De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Robin Bakhuis wint met zijn blauwe doffer de 970 loodzware Cahors

Geplaatst: 19-7-2022

Robin Bakhuis wint met zijn blauwe doffer de ‘970’ loodzware Cahors

Mike kwam me op woensdag ophalen om richting Twente te gaan naar Westerhaar waar we een afspraak hadden met Robin Bakhuis. Winnaar van Cahors niet alleen bij SMN maar de snelste duif van het gehele nationale concours.  Robin woont in een vrijstaande woning samen met Sabine en hun pitbull, die gelukkig die avond rustig binnen bleef. Na een kop koffie en een lekker stuk taart zijn we gestart om wat op papier te krijgen voor ons verslag. Robin woont naast zijn neef Joey en vlakbij zijn oom en ze hebben samen een flinke lap grond waar verschillende hokken op staan die door hen zelf zijn getimmerd. Robin is timmerman en deelt zijn hobby met Gert een oom van hem en Joey die naast hem woont. Het gazon was strak onderhouden en het is een heerlijke plek om postduiven te hebben. In zijn naaste omgeving zijn diverse goede vlieghokken op verschillende disciplines ,ze helpen elkaar maar ze dagen elkaar natuurlijk ook uit, een fanatiek clubje jonge duivenmelkers die elkaar motiveren om het beste uit hen zelf en hun duiven te halen.
 
Op zaterdag 9 juli werden op het erf bij Robin de duiven verwacht van drie verschillende vluchten, Robin was nog wat aan het rommelen in de hokken toen er een kreet van buiten kwam. Dat betekende een aankomst van een duif. Een duif van Quivrain kon nog niet en een duif van Barcelona zou toch echt te gek zijn, het was hun eerste getekende van Cahors de ‘970’.  Dat was even schrikken, ze wisten meteen dat ze steenvroeg zaten want op dat moment was er in Nederland nog geen melding van Cahors dus dat gaf een bijzondere aparte spanning. Het eerste uur kwam er in de sector geen duif bij, om 11.49 kwam er dan eindelijk een 2e melding en wel uit Ulft een duif van William Besselink die 60 km dichter bij woont (en overigens heel knap 3 uit 3 pakt). Nog weer een uur later volgt Benno Kastelein met de derde melding in de Sector, dat het een hele zware vlucht werd konden we toen al wel voorspellen zeker met die temperatuur en noordwestenwind. Hun blauwe topper de ‘970’ heeft het hem geflikt, voor het eerst op een nest op een jong van 6 dagen, voorheen was het een weduwnaar maar Robin heeft zijn vliegduiven nu allemaal op nest zitten. Het voordeel is dat hij ze gezamenlijk twee maal daags laat trainen.

 

Met de gehele verzorging is hij dagelijks een uur of zes bezig. De ‘970’ had een pen gestoten en was overigens nu al weer lekker strak. Hij gaat echter niet meer mee op de vluchten en mag vanaf nu voor het nageslacht zorgen. De 970’  had nog geen naam, broer Robin werd geopperd want deze blauwe iets gehamerde kanjer is zoals u wellicht al wel weet een zus van ‘Robin’ die bij Harold Zwiers in den Ham ook al een 1e nationaal vanaf Bergerac wist te winnen. Twee nationale winnaars uit hetzelfde koppel is natuurlijk uniek en dan moeten het wel bijzondere ouders zijn. De moeder komt van Appie Pas en daar zit veel Beens in uit de lijn van Mr. Gijs. De vader heeft Robin gekregen van Egbert en Edwin Wiersma. Deze doffer is volgens ons een onwaarschijnlijke witte raaf. De Wiersma doffer vloog zelf  bij Robin in 2017 met 2 nachtelijke aankomsten een 3e en 28e nationaal. Maar wat een geweldige postduif is dit, we hebben zelden zo’n kanjer in de handen gehad. Een atleet waar alles aan klopt, eentje met nog van die ouderwetse noppen echt een prachtdoffer met geweldig bloed in de genen.

 
Robin voert zijn duiven Beijers voer, long distance en zoontjes mengeling, verder is hij niet van de pinda’s en de duiven krijgen wekelijks LTW van Gert-Jan Beute in het drinkwater. Deze zaterdag zal bij hun de boeken ingaan als twee uitersten. Aan de ene kant is dat natuurlijk met hun 1e getekende duif een 1e nationaal draaien met een enorm voorsprong. Aan de andere kant is dat ook het gemis nog van verschillende fijne overjarige postduiven van Cahors en Barcelona. Hopelijk zijn er nog een paar nagekomen en valt het aantal lege schappen mee.


 
Robin en Gert bedankt voor jullie gastvrijheid en het gezellige, leuke gesprek. Veel succes verder dit seizoen en op naar Bergerac. En wie weet wat er dan nog kan en mag gebeuren. Dus mannen gas dr. op en tot 22 oktober in Doetinchem bij de huldiging.
 
Patrick Sticker en Mike Freriks
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >