De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Ton van der Walle, Nieuwjaar, Nieuw Seizoen

Geplaatst: 7-1-2021

Nieuwjaar....nieuw seizoen

Start 2021. Allereerst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Het wordt alweer wat eerder licht! Om jullie een beetje op te peppen geef ik jullie de eerste bijzonderheden van mijn ochtend.

07.30 : opstaan, koffie en een broodje. Daarna honden uitlaten en kippen loslaten en voeren
08.30 : Inschrijven middaglossing Marathon Noord.
08.45 : Duivinnen los* hok verschonen en kwekers verzorgd. Tijdens en na dit werk gaven de dames tot 09.30 uur een bescheiden vuurwerkshow. Leuk om te zien!
09.30 : Doffers los en hok verschoond. Het is nu 10.30 uur en de jongens vliegen nog.
10.30 : blog schrijven en daarna met foto’s op de site gezet. Verder rustig aan vandaag met nieuwjaarsrolletjes enzo. En de planning 2021 nog even doorlopen.

*Nieuwigheden voor dit jaar:
-paramyxo enting vliegers half december al gedaan. Kwekers doe ik altijd in october.

-kweekhok aangepast. Geïsoleerd platdak gemonteerd vooral om de overlast van muizen tegen te gaan. Het is nu meer type “open doos”.

In de eerste afdeling was een voeropslag en twee kweekboxen (erg handig, maar niet productief genoeg.) Deze afdeling is veranderd in een duivinnenkast (want groot is het niet) voor 30 duivinnen. Later in het seizoen kan deze afdeling als kweekbox voor slechts 1 koppel gebruikt worden. Vanaf 15 december slapen de dames nu binnen en dat is nieuw. Wat ik ermee wil bereiken is dat de duivinnen beter gaan trainen. Dat het “gewoon” wordt dat ze minimaal een uur vliegen. Daarbij wil ik ze bij de eerste ronde na 10 dagen broeden weer scheiden en op weduwschap inspelen tot ze herkoppeld worden opgeleide van het programma.

-Vlieghok: sinds 2 jaar ligt er in het vliegseizoen stro in wat na de rui wordt verwijderd om het hok goed te kunnen reinigen. Sinds 6 weken ligt er een mix van speel- en brekerszand in wat onder de zitplekken dagelijks wordt aangeveegd en gezeefd. Misschien laat ik het liggen. Het is iets intensiever dan stro maar ik vind het wel prettig en de duiven lijken het ook wel te waarderen.

-Jonge duiven ren: Gesloten plafond aangebracht. Ook tegen overlast van muizen. Voor het eerst staat de ren 2 maand of meer leeg, want voorheen zaten hier de duivinnen. Een paar maand leeg kan niet slecht zijn. Het helemaal uitgebrand en voor de jongen er ingaan gebeurd dat nog een keer.

Hopelijk gaat dit alles zijn vruchten afwerpen. 2021 mag wel weer wat beter. Barcelona waarop ik afgelopen jaar debuteerde zal niet meer op de planning staan. Mijn twee beste vliegduivinnen zitten nu op het kweekhok. Ze hebben het redelijk gedaan op deze vlucht. Weet niet of ik onder deze omstandigheden wel lid kan blijven van de “Barcelonaclub Borne” Dit lidmaatschap kan ik iedereen aanraden, want daar inkorven en afslaan was voor mij wel het hoogtepunt van duivenseizoen 2020!

Succes allemaal.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


maandag 24 juni 2024
Inkorven Agen
vrijdag 28 juni 2024
Lossing Agen gepland
maandag 1 juli 2024
Inkorven Barcelona
dinsdag 2 juli 2024
Inkorven Cahors
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Cahors gepland
vrijdag 5 juli 2024
Lossing Barcelona gepland
dinsdag 23 juli 2024
Inkorven Bergerac
vrijdag 26 juli 2024
Lossing Bergerac gepland
maandag 29 juli 2024
Inkorven Perpignan
vrijdag 2 augustus 2024
Lossing Perpignan gepland
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >