De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog John van Klink 22-06-2019

Geplaatst: 22-6-2020

Hallo allemaal.
 
Hoera, het gaat er toch nog van komen.
Eerlijk gezegd had ik er niet veel hoop op, hooguit misschien een marathon vlucht dit jaar. Maar nee: De N.P.O. heeft het voor elkaar om er zeker 3 te organiseren, en ook de Z.L.U. heeft na veel over en weer gepraat het ook voor elkaar gekregen om 5 internationale vluchten op de kalender te krijgen. HULDE, HULDE, HULDE, hiervoor.
 
Ik besef maar al te goed hoeveel tijd en werk er in heeft gezeten om dit alles toch nog voor ons voor elkaar te krijgen.
Wij als marathon liefhebbers mogen best een keertje uitspreken dat de mensen die dit geregeld hebben voor ons de grote helden zijn in deze beroerde tijd. Heren: mijn gemeende dank hiervoor. Dankzij jullie mogen we toch nog van onze liefhebberij genieten dit jaar.
 
Ook de heren van de Marathon Noord zijn direct met de koppen op 1,5 meter bij elkaar gekomen en hebben besloten om de beslissing, om dit jaar geen competitie te vervliegen terug te draaien. Nu krijgen we als nog een volledig programma op zowel de middag als de morgen lossing.
Voor de middag lossing word dit:  St Vincent, Dax, en Bergerac.
Voor de ochtend lossing word het Barcelona, Perpignan en Narbonne.
 
Voor mij als kleine liefhebber word het best puzzelen om op de drie vluchten een mooie delegatie mee te hebben. Ze worden namelijk alle drie achter elkaar vervlogen. Geen kans volgens mij om er een paar twee keer mee te hebben. Ik heb dus 12 duiven om te verdelen over deze drie vluchten.
 
En dan nog proberen om op alle drie de vluchten 2 duiven zoveel vertrouwen te geven om als aangewezen duif de strijd aan te gaan voor de Marathon Noord. Dat zou dus betekenen dat de helft van mijn oude duiven kanjers moeten zijn. Ik ben benieuwd of het gaat lukken. Ik ga het in ieder geval proberen en ben van mening dat het ook mogelijk moet zijn.
 
Het zal er veel aan liggen of de duiven lekker gezond blijven, en of ik er een beetje vorm op kan krijgen op het juiste moment.
We gaan het allemaal zien. Het is voor iedereen een bijzonder jaar en we zitten allemaal met dezelfde vraagstukken waar we een oplossing voor moeten vinden.
 
Hoe het verder met de duiven gaat kan ik kort over zijn. Ze zijn kern gezond, vliegen goed en komen van de vluchten met de vereniging goed naar huis. Er zijn er een paar weggebleven, maar dat waren late jongen en daar trap ik elk jaar weer in.
Je denkt dan van je beste toch nog maar een paar jongen aan te houden, maar deze zeer onervaren vogels ben je in het voorjaar toch weer als eerste kwijt. Ook al heb ik er vorig jaar tot de kerst zelf mee gereden en ze toch bijna elke week wel een keertje weg gebracht.
 
Dan de jongen van nu.
Omdat de navluchten dit jaar pas beginnen in het weekend dat ik op vakantie ga wil ik ze dus dit jaar op de jonge duiven vluchten in vliegen. Ze zijn inmiddels al tegen paramixo en pokken geënt, en ik heb ze afgelopen vrijdag voor het eerst een stukje weg gebracht. Nou dat was dan weer een beetje schrikken hoor. Ik had 18 jongen en 2 oude duiven bij me, en heb ze op ongeveer 5 km gelost. Nou de koppel is over het hok gekomen en die twee oude doken direct naar binnen. De jongen echter gingen er als een speer vandoor. Het duurde tot 6 uur eer ik er een terug zag, na ze om half 4 te hebben los gelaten.
Om half 8 kwamen er nog eens een stuk of 6 en om 9 uur nog 7. Zaterdag zijn er nog twee gekomen, dus staat de teller nu op 15.
 
Ik wil ze deze week nog een keertje weg brengen naar 10 km, en daarna nog een keer 20 km om ze daarna mee te geven met de vereniging naar Duffel. Ik hoop dat  het op deze manier gaat lukken.
 
Tot zover het reilen en zeilen hier in Oude Wetering.
Ik hoop dat we de komende tijd een paar hele mooie vluchten mee gaan maken en wil jullie allemaal veel succes wensen. Ik weet zeker dat de ware kampioenen er ook dit jaar weer zullen staan.
 
Dus voor nu:

Groeten uit Oude Wetering,
John.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 28 oktober 2023
Feestmiddag en kampioenenhuldiging
Lees meer >