De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 27 april 2021

Geplaatst: 27-4-2021

Hallo allemaal.

Het is weer even tijd voor een kleine update van het wel en wee hier op het hok.
Ik wil het deze keer eens hebben over het prachtige evenement waar Paul v d Boogaard een van de organisatoren is, namelijk de jaarlingen race op Bergerac.
Ik heb jullie in de vorige aflevering al voorgesteld aan de drie duiven die ik nog heb zitten van de vier die ik geringd had. De vierde is vorig jaar met invliegen op de vluchten weg gebleven.

Van de overgebleven drie zijn er twee duivinnen en een doffer, Ze zijn op 20 maart gekoppeld, en mochten zelf een partner kiezen. Een van de duivinnen koos voor een doffer die er geen zin in had om zich in een broedbak te vestigen. Het werd een plaatsje boven op een schappen kast in de duivinnen afdeling. Eigenlijk is het plekje veel te laag, maar ze waren niet tot andere gedachten te brengen.

Nou dan denk ik dat ze het op zo’n plekje best naar hun zin hebben, en zet daar een schaal neer en laat ze lekker hun gang gaan. Ik vind het wel lekker gezellig in het hok als er zo hier en daar een koppel zit te broeden, en het heeft nog een voordeel. Als straks alles op weduwschap zit kan je zo’n koppel op een geweldige manier motiveren door op hun favoriete plekje een schaal neer te zetten.

We hebben het hier over de duivin met het ring nummer 20- 1745701. Een prachtige kras wit pen uit de lijn van “DE KILOMETERVRETER” van Louis Vollebregt.

De tweede duif waar ik het over wil hebben is een prachtig klein zwart duivinnetje. Zij draagt het ringnummer 20-1745703 en heeft er samen met haar partner wel voor hebben gekozen om lekker in een broedbak te gaan zitten. Zij heeft gekozen voor ook een zwarte doffer die komt uit de broer van de 508 die ik terug gekocht heb, en een duivin van Hans Knetsch die een zus is van de 2e nationaal Tarbes. De 703 komt zelf uit de 18-1094237 die in 2019 de beste jaarling van het NIC Noordwijkerhout met goede prijzen op Agen en  Narbonne van de ZLU.
Best een mooi zwart koppel zo, dus heb ik om een van de jongen van nu ook weer een ring gedaan voor de jaarlingen race van volgend jaar.

Deze twee duivinnen zijn vorig jaar als jong in gespeeld tot Lennik. Moet nog even bij gezegd worden dat ons zwarte duivinnetje van deze Lennik gewond thuis kwam. Ze had op de terugweg duidelijk te maken gehad met een roofvogel,  maar wonder wel toch ontsnapt en thuis gekomen met twee gaten in haar borst.

Dit jaar ben ik met de duivinnen wel een keer of drie naar Zoeterwoude gereden, om er een beetje ritme in te krijgen.
De duivinnen zijn, door dat de vlucht van vorige week wegens slecht weer werd afgelast, deze week pas voor het eerst mee geweest met de wagen van de afdeling. Dit werd dus direct een vlucht 200 km vanuit Quiévrain, en dat bij helder weer en noord oosten wind. Ondanks dit zijn ze keurig naar huis gekomen, dus gaan ze vanaf nu geregeld mee om ervaring op te doen.

Dan hebben we nog de doffer met het ringnummer 20-1745702. Dit is de nestmaat van de 701 die ik hierboven al heb voorgesteld.
Hij koos ook voor een broedbak, en wel met onze witte Belg. De eieren van dit koppel zijn door een vechtpartij gesneuveld, en zijn dus eerst vervangen door stenen eieren, en later door eieren van een van de kweekkoppels. De 702 is zelf best een felle doffer, en laat zich tot nog toe best goed zien. Hij is nu twee keer met de afdeling mee geweest, en is ook al twee keer mijn eerste jaarling. Laten we hopen dat hij dit gedrag door kan zetten, dan ben ik heel benieuwd wat het op Bergerac gaat worden.

Zo, tot hier deze “ik mag eigenlijk wel zeggen” speciaal over de ringenrace van de Marathon Noord op Bergerac. Ik zal  jullie in de loop van het seizoen op de hoogte houden van de weg naar Bergerac van deze drie duiven.

Voor nu wens ik iedereen veel succes met de voorbereidingen naar de marathon.

En krijgen jullie nu de groeten uit Oude Wetering.

John.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >