De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Arjan van Gent 29-06-2020

Geplaatst: 29-6-2020

De weken vliegen om. Letterlijk en figuurlijk. Planningen worden gemaakt en worden weer weggegooid. Nu het programma definitief is komt alles weer tot leven. De lobby van jaarlingen op St.Vincent tot Stichting Marathon Noord.

Maar we mogen weer en krijgen een prachtig pallet aan vluchten. Te veel? Andere jaren ook 8 weken achter elkaar 7 ZLU vluchten en 6 NPO Marathons....." So what's new pussycat" zou Tom Jones zingen...

Week 17-20

In deze weken de eitjes opgehaald in Veenendaal. Ik ben benieuwd. Verder zijn de jongen van de 2de ronde van de kwekers bijna allemaal gespeend.
Bij de vliegers liggen jongen van nu een dag of 14-15 welke allemaal op bonnen weggaan.
De vliegers heb ik reeds naar 10 en 30 kilometer gehad. Op 10 km allemaal gelijk los en op 30 km één voor één. Alles is weer retour en nu gaan ze deze dagen nog een keer op pad. Zal wel naar een km of 40 zijn denk ik.
Ze worden nog steeds onregelmatig verzorgd. Wel voer ik ze nu 2x per dag, 'smorgens zwaar om de jongen te voeren en 'savonds licht. Dit scheelt een hoop geschreeuw in het hok.

In deze weken voor een waarlijk prikkie een topduivin van Tim Hage gescoord op een Deense veilingsite. De duivin was niet betaald en werd nu opnieuw geveild in een snelheidachtige bijeengeraapte veiling. Deze dochter van de 3e asduif Marseille over 3 jaar is reeds op het hok aanwezig. Als de overlegjongen gespeend zijn, wordt ze voorlopig gekoppeld op een dagfonddoffer voor oneloft races. Volgend jaar zal ze natuurlijk een ander type doffer krijgen. De duivin was aangeboden door een Belgische liefhebber die de duivin in de deal van de Heilige Geest erbij kreeg. Dus de duif kwam uit België gewoon met de koerier Esther.

Verder ben ik redelijk optimistisch of we nog gaan vliegen. Ik denk van wel... of vanaf 1 juni of 1/2 juni. Vandaar dat ik de duiven alvast ben gaan opleren. De jaarlingen kunnen niet genoeg in de opleermand zitten, en ik heb er nu de tijd voor. We mogen opleren maar verder niets, dus is opleren een uitje.

Allen geluk en wijsheid.. hopen op verruiming van de regels.
En vergeet niet nog in te schrijven voor Marathon Noord!.

Week 21-22

De vliegers zijn van 40 kilometer naar Roosendaal gegaan. 117 km voor mij. Ik had er 23 mee en de ervaring won het ruim van de jaarlingen. Maar alles is weer retour. Ik had wat duivinnen thuisgehouden welke moesten leggen. Die gaan deze week naar Roosendaal. Ze beginnen bij ons op 56/57 en ik klok op 06. De Rode 901 was mijn eerste op Bordeaux vorig jaar en nu de eerste op Roosendaal. Om 1400 uur was alles weer aanwezig. Prima vluchtje.
Ik hoop dat Belgie en Frankrijk ergens rond 15 juni opengaan. Wij zullen wel naar Noord-Limburg en dan Zuid-Limburg gaan en dan hoop ik naar Quievrain of zo.

Maar elke vlucht is er één. De jaarlingen moeten gewoon ervaring opdoen.
Alle jongen zijn weg bij de vliegers behalve bij de Marathon Lady en drie koppels welke naar een beginner in Limburg gaan. Deze laatste worden deze week geringd.
Dat 40 km opleertje was trouwens wel een lekkere. De duiven tegen mijn gewoonte in één keer losgelaten. Eén voor één kwamen ze naar huis en ik heb er 1 opgehaald in Kollum, 1 gewond bij een particulier in Zoetermeer en 1 kwam via Dordrecht naar huis. Mijn vermoeden is dat er een roofvogel tussen is geslagen. Resultaat is wel dat er totaal 5 wegwaren. De laatste kwamen allemaal uit het Noordoosten terug en hebben denk ik aan de voor mij verkeerde kant van het IJsselmeer gezeten.

Ook ben ik bij ons bestuurslid Paul geweest en ik heb wat eieren meegekregen. Uit de toplijnen van het hok. Ik ben benieuwd. De eieren zijn uit en de jongen worden binnenkort geringd. En ik heb het bonnetje verzilverd in Edam. Een klein hok boordevol kwaliteit!

Verder is het jonge duivenhok bijna vol. De eerste ronde vliegt lekker rond, de tweede wil gaan volgen. Als de laatste geringd zijn gaan we de duiven enten. Tegen Paramixo en met de borstel tegen pokken. Ik ga ze binnenkort een tijdje in de mand zetten. Alles even noteren en gelijk aan de mand laten wennen.

Dit was het weer, blijf veilig en geniet van de aankomst van de duiven!

Week 23-24

In deze weken zijn er twee keer Roosendaal bijgekomen. Wat herintreders erbij ingekorfd wat resulteerde in het ophalen van 2 duiven. De rest doet het prima. De laatste Roosendaal was een hele snelle. Zelfs die Marathonflappers gingen dik 115km per uur. Ik had de duiven eigenlijk nog niet verwacht maar had het hok klaar en open. Ik zat lekker aan een bakkie thee en zag wel een schim en later weer één. Twee minuten later vielen ze op het hok en over de antenne. En dan nog 115km per uur. Ze kwamen als raketten en in een uur moesten er nog 2 komen. De laatste is er nog niet. Vorige week was het een wat zwaardere bevalling. Weer kwamen de oude duiven regelmatig en gewoon 10 minuten na de eerste in de vereniging. Maar de jaarlingen hadden het wat moeilijker. Van de 2e Roosendaal is alles weer present.

Dinsdag gaan de ouden naar Niergnies 284 km voor mij. De jaarlingen gaan met de vereniging mee. Gisteren was dat nog Lennik, nu weer Quievrain. Waarom nu deze verandering van het afdelingsbestuur.. geen idee.

Ook is er een nationaal programma gepresenteerd. En ook de ZLU heeft keuzes gemaakt. Eens zien wat er nu definitief uitkomt deze week. Ik heb al een eerste indeling gemaakt voor de vliegers. De Badmeester moet in ieder geval kilometers maken, want Barcelona wordt zijn vlucht.

De jongen van de tweede ronde vliegen nu ook rond het huis. Dus dat gaat prima.
Bij de kwekers ben ik op zoek geweest naar een manier om wat over te koppelen. Ik heb twee apartementen te huur gevonden en de twee nieuwe koppels zitten daar op kamers totdat ze aangelopen zijn. 1 koppel wil ik persé op elkaar hebben, om een bepaalde lijn goed vast te houden. De duivin is geleend en is ingeteeld naar een Barcelona top duivin.. dus ook deze wil ik met een tweede doffer proberen.
Verder is Harry's 57 nu gekoppeld met Blue Tim. Ook daar ga ik nog een ronde proef uithalen.

Ook drukke tijden gezien Marathon Noord. Als alles definitief is, gaan we eens zien hoe en wat we gaan doen.


Week 25-26

 De vliegers kregen Niergnies, Quievrain en gisteren Roye met ONO3-4 de wind en de temperatuur 27-30 graden. Dit allemaal met de Fondclub NH mee, ik heb de club links laten liggen. Alle drie met Noordenwind en alle drie relatief goed verlopen. Alles is meegeweest, als het niet moest leggen. Nu mis ik er van gisteren nog 4, 3 jaarlingen en een oude. Ik verwacht er nog een paar, maar wie weet wat er gebeurt is. Overal zijn er duiven weg, maar wat er kwam was goed gezond en niet echt overdreven moe. Toch minimaal 5,5 uur gehangen, maar ze kwamen goed. Ik ben het voer wat zwaarder aan het maken, want al die Noordenwind vluchten schreeuwen om iets zwaarder voer.

De Marathon Lady ben ik weer aan het inspelen, ik gok op Dax of Bergerac. Dit weekend naar 100 km, dan vrijdag met de vereniging naar Quievrain. De jaarlingen en de duiven voor St.Vincent gaan weer naar Roye en de rest van de ouden gaat naar de dagfond Fontenay. Dat is de planning. Ik laat het even afwachten van het weer.

De planning is gemaakt, er zal best nog wat wijzigen, maar we kunnen er tegenaan. De eerste 1200 km staan al op de teller voor de meesten en er komt nog wat bij. Ik heb St.Vincent, Agen ZLU, Bordeaux en Barcelona ingepland. Daarna zie ik wel qua rui. De jaarlingen krijgen nog 1 midfond en 1 of 2 dagfondvluchten en ook dan zien we het wel.

De jongen zijn geënt tegen Paramixo en met het wattenstaafje tegen pokken. Ze hebben zich goed gehouden en vliegen weer vrolijk rond. Als het weer koeler wordt gaan we deze wegbrengen en verder krijgen ze nog een paar vluchtjes met de container mee, maar dan wel die van Zuid-Holland.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >