De geslachten zitten nog lekker bij elkaar en worden eind februari gescheiden  en pas voor de overnachtvluchten weer gekoppeld.
Het ligt ook weer in de bedoeling om twee duiven klaar te maken voor Barcelona , beiden hebben al twee keer St Vincent als verste vlucht gehad .

Iedere dag komen de duiven hier nog los en tot op heden gaat dit prima zonder verliezen .
 
Groeten vanaf een stormachtig Ameland .

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 2 maart 2024
28e Voorjaarsbeurs 2024
Lees meer >
zondag 3 maart 2024
28e Voorjaarsbeurs 2024
Lees meer >
zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >