De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Combinatie A.H. Zoetbrood en Zn, Apeldoorn winnen St.Vincent 2020 Stichting Marathon Noord.

Geplaatst: 21-7-2020

Nieuw lid in 2020 en gelijk St. Vincent winnen. Je zal het maar flikken. Op een afstand van 1095.304 km constateren ze hun 5 jarige weduwnaar 15-1402315 om 11.25.57 en met een snelheid van 1171,607. Vorig jaar vloog deze doffer al een 4e NPO van Limoges.


 

De Combinatie
Vader Adriaan en zoon Dave wonen vlakbij Omnisport aan de oostkant van Apeldoorn. Dit jaar wilde Dave graag de ringen hebben voor de jaarlingenrace van Marathon Noord in 2021. Dus werden ze deelnemer van Marathon Noord met dit resultaat. Een eerste in Sector 3 en ook nog eens een 1e in Marathon Noord.

St. Vincent 2020
De combinatie had 10 duiven mee en alle 10 zijn weer retour. Vader Adriaan vond wel dat hij lang op zijn tweede moest wachten, maar na een uur of twee de meldingen angstvallig in de gaten gehouden te hebben was de zege in de Sector ook binnen en de 4e nationaal over heel Nederland. En ja dat lange wachten op de volgende, dat hoor je wel meer bij erg vroege duiven.
De winnende doffer is een 100% Herman Brinkman uit Tuk verkregen van Dries Wolff uit ‘t Loo. Deze doffer won vorig jaar ook al een 4e Afdeling 8 op Limoges. Toen was hij er ook al heel vroeg en werd hij op 06.24 geklokt.
De doffer kwam aan alsof hij achterna werd gezeten door de duivel. Het tweetal is nu nog onder de indruk van de aankomst. 5 duiven staan op de uitslag. Het is een middelgrote doffer met een prachtig grote vleugel met mooie brede pennen. Een staaloger met een enorme uitstraling. Er zitten reeds meerdere kinderen op het vlieghok.

De doffer gaat trouwens na deze prestatie niet meer mee en gaat het kweekhok in.
Door Corona had men eigenlijk niet verwacht nog te vliegen dit jaar. De duiven hebben nog een tweede nest kunnen maken voordat de vluchten begonnen. Daardoor staan de duiven nu reeds nog op 6 of zelfs 5 oude pennen. Nu maar hopen dat ze het dek gaan vasthouden en ze nog even doorgespeeld kunnen worden.
 

Allerlei
De duiven worden gespeeld op totaal weduwschap. Het oude duivenhok voor de weduwnaars is ongeveer 5 meter lang. De jongen en de duivinnen zitten op een hok van ongeveer 7 meter. Dit seizoen is met ongeveer nog 22 koppels aangevangen. Alles wordt gespeeld. Dus van Vitesse tot en met de marathon. De duiven zitten door elkaar, dus Marathonduiven zitten naast snelle duiven op het hok.

Adriaan is verantwoordelijk voor de oude duiven en Dave doet de jongen. De jongen worden gewoon zoveel mogelijk gespeeld en moeten prijs winnen willen ze overblijven als jaarling. Daar wordt dus niet gekeken naar de geschiktheid. Ook de Marathonduiven moeten in principe prijs kunnen spelen.

De jongen worden lang doorgespeeld. Als ze ver in de rui zitten mogen ze ook later komen, maar moeten wel goed thuiskomen.

Gertjan Beute moet van de combinatie genoemd worden. Door zijn raad is de combinatie op een hoger plan gekomen.

Er wordt zeer streng geselecteerd. Een marathonduif moet voor zondagavond thuis zijn, is ie dat niet, dan wordt deze eruit geselecteerd. Als het een makkelijke vlucht, dan wordt dit selectiemoment naar voren gehaald. De plaatsen zijn duur op het hok.

De duiven worden getraind vanaf 04.30 uur ‘s morgens. Als het licht is gaan de duiven eruit. Verder worden duiven op totaal weduwschap gespeeld. De duivinnen trainen ‘s middags.Epiloog
Wij waren op bezoek bij een combinatie die door teamwork, strenge selectie en het spelen van alle vluchten op St.Vincent de top heeft bereikt. René en ik bedanken jullie voor de ontvangst en hopen jullie wederom hoog op de uitslagen terug te vinden dit jaar.

Natuurlijk hebben we ook een filmpje met de winnaar !!

 

Auteur
Arjan van Gent
 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zondag 21 april 2024
Grote Jubileum Zaalveiling speenklare jongen 2024
Lees meer >
zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >