De website van Marathon Noord gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door gebruik te maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden op de website van Marathon Noord.

Stichting Marathon Noord
Marathon Noord op Facebook Marathon Noord op Youtube Marathon Noord op Twitter

Weblog Simon IJnsen 11-05-2020

Geplaatst: 11-5-2020

Beste Lezers ,

Door de signalen dat onze oosterburen waarschijnlijk komend weekend weer starten met onze gevleugelde vrienden ,kwam bij mij de drive weer om jullie weer wat te laten horen vanaf ons eiland .
De Corana is hier op 1 toerist na nog niet geconstateerd en dat moeten we maar mooi zo houden . Persoonlijk kan ik hier nog gewoon mijn werk doen en wanneer we vrij zijn kunnen we de vrijheid die we hier hebben optimaal benutten .
Net als bij meerdere liefhebbers ligt het hok en de tuin er weer mooi bij wat je normaal niet doet in deze periode van het jaar .
De kweek van de vliegduiven zit er op en de complete ronde hieruit is naar onze Oosterburen verhuist .
Uit de kwekers heb ik twee ronden zelf aangehouden en de ronde die er nu ligt verhuist naar mijn maat uit Klazienaveen , van wie er ook wat naar Ameland zijn gekomen .
De nieuwelingen op het kweekhok van Cees Nijdeken , de Gebroeders Holleman en Harold Zwiers geven mooie en bonte jongen . Nog nooit heb ik zo’n bonte koppel jongen gehad en ik hoop dat dit geen invloed heeft op de kromsnavel. De hele winter heb ik de duiven los gehad en ik ben er niets verspeeld !!!
Door samen kweek en ruiling met de gebroeders Keekstra en de combinatie Rekker/Westra zijn er nu genoeg jongen aanwezig .Het was mijn bedoeling om twee hokken met jongen aan te houden maar door alle onzekerheid laat ik het bij 1 hok met ongeveer 40 jongen .

Bij de jongen zit er nu ook een hele witte waar een mooi verhaal aan zit .Dit duifje liep op koningsdag in het bos waar ik hem kon vlappen en het bleek een pieper te zijn uit een ander dorp hier op het eiland .Hij liep daar al een week zoals ik hoorde en zat een 300 meter vanaf een havikennest. Heb het beestje terug bezorgd bij de eigenaar na een nachtje hier in een spoetnik gezeten te hebben . 5 dagen later kreeg ik een berichtje dat de witte weer in het bos liep op dezelfde plaats . Toen ik avonds de duivinnen los had zat later tot mijn verbazing de witte op mijn hok en liep gelijk binnen en vliegt nu hier rond alsof hij nooit anders gedaan had .Onvoorstelbaar hoe snel de duiven de omgeving in zich opnemen , dit heb ik met een pieper nog nooit meegemaakt .

Het hok van de vliegduiven heb ik voorzien van een gangetje voor de broedhokken met schuifdeuren wat me prima bevalt .De duiven zijn veel rustiger geworden en wanneer ze straks terugkomen van de overnachting kan ik ze hier mooi bij laten komen zonder dat ze lastig worden gevallen door de andere duiven cq de andere duiven kunnen besmetten .Aan de verluchting is niets veranderd en als verlichting heb ik nu ledverlichting met een dimmerfunctie , dit werkt super .


Het voeren gaat hier nu iets anders natuurlijk in mei  met 50% zuivering en de black label van Versega Laga wat we hier nu ook op het eiland kunnen krijgen ,wat ik een prima zakje voer vind .
Medicatie heb ik nog niet gegeven maar daar ik ze in mei altijd ontworm ga ik dat dus komende week ook doen .
Tot zover vanaf Ameland en ik hoop dat we nog wat van de vluchten kunnen genieten dit jaar .

Groeten Simon.

 

<<< Terug

Sponsors

Agenda


zaterdag 26 oktober 2024
Feestmiddag en Kampioenenhuldiging 2024
Lees meer >