De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

In Memoriam, Herman van der Velden

Geplaatst: 24-3-2022

In Memoriam,
Herman van der Velden 8 maart 1934 – 19 maart 2022

 

Herman was in 1974 samen met o.a. Jo Hendriks, Jan te Pas en Hans Eijerkamp één van de oprichters van Stichting Marathon Noord. Vanaf de oprichting is hij bestuurslid geweest, inmiddels dus al 48 jaar lang. Binnen het bestuur heeft hij afwisselend alle functies vervuld. Hij was zowel voorzitter als penningmeester en secretaris en de laatste jaren adviserend bestuurslid. Herman was een op en top promotor voor Marathon Noord en heeft zijn sporen dan ook meer dan verdiend.

Het verlies van zijn vrouw Helly viel hem zwaar maar hij kon op de jaarlijkse feestmiddag bij De Kruisberg te Doetinchem nog altijd erg genieten. Hij was er trots op dat SMN is uitgegroeid tot een florerende organisatie en vulde de middag altijd weer met mooie verhalen en anekdotes onder het genot van een glaasje wijn. Het was een feest om zijn verhalen, niet alleen over de duivensport maar bijvoorbeeld ook over zijn belevenissen als huisarts, aan te mogen horen. Herman had ook altijd oog voor een ander. Hij vroeg altijd hoe het thuis was en was altijd in een ander geïnteresseerd.  

Herman genoot van de duivensport op zijn manier. Op een bescheiden accommodatie werd er slechts met weinig duiven gespeeld. In het verre verleden werden er weliswaar leuke prestaties behaald met klasseringen bij de eerste 100 nationaal. Maar het mooiste resultaat vond hij toch wel dat we met SMN een unieke noordelijke fond organisatie hebben kunnen verwezenlijken.

Je kennis, ervaring, humor, mooie verhalen, kortom jouw unieke persoonlijkheid gaan we missen Herman.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >