De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Frans (Boertje) Hummelink uit Vorden wint Barcelona bij SMN met slechts 1 duif mee!!!

Geplaatst: 17-7-2021

Frans (Boertje) Hummelink uit Vorden wint Barcelona bij SMN met slechts 1 duif mee!!!
 
Na een onbegrijpelijke uitstel op vrijdag (en een uitstel op zaterdag wat vrijdag al te voorzien was) werden de duiven op de vlucht der vluchten zondagmorgen vroeg om 06.45 uur gelost met mooi weer en over het algemeen wind uit de zuidelijke richting. Het lange wachten kon beginnen, zo ook voor Frans Hummelink uit Vorden. Frans had slechts 1 duif mee. Bij het inkorven in Lochem zei men nog: “eentje maar?” Ja, zei Frans maar ik heb de joker ingezet. Niet wetende dat zijn nestdoffer de 18- 073 na een 4e nat. Barcelona en winnaar bij SMN nu ook daadwerkelijk verder door het leven gaat als ‘de Joker’.

Frans, inmiddels 75 jaar jong, hoopte zijn doffer bij de eerste 3 van NIC Lochem te draaien. Dat is gelukt! Zijn eerste overnachting kende 'de Joker’ dit jaar op St.Vincent. Met een 73e nat. Sector III bewees hij een maand geleden al dat hij in goede doen was.  Ten tijde van inkorving voor Barcelona zat de doffer op overbroeden 21-22 dagen. In de week voorafgaand verbleef hij af en toe een nachtje in de mand en zaterdag en zondag werd er een eitje meer in de broedschaal gelegd. Dit alles zorgde ervoor dat hij steeds feller werd op zijn nestje en hij super aanvoelde bij het inkorven.

Als voorbereiding is ‘de Joker’ mee geweest op de reguliere programmavluchten en na St.Vincent bleef het trainen beperkt tot vliegen bij huis. Ondanks 16 koppels kwekers en de mogelijkheid tot 20 vliegkoppels, korft Frans zelden veel duiven in.  Ik doe niets bijzonders zei Frans. Wat wellicht wel interessant is om te vermelden:
Al jaren worden er geen medicijnen gegeven. Eke dag zit er knoflook in het water. De duiven krijgen allerlei soorten gemalen groente. De laatste weken krijgen de duiven ook gemalen bladeren van de druivenstruik. ‘Ze zijn er gek op net als de kippen’. Frans speelt alles op nest en er lopen ook gewoon latere jonge duiven tussen de oude duiven. Er is hier over duidelijk sprake van een droge mest methode. Zomer en winter gaan de duiven elke dag los. Er worden 3-4 soorten voer door elkaar gemengd. De laatste week voor inkorving is het voer energie- en vetrijk en komen er ook pinda’s bij. Frans is geen man van de klok of schema’s. Alles gaat hier op een makkelijke manier wanneer het hem uitkomt.
 
Afstamming  18-5162073 ‘de Joker’

Kijken we naar de afstamming dan liegt deze er niet om. De vader is een zoon van de 17e nat. Barcelona van Ap Peters uit Zelhem (helaas is deze doffer gestolen). Deze geweldenaar vloog in totaal 9 keer prijs op de ZLU vluchten en sloot als 6-jarige doffer zijn laatste vlucht af met een 17e nat. Barcelona. De grootmoeder aan vaderszijde komt uit een broer van het ‘Fenomeen’ van de  gebr. Helsdingen (uit de gekende lijnen van Chris van der Velden en A.P. Overwater) x dochter Ringo, 1e nat. Marseille bij Chris van der Velden. De moeder van ‘de Joker’ komt uit de Orhaan een inteelt product naar de Orhan van gebr. Brugemann x de stamduivin ‘Miss Teen’ wat weer een product is uit de oude Aarden Slokkerslijn.


Tot slot

Het was een hectische maar mooie dag voor Frans. Prachtig om dit mee te maken. De vele felicitaties via telefoontjes en appjes kwamen heel snel na het constateren binnen. Alleen een volgende keer gaat Frans eerst melden alvorens hij een foto in de groepsapp van zijn geklokte duif maakt. Zijn telefoon bleef maar afgaan en dat was best lastig met het melden ??

Frans, alvorens je begin volgend jaar naar Kerkrade afreist om op het grote podium bij de ZLU je vaasje op te halen zien we je bij ons in Doetinchem op 23 oktober a.s. verschijnen. Daar mag je in zaal De Kruisberg op het hoogste podium staan en gaan we je huldigen voor je prachtige overwinning op Barcelona bij Marathon Noord. 
 
Auteur
Mike Freriks
 

Klik hier voor de uitslag !!

<<< Terug

Sponsors

Agenda


dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >