De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Het seizoen gaat weer beginnen!

Geplaatst: 28-4-2022

Het seizoen gaat weer beginnen!

Zo nog een paar weken en dan vliegen we weer Limoges. Dat is bij ons in afd 10. altijd de start van het Marathon seizoen; om 2 weken later opnieuw te starten voor Marathon Noord met st.Vincent. Heb me altijd afgevraagd waarom we toch met die verste vlucht beginnen. Maar dat zal wel met traditie te maken hebben. Overigens ben ik zeer tevreden met het nationale vliegprogramma voor de Marathon zoals dat eind maart is vastgesteld. Van mij mag dat wel 10 jaar vastliggen in plaats van 3 jaar, want dat is altijd mijn grootste bezwaar van al die programma’s: het vaststellen duurt altijd te lang en daarom zijn ze altijd te laat klaar.

Ook wel prettig is dat Limoges nu ook voor het kampioenschap van de Noordelijke Unie  meetelt.
Wat is het toch lastig om elk jaar een ploeg samen te stellen waarmee je een vroege duif kan pakken voor Marathon Noord. De afgelopen 2 jaar heb ik mijn 5 beste vliegers naar het kweekhok geplaatst, waardoor ik geen echt bewezen toppers meer in de vliegploeg heb. Gelukkig zijn er afgelopen seizoen weer een paar jaarlingen opgestaan, die een zeker talent hebben gedemonstreerd door vroeg te vliegen. En van die paar duiven zal ik het komend seizoen moeten hebben. Als de planning ook echt uitkomt gaan er zes duiven naar st.Vincent. Allemaal vogels met ervaring maar twee ervan debuteren op die vlucht.

23-4  is deze ploeg voor de tweede keer mee geweest. Het was gisteren 23-4 vanuit Gennep een pittige vlucht waarop mijn “domme” jaarlingen verassend goed afkwamen. Later dan  normaal heb ik de duiven pas op 11-4 gekoppeld, direct na thuiskomst van de forummiddag van de Bornse Barcelonaclub, die ik erg geslaagd vond. Voor mij was het de eerste duivensport happening sinds twee jaar Coronastop.

Een mooie aftrap van het seizoen. Vijf dagen later, nog voor de eerste eieren ging alles mee naar Zutphen en gisteren gingen er 44 naar Gennep. Voel me altijd een stuk prettiger als we de eerste 3 vluchten hebben gehad.
Zo langzamerhand komt alles op eieren en na de derde inkorving volgende week worden de nesten van de Limoges ploeg afgebroken om voor die inkorving op een goede neststand te komen.Na het inkorven volgende week zal ook de (minimale) verduistering worden opgeheven en moet ik de duiven weer in een trainingsritme zien te krijgen. Daarvoor heb ik een heel kleine knalrode vlieger aangeschaft, die ik aan een hengel op het hok bevestig. Kijken of het werkt. Als dit niet zo is  dan ben ik er ook gauw weer klaar mee. Training is wel belangrijk, maar niet heilig. Elk jaar verbaas ik me weer over de resultaten bij slecht trainende nestduiven en ik ben niet de enige. Hoorde op het Forum in Borne van Kees Droog dat hij hetzelfde probleem kent.

Allemaal veel succes het komend seizoen!

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >