De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie Ter Beek uit Biddinghuizen winnen stormachtige Bergerac 2021 bij SMN

Geplaatst: 3-8-2021

Combinatie Ter Beek uit Biddinghuizen winnen stormachtige Bergerac 2021 bij SMN

Biddinghuizen, ik ken de naam van Lowlands, Walibi maar nu ook van de Combinatie Ter Beek. Deze combinatie won vorig jaar Bergerac 1 in Sector 3, de vlucht dat Dax werd ingekort. Maar ook van WWracingpigeons, het samenwerkingsverband met vrienden Gijs en Wilfred Hamstra uit Harderwijk, wie bij SMN dit jaar Dax wonnen…… 1 kweekhok en dan 2 van de 3 vluchten bij SMN winnen…..

De Combinatie
Combinatie Ter Beek bestaat uit vader Peter en zoon Wulfert. Sinds 2016 volledig op de Marathon. De vlieghokken staan bij vader Peter, het hok van de kwekers bij Wulfert verder op in het dorp. De vliegers zitten prachtig op een zolderhok waar ongeveer 40 koppels kunnen zitten. De jongen zitten in een hok in de tuin met rennen ervoor. De duiven zijn verduisterd tot eind mei en er wordt bijgelicht vanaf de langste dag. Ze zijn zeer behoudend met medicijnen, maar als het moet dan wordt er ingegrepen.
De openingen van het hok zitten op het zuidwesten en door de wisselvalligheid van het weer heeft men dit jaar moeite gehad om de forme er goed op te krijgen. Maar na toch ingegrepen te hebben na het constateren van een nat oogje bij één van de duiven , kwam de forme op de duiven en gingen de duiven beter trainen.
Het wonen in de polder is prachtig, maar ze hebben wel veel last van roofvogels, steenmarters en windmolens. Ook kan men in 3 afdelingen spelen. De combinatie is lid in Afdeling 8, maar er wordt in Biddinghuizen ook in Afdeling 7 en 11 gespeeld.

Bergerac
De duiven werden in Bergerac/Libourne gelost om 14.00 uur. Met onderweg een West-Zuid-Westen tot een Zuidwestenwind werden de duiven naar Nederland gejaagd. Voeg daarbij het regenfront wat zich langzaam van Zuidwest naar Noordoost bewoog bij, werd het een snelle, maar natte vlucht.
De combinatie was op scherp gezet door de vrienden uit Harderwijk. Er moest een antwoord komen. De duiven werden nog een paar keer gelapt en werden er 10 strijders ingekorfd.
Er waren ook duiven mee van de combinatie op Narbonne. Wulfert was natuurlijk bij het hok en hoorde dat in Harderwijk bij Hamstra een duif was geconstateerd op Narbonne. Maar het was erg donker in Biddinghuizen en veel regen onderweg, dus werd er besloten naar bed te gaan in zijn kinderkamer. De slaap werd moeilijk gevat. Rond half twee wordt hij uit zijn bed gebeld. In de vereniging kon men de duiven niet melden op het meldsysteem. Wulfert ging binnendoor toch maar even kijken op de klok en tot zijn grote verbazing stond er een duif op, om 01.15 uur geconstateerd. Het licht in het hok aangemaakt en daar zat Storm al in zijn broedhok. Het licht in en om het hok was uit, omdat men bang is voor steenmarters.  
Vader en moeder heeft hij lekker door laten pitten en een paar uurtjes later wakker gemaakt.
Maar Storm heeft 1 van de 3 kleine klepjes in de donkere nacht weten te vinden en is naar binnen gelopen.

Storm
De overwinnaar heeft de naam Storm gekregen, dit natuurlijk vanwege het weer en zijn karakter. De vader van dit kleine doffertje is Sparkling en deze komt van Jan Morsink en is een kleinzoon van het Klein Kweekstertje van Jelle Jellema. De moeder is Fatih 826. Dit is een product uit First Choice van Bennie Homma x Fatih van First Prize Pigeons uit het Fenomeen van de Gebr. Helsdingen. Uit de lijnen van de moeder zijn al diverse top 10 duiven NPO gekweekt. Klein Kweekstertje is natuurlijk de moeder van de 1e nat Barcelona 2020, 3e int Narbonne 2016 en de 3e int Barcelona 2013. Storm is na zijn thuiskomst gelijk gekoppeld op zijn nicht, welke goed was voor een 120e Agen nationaal dit jaar en ook een kleindochter is van Fatih. Storm is een wringer, sterk, compact en sterke vleugels.
7 van de 10 duiven staan er nationaal op de uitslag. De overige 6 hielden zich wel aan de normale vliegtijden.

Afsluitend
We hebben hier te maken met een gedreven combinatie. Ik moet zeggen combinaties, want ook de vrienden Gijs en Wilfred in Harderwijk zijn zeer gedreven. In de winter worden er goede liefhebbers bezocht om te zien of ze daar nog betere duiven kunnen halen. Ze maken elkaar sterker en stimuleren elkaar. We hebben dit al meer gezien, maar deze 4 mannen geven elkaar energie. Wij hoorden dat ook al in Harderwijk en dat is echt mooi in onze sport. Door samenwerking en vriendschap de top van de Olympus te bereiken. In 2 jaar tijd gewoon 3 nationale overwinningen, NPO-overwinningen en vele topnoteringen behalen is natuurlijk geweldig.
In 2018 hoorde Wulfert van Marathon Noord en de combinatie is sinds 2019 deelnemer. Nu vindt hij dat eigenlijk elke marathon speler in het werkgebied deelnemer moet worden aan de eerlijkste competitie van Nederland.

Kijk ook vooral het filmpje. Als HBO docent heeft Wulfert een nieuw record gezet van dik 4 minuten praten over de overwinning!

We zien jullie in Doetinchem voor de huldiging!

Auteur
Arjan van Gent

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >