De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Kerstboodschap 2020

Geplaatst: 20-12-2020

Laten we 2020 maar zo snel mogelijk achter ons laten!!

Met deze opening, zullen liefhebbers denken, dat wil ik eigenlijk niet, want op sportief gebied heb ik dit jaar uitzonderlijk gepresteerd op de vluchten. Deze gedachte kan ik ook wel begrijpen. Maar afgezien daarvan was het een heel bijzonder en hectisch jaar. Vanwege het Covid-19 virus dat in februari en maart zijn intrede deed, dachten we in eerste instantie dat het vliegseizoen voor het grootste gedeelte verloren zou gaan. Aangezien door de 1e lockdown diverse regels werden opgelegd, kon het normale leven niet meer doorgaan. Wij konden hierdoor ook niet onze geliefde duivensport beoefenen.

Gelukkig werden de besmettingen minder in april en mei en dat zorgde ervoor dat de regels versoepeld konden worden. In de organisatie had men ook niet stil gezeten een aantal mensen hadden al overleg gepleegd. Er werd met spoed een commissie samengesteld. Er moest namelijk een protocol met regels worden opgesteld. Als afdelingen en verenigingen aan deze voorwaarden voldeden konden we starten met een aangepast vliegprogramma. Zo konden we begin juni starten met het seizoen. Wat een aangename verrassing was dit.
We hebben er met elkaar nog een prachtig seizoen van kunnen maken. De vluchtwinnaars en de kampioenen zijn bekend. In het mooie kampioenenboek, dat u inmiddels heeft ontvangen, zijn deze liefhebbers aan u voorgesteld.

Het is alleen bijzonder jammer dat we deze vluchtwinnaars en kampioenen dit jaar niet konden huldigen zoals u van ons gewend bent. Zoals we allemaal weten heeft in het najaar het Covid-19 virus weer de kop opgestoken. Hierdoor heeft het kabinet weer moeten ingrijpen. Op dit moment hebben we weer te maken met een 2e lockdown, en moeten we ons weer houden aan nieuwe regels, die in eerste instantie tot 19 januari 2021 gaan duren. Het hele sociale leven, economie en medische verzorging ligt overhoop. We hebben er natuurlijk allemaal mee te maken, op wat voor manier dan ook. Binnenkort staan de kerstdagen en oud en nieuw voor de deur. Dit zal op gepaste wijze gevierd moeten worden. Zoals we allemaal weten!

Maar er is licht aan het einde van de tunnel wordt er gezegd en dat geloof ik ook. We moeten ons daar ook maar aan vasthouden. In januari 2021 kunnen de eerste mensen gevaccineerd worden. Ik hoop ook dat er gebruik van wordt gemaakt zodat we zo spoedig mogelijk weer ons normale leven enigszins kunnen oppakken. Al zou dat toch nog wel even kunnen duren volgens mij. Maar hoop doet leven. Hierbij wil ik nog alle sponsoren, adverteerders, schenkers van bonnen (prima verkoop) en medewerkers van Marathon Noord, bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen seizoen. Zonder deze medewerking kunnen wij als organisatie niet zo een mooi prijzenpakket vervliegen.
Wat was het kampioenenboek weer TOP dit jaar.

Voordat we het weten is het binnenkort alweer 2021. Dan kunt u op 1 januari weer inschrijven voor de competitie voor Marathon Noord. Tevens kunt u ook weer inschrijven voor de jaarlingen race die in 2022 wordt vervlogen op Bergerac. Op 1 februari 2021 worden de ringen weer vrijgegeven en deze worden dan zo spoedig mogelijk weer verstuurd. Ik hoop dat er in 2021 nog meer ringen worden besteld dan dit jaar (1200).

Tot slot wens ik iedereen in dit bijzondere jaar fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en hopelijk normaal 2021 toe. Maar dit kunnen we alleen realiseren als we er met elkaar voor gaan.
 
Namens Marathon Noord
Voorzitter
René Koeman
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >