De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Introductie van een nieuwe Weblogger...

Geplaatst: 1-7-2020

Ton van der Walle uit Beerta gaat zijn blik op onze mooie sport met ons delen. Wij zijn daar blij mee.

Ton won al eens bij het 2e kampioenschap middaglossing in 2012 en 2018, Criterium der Azen in 2018 en won een 1e nationaal sector 4 op Cahors.

Hieronder alvast een blog wat hij deelde begin januari 2020.


Klaar voor 2020!

Zaterdag 4-1-2020.

  • Alle duiven geent tegen paramixo 30-12-19.??
  • Ringen en chipringen gehaald en hok- en entlijst ingeleverd??
  • Contributie 2020 P.V. Snelpost Beerta : betaald ??
  • Marathon Noord Inschrijving  Middaglossing: Gedaan ??
  • Geelpillen, wormtabletten en vloeibaar Para- Coli: besteld bij v.d.Sluis??
  • Strategie en planning voor seizoen  2020: staat op papier.??
  • Samenstelling van de verschillende vliegploegen: gedaan??
  • Grote schoonmaak?? (moet nog: in februari rond het ontwormen)

2020 wordt een speciaal seizoen  voor mij. Zo begin April is mijn laatste werkdag.Dat  betekent dat ik veel meer tijd krijg voor de duiven. Dat, en het mooie jaartal heeft mij doen besluiten voor het eerst (en misschien ook wel voor het laatst) in mijn cariere, Barcelona te gaan spelen. Er worden twee 6 jarige duivinnen en een 7 jarige doffer voorbereid. Die doffer is voor reserve. Allemaal hebben ze 3 keer kop gedaan  op Dax en/of st.Vincent. Geen garantie, dat weet ik , wel duiven die bewezen hebben fond aan te kunnen.

Vorig seizoen, dat veel beter ging dan ik verwacht had, heb ik verschillende fouten gemaakt. Daarom nu meteen alles goed doen.

Samen lopen we bovenstaande puntjes even na.

Die paramixo enting, contibutie en de inschrijving Marathon Noord, dat is gewoon wegchrijven, dan hoef ik er niet meer aan te denken. Handen vrij maken bedoel ik. Daar komt bij dat het een soort sport is geworden vroeg te zijn, ook bij de inschrijving.

Die medicijnen, dat lijkt heel wat, maar daarvan vind ik, dat je ze gewoon in huis moet hebben en als het nodig is kun je ze  direct geven. Niet nodig, dan geef je niks.

Die planning en strategie, daar ging het vorig jaar mis. Dingen werden te makkelijk en niet precies opgelost. Zaken die werden vergeten waren: zuinig zijn met energie, niet elk jaar kweek je dezelfde kwaliteit en kweken en vliegen gaan, bij mij, niet samen.

Een en ander had tot gevolg dat de vormpiek op de laatste vlucht -Bergerac- behoorlijk was afgetopt. De duiven deden het prima, maar ze waren niet echt vroeg. Dat was geen gebrek aan kwaliteit bij de duiven, maar een gebrek bij de melker.

Dat moet dit jaar anders en we gaan het zien!

 

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >