De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon Ijnsen.... 2021

Geplaatst: 29-1-2021

Beste Lezers ,

Vanaf Ameland wens ik een ieder een gezond ,sportief en normaal 2021 toe .
Het heeft lang geduurd voor er hier op Ameland Corona werd vastgesteld maar ondertussen zijn er toch 125 eilanders besmet geraakt . Zelf ben ik gelukkig nog niet besmet geraakt , ondanks dat mijn vrouw wel besmet was (gelukkig zonder klachten ).

Vanmorgen heb ik me weer ingeschreven voor de middaglossingen bij onze SMN en nu maar hopen dat we weer kunnen meestrijden om de prijzen .

Zoals ieder jaar en ik zal niet de enige zijn gloort er weer hoop om toch beter te presteren dan de afgelopen jaren .

In het najaar heb ik contact gezocht met Bennie van Dijk uit Westerhaar om toch de verluchting van mijn hok te beoordelen .Nu zullen er lezers zijn die zich afvragen waarom nu weer met de verluchting aan de gang . Het afgelopen jaar waren de resultaten ver beneden peil , behalve op Periqueux met jaarlingen . Voor deze vlucht heb ik de duiven een kuur gegeven voor de luchtwegen wat goed uitpakte en mij dus aan het denken zette .

Toen ik Bennie wat foto’s had gestuurd  vroeg hij mij om de duiven de oren dicht te doen en als de bek openging moest er wat aan de verluchting gebeuren en wat geschiedde !
Het enige wat ik moest doen was om in de nok de opening te vergroten naar 15 cm en de schuiven 10 cm open te zetten en hier daarna niet meer aan te komen .

Na 3 weken moest ik de duiven weer controleren en gingen de bekken niet meer open en  mijn duiven zijn nu veel zachter en gladder dan vorig jaar .Iedere dag sta ik er weer versteld van hoeveel pluim er ligt en als ik ze los heb knallen ze over het dorp .

Op dit moment heb ik een mooie jonge ploeg om mee de baan op te gaan .Het oude hok bestaat uit 12 en het jaarlingen hok uit 18 koppels .De duiven komen nog iedere dag los mede door het feit dat we voor ons werk thuis koffie moeten drinken en dus komt het spreekwoord van een bekende voetballer weer uit .

Het kweekhok heeft een behoorlijke impuls van wat nieuwelingen gehad  en dit heb ik vooral te danken aan de combinatie Rekker/Westra .Al een paar jaar doen we aan samenkweek waarvan de eerste resultaten al beginnen te komen . Het contact is gekomen door een bon die Auke kocht van mij wat hem Miss Ameland opleverde een topper die nog niet gemist heeft en in 2019 teletext vloog op Orange en dit jaar zelfs de 55ste nationaal Barcelona vloog . Uit deze duivin bood Auke mij een jong aan wat natuurlijk een super geste was . Tevens zijn er door ruiling nog enkele Rekker/Westra jongen naar het eiland gekomen allen met het bloed van het super koppel Zanzibar x Dr. Melinda.

Ook zijn er twee jonge doffers op de kweek bijgekomen van de Gebroeders Keekstra uit een dochter Inteelt Saffier x 969 mijn kweekmoedertje. Met de Gebroeders wordt er al jaren samenkweek gedaan en geruild iets wat ik prachtig vind in de tegenwoordige ik samenleving .

De kwekers worden half februari gekoppeld en de vliegers ergens in mei , dus op dat vlak is alles nog rustig .
Het voeren gebeurd op dit moment anders dan andere jaren daar we nu hier op het eiland gelukkig meerdere soorten voer kunnen krijgen .Op dit moment voer ik Beyers en dit bevalt prima .

Tot zover weer wat nieuws vanaf het eiland ,

groeten Simon.
 
 
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >