De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Fijne dagen en een super 2023

Geplaatst: 24-12-2022

Wat een bewogen jaar was 2022!

Als ik mijn gedachten even laat gaan wat er in 2022 allemaal is gepasseerd dan schieten de volgende onderwerpen door mijn hoofd.
In willekeurige volgorde noem ik ze even op: corona, vogelgriep, oorlog in Oekraïne, mooie zomer, energie crisis, WK voetbal, gezondheid.

Nu denkt u misschien hij benoemt niet zijn geliefde hobby, de duivensport. Maar dat komt doordat ook ik (en helaas vele liefhebbers met mij) midden in het seizoen te maken heb gehad met een uitbraak van de vogelgriep in onze regio. Er zijn zelfs liefhebbers in het land die meerdere keren zijn getroffen door de vogelgriep. Dat willen we natuurlijk volgend jaar niet nog eens meemaken. Voor ons als duivenliefhebbers is er (bijna) geen economisch belang bij, maar je zult maar pluimveehouder zijn en je hele pluimveestal moet worden geruimd, je bent dan wel je inkomsten kwijt. Laten we als duivenliefhebbers hopen op een structurele oplossing in EU verband, waardoor wij bij een uitbraak geen vliegverbod krijgen.

Gelukkig hebben de meeste liefhebbers wel het hele seizoen kunnen vliegen en hebben wij als Marathon Noord zijnde weer een spannende competitie kunnen vervliegen. Zoals u in het kampioenenboek hebt kunnen lezen zijn er weer leuke en prachtige reportages gemaakt. We hebben de vluchtwinnaars en kampioenen weer op een prachtige wijze kunnen huldigen in “De Kruisberg” te Doetinchem. Ondanks een iets mindere opkomst t.o.v. vorig jaar was het weer een meer dan geslaagde feestmiddag.

In 2023 krijgt iedereen weer nieuwe kansen, we beginnen allemaal weer op nul. Als we nog verder vooruit kijken hopen we als Marathon Noord zijnde in 2024 ons 50-jarig jubileum te vieren. Hiervoor kunt u bij de inschrijving voor het komende seizoen, vanaf 1 januari 2023, nu 6 ringen bestellen i.p.v. 4 voor hetzelfde bedrag van €15,00. De prijzenpot voor de ringenrace gaan we in 2024 verdubbelen. Wat we verder willen organiseren in ons jubileumjaar komen we later nog op terug.

Voordat ik ga eindigen wil ik nogmaals onze sponsoren, schenkers van late jongen/bonnen  hartelijk danken. Hun vaak al jarenlange steun maakt het voor ons mogelijk om een mooi kampioenenboek uit te geven en een fantastisch prijzenpakket te vervliegen.

Maak van de feestdagen een magische tijd. Vul ze met liefde, plezier en heel veel gezelligheid. Verder wens ik u en uw naasten een voorspoedig, gezond en sportief duivenseizoen toe in 2023.

Namens Stichting Marathon Noord.

Voorzitter
René Koeman

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >