De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent, begin seizoen 2021

Geplaatst: 5-5-2021

In dit weblog de weken 11 tot en met 18. Het mooie nieuws was natuurlijk dat we weer gaan vliegen, de ringen voor de Jaarlingen race 2022 zijn uitverkocht en dat de prijzen van SMN worden rondgebracht en/of opgestuurd.

Enjoy!

Week 11-14

Maar beginnen met het belangrijktse... we gaan vliegen. Zelf vind ik het een beetje raar, we mogen in Nederland bijna niets, maar we mogen wel inkorven en vervoeren. IK had een beslissing verqcht dat we bijvoorbeeld 3e week April zouden beginnen, dus 17-18 april, maar we mogen dus gaan we.
De duiven zullen niet gelijk as Zaterdag meegaan, maar de week erna zal er worden ingekorfd. Ook zal er worden ingekorfd op de midweekse Fondclubvluchten. Maar eerst wil ik de duiven 2 of 3 keer nog even een stukje wegbrengen.

Bijna alle kwekers hebben een tweede ronde eieren gelegd. Ik heb Bossie herkoppeld op een andere Bosman duivin, welke komt uit de nestzus van de vader van Bossie. Een prachtig laat duivinnetje.

De Vale Meervogel had weer een koppel onbevruchte eieren, dus is hij en zijn duivin verhuisd naar een kweekcel bij een andere liefhebber. Daar heeft hij vorig jaar ook gezeten en wel bevruchte eieren geleverd, dus ik hoop dat dit gaat helpen. Deze doffer heeft volgens mij ADHD, want hij is meer bezig met anderen, dan met zijn duivin. Dus dan maar volledig afgezonderd van anderen, kijken of dat helpt.

Ik heb de schuifdeur tussen de vliegdoffers en duivinnen afgelopen zaterdag open gezet. NU maandag middag moet er nog 1 koppel aanlopen. Ik heb 5 extra vliegdoffers, dus de duivin is bij deze doffers gezet en mag uitzoeken. Ik ben benieuwd welke ze kiest.

De jongen lopen bijna allemaal op de grond in het kweekhok en dus moeten deze worden overgezet naar het jonge duivenhok. Dat zal ergens morgen gedaan worden, als de koppeling van de vliegers klaar is. Ze krijgen dan een druppeltje tegen luis en een knijpringetje. Ze komen in het jonge duivenhok waar de restduiven ook zitten.

Week 15-18

In deze weken zijn alle duiven meegeweest naar Roosendaal met de afdeling. Daarna de oude duiven door de weeks met de Fondclub naar Asse-Zellik en Quievrain, de jaarlingen naar Duffel en Quievrain. Steeds koude omstandigheden en noordenwind. De verliezen zijn gelukkig minimaal... 1 oude doffer van 2018 en 3 jaarlingen zijn niet retour. Ik mag nu wel hopen dat alles knap is ingespeeld en dat we nu gewoon door kunnen. De vliegers zitten nu allemaal op jongen of eieren. Ik heb de eieren van Zwarte Karin en de Marathon Lady overgelegd en ze hebben opnieuw gelegd. Dan liggen er nog 3 jongen uit 4 eieren van Rik Ros waar ik een bon van heb gekocht. Erg blij mee, ben benieuwd wat eruit gaat komen.
Elke keer inkorven bezorgd mij hoofdbrekens hoe en waar de jongen/eieren te leggen. Dus alles wordt gemarkeerd. Als de jongen eenmaal geringd zijn, zal dat beter worden.
Woensdag Quievrain met de fondclub en donderdag Peronne met de afdeling.

Bij de kwekers is de tweede ronde bijna klaar omgespeend te worden. Dat loopt eigenlijk als een speer.
De Vale Meervogel had vorig jaar al problemen om zijn eieren te bevruchten en is toen op logeer geweest bij Vokko in een kweekcel. Toen schijnt hij een ei bevrucht te hebben. Nu weer thuis gekoppeld gehad, 2x onbevrucht, met dezelfde duivin wederom bij Vokko weer onbevrucht. Nu met een andere duivin weer onbevrucht. Zijn staart en kont is al ingekort, maar dat heeft dus ook niet geholpen. Nu zijn er bevruchte eieren ondergegaan en dan na die jongen krijgt hij nog 1 kans. Anders is het einde oefening. Erg jammer, maar helaas. Die eerste duivin heeft nu gewoon bevruchte eieren, dus ook daar kan ik eindelijk de eerste jongen van verwachten.

De jongen beginnen in een koppel te vliegen. Ze schrikken nu bijna nog overal van en zijn zeer alert ten opzichte van roofvogels. Er zijn hier 2 buizerdparen in de omgeving en die houden ze nauwlettend in de gaten. 1 is er in het begin van het hok kwijtgeraakt, wellicht door een roofvogel uitgeschakeld.

Bij Marathon Noord zijn we ook druk geweest. We hebben besloten om de bekers en prijzen persoonlijk uit te gaan reiken. Dus alles wat via bonnen ging, hebben we via de post kunnen doen, maar alle bekers worden uitgereikt. Afgelopen vrijdag hebben we de buit verdeeld en we zijn al redelijk onderweg geweest. Nog een aantal te gaan. We hebben wel besloten dat de eerste 3 kampioenen ochtend- en middaglossing 2020 wel gehuldigd gaan worden in 2021. Maar de prijzen zijn dus in ieder geval onderweg.

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >